|
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
οποτε τα βλεπεις πολλα να ξερεις οτι τιχνεις πολυ τροφη δες τα ζωα αυτα σαν Food Controller :P
|
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα, ευχαριστώ πολύ, η αλήθεια είναι οτι αυτό τον καιρό που δεν δουλεύω τους βράζω 3-4φορές την βδομάδα λαχανικα που μένουν όλη μέρα στον πάτο μέχρι να τα καταναλώσουν
|
|
||||
|
||||
![]()
μα ετσι θα γινουν παρα πολλα
|
|
||||
|
||||
![]()
είναι τόσο χαρούμενα και το δείχνουν τα χρυσόψαρα με τα βραστά λαχανικά που δεν υπάρχει περίπτωση να τα κόψω για τα σαλιγκάρια. αν πολλαπλασιαστούν θα δω. προς το παρόν εντόπισα 2-3 και η απορία μου είναι κυρίως, πως γίνεται να επανεμφανιστούν μετά 9-10μήνες που δεν υπήρχαν. κάποιος είπε ζούσαν κάτω απο την επιφάνεια, τι να πω, γίνεται κι αυτό? ίσως
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα, για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ξεθάβω αυτό!
Αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα υπέρ πληθυσμού από λαθρεπιβάτες, και μου ρίχνουν και έμενα το ph και τις σκληρότητες! Το ενυδρείο μου είναι 50 L φυτεμένο με σχετικά εύκολα φυτά, και από ψάρια έχω Guppy 1 αρσενικό & 3 θηλυκά από μεγάλα καθώς και αρκετά μικρά από 2 γέννες! Ακόμη υπάρχουν μέσα 2 Apple Snails & 1 Zebra Nerite Snail! Διαβάζω στο Forum ότι οι λύσεις που έχω είναι σχετικά μετρημένες περιορισμένες και τις απαριθμώ: 1. Βγάζω ότι μπορώ με το χέρι!! 2. Βγάζω ότι μπορώ με παγίδα!! (πράγμα δύσκολο γιατί δεν έχω πολύ χώρο λογω φυτών!) 3. AnentomeHelena(με τον φόβο να επιτεθούν στα αλλά σαλιγκάρια) 4. Κάποια ψαράκια που μου είπαν σε petshop, τα Buffer!!!( δεν ζήτησα περισσότερες πληροφορίες γιατί κάτι μου ανάφερε ο πετσοπας ότι πιθανών να κάνουν επίθεση στις ουρές από τα Guppyκαι αυτό με φόβισε!) Τι έχετε να μου προτείνετε σαν καλύτερη λύση εσείς, με τους δολοφόνους σαλιγκάρια υπάρχει περίπτωση να ανεβάσω νιτρικά? Και το αναφέρω γιατί κάτι τέτοιο μου είπε ο πετσοπας, δηλαδή ότι τα σαλιγκάρια απλώς σκοτώνουν τους λαθρεπιβάτες και δεν τα τρώνε!!!! Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!!!!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exelix : 22-03-13 στις 03:41 Αιτία: Μορφοποίηση για να γίνει πιο ευανάγνωστο |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πρώτα απ όλα μου βγήκαν τα μάτια...με τόσο μικρά γράμματα! ![]() Σχετικά με τις ερωτήσεις σου, ξεχνάς το Νο4 (οι λόγοι πολλοι... ![]() Αν συνδιάσεις τα 1-2-3, θα έχεις σίγουρα μείωση στον πληθυσμό σου Ο πετσοπας, μάλλον έχει πολλά να μάθει ακόμη. Τα helena τρέφονται με λαθρεπιβάτες και στο τέλος βλέπεις άδεια κελύφη Κάτι τελευταίο. Νομίζω πως 2 apple snails σε 50λιτρο είναι αρκετά. Ισως θα πρέπει να κρατήσεις μόνο το ένα Και μια πρόταση : Μήπως γίνεται να μαζέψεις μια σακούλα λαθρεπιβάτες ...και να μου τους χαρίσεις...γιατί σε λίγο θα έχω πρόβλημα με τα helena μου??? ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
ναι και εγω θελωωωωωωωωωωωω!!!!
φιλε πουμα την πατησα ηδη πεινανε ηδη τα ερμα τα χελενα μου!!!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλγη και λαθρεπιβατες σαλιγκαρια? | lordpektroni | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 11-03-12 13:06 |
σαλιγκαρια λαθρεπιβατες | Χρηστος Ζ. | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 15-02-12 15:45 |
Νεοι λαθρεπιβατες | panoscorfu | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 06-01-09 22:43 |
ερωτηση για τον βυθο μου | chris.mos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 29-02-08 04:01 |