Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-01-13, 15:01
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Και 40-45 εκ πλατος καλο ειναι.
Υψος να εχει 50.

Αν εχουν μαθει με τους δισκους και ολα πανε καλα και δεν θελεις να συμπληρωσεις κανενα δισκο στη θεση τους, αστα στο μεγαλο.

Αν βαλεις το ριο180 μπορεις να μεταφερεις και τα υπολοιπα εκει (ancistrus kuhlii cory κλπ) και να αφησεις τους δισκους μονους τους.
Αυτο ειναι η καλυτερη περιπτωση κατα την αποψη μου.
Αν και θα ειναι μια σκοτουρα ακομα στο κεφαλι σου (αλλαγες κλπ)
Νομιζω οτι ως δισκας πλεον, χρειαζεσαι ενα ενυδρειο μονο με δισκους (αντε και μια ομαδα sterbai) και 1-2 κυβους (50χ40χ50) για καραντινα, απομονωση ζευγους αν χρειαστει κλπ (γιατι μπορει να αρχισει να πεφτει κανενα αγριο ξυλο αν πανε για αναπαραγωγη ή θελησουν να αλλαξουν οι ιεραρχιες)

ΥΓ μπορεις φυσικα και να τα δωσεις, οσα δεν "κολλανε"
Παλιά 29-01-13, 15:28
Το avatar του χρήστη B.B.'Bear'
B.B.'Bear' Ο χρήστης B.B.'Bear' δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ηλιούπολη - Αθήνα
Προεπιλογή

40-45 εκ πλατος καλο ειναι. Υψος να εχει 50.

Έμπλεξες. Όσο μου απαντάς τόσο καταλαβαίνω ...με αποτέλεσμα να θέτω νέο ερώτημα. Το Rio 180 έχει 50 εκατοστά ύψος νομίζω ...τα λίτρα είναι οκ ...και το βάθος επίσης. Μπορώ να το αφήσω μόνο με το εσωτερικό του και τίποτα άλλο .....με τα 2 σκαλάρια και μόνο (άντε και κανά φυτάκι)? Ή χρειάζομαι και τη βάση για να βάλω εξωτερικό.

Αν εχουν μαθει με τους δισκους και ολα πανε καλα και δεν θελεις να συμπληρωσεις κανενα δισκο στη θεση τους, αστα στο μεγαλο.

....είναι μαζί 2 χρόνια....!

Αν βαλεις το ριο180 μπορεις να μεταφερεις και τα υπολοιπα εκει (ancistrus kuhlii cory κλπ) και να αφησεις τους δισκους μονους τους.
Αυτο ειναι η καλυτερη περιπτωση κατα την αποψη μου.

...γίνεται πιο δυνατή η ένταση της φωνής μου για το αν μπορώ να μείνω ...με το εσωτερικό φίλτρο ...δίχως βάση.

Αν και θα ειναι μια σκοτουρα ακομα στο κεφαλι σου (αλλαγες κλπ)

...και κοινωνικό μικρό...φυτεμένο, η ίδια ιστορία και χειρότερα.

Νομιζω οτι ως δισκας πλεον, χρειαζεσαι ενα ενυδρειο μονο με δισκους (αντε και μια ομαδα sterbai) και 1-2 κυβους (50χ40χ50) για καραντινα, απομονωση ζευγους αν χρειαστει κλπ (γιατι μπορει να αρχισει να πεφτει κανενα αγριο ξυλο αν πανε για αναπαραγωγη ή θελησουν να αλλαξουν οι ιεραρχιες).

...κι εσάς τους γείτονες τι σας έχω ....μόνο για να μου λέτε κάνε αυτό ...κάνε εκείνο.., , ..? Θα δανειστώ από εσάς. Έχω τη μία γεννήστρα που σου είπα....αν χρειαστεί θα αγοράσω και το δίπλα διαμέρισμα ....θα φωνάξω κι ένα ζευγάρι ιθαγενείς από το δυτικό Περού...που τα ξέρουν όλα αυτά ......θα παραιτηθώ από τη δουλειά......και στο τέλος θα τα κάνω 'πλακί'.......

ΥΓ μπορεις φυσικα και να τα δωσεις, οσα δεν "κολλανε"

...τώρα που πήρα το 'κολλάει' με τα χαρίσματα.
Παλιά 29-01-13, 17:33
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Μπορεις. Το εσωτερικο του, ακομα και χωρις αναβαθμιση (με εξτρα βιολογικο) μπορει να καλυψει μια νορμαλ ιχθυοφορτωση, και τα δυο αγγελοψαρα σε 180 λιτρα (160 καθαρα), ειναι μηδαμινη.

Δεν εχει σημασια ποσο χρονο ειναι μαζι. Μπορει να ηταν δυο δυσκολα χρονια επιβιωσης και μονο
Απο τις συμπεριφορες θα το καταλαβεις, αλλα ειναι νωρις να τα διακρινεις αυτα μαλλον.

Και με αυτα τα επιεπλεον ψαρια σε καλυπτει το εσωτερικο φιλτρο. Αν θελεις του κανουμε και μια αναβαθμιση με αφαιρεση καποιων σφουγγαριων και του βιολογικου που εχει (αν εχει - γιατι τα παλια μοντελα ειχα μονο σφουγγαρια) με μπολικο καλο βιολογικο υλικο.

Το μονο μειονεκτημα του εσωτερικου αυτου ειναι το οτπικο δλδ οτι φαινεται μεσα στο ενυδρεο και οτι δεν επιτρεπει την μεγαλη πτωση σταθμης (πχ το καλοκαιρι απο εξατμιση) αφου εχει ψηλα την αντλια κι αν ξενερισει θα καει.
Παλιά 29-01-13, 22:08
Το avatar του χρήστη B.B.'Bear'
B.B.'Bear' Ο χρήστης B.B.'Bear' δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ηλιούπολη - Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
..... και οτι δεν επιτρεπει την μεγαλη πτωση σταθμης (πχ το καλοκαιρι απο εξατμιση) αφου εχει ψηλα την αντλια κι αν ξενερισει θα καει.
...αν δεν το διάβαζα από εσένα....ούτε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ αυτό το πρόβλημα......, , .

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές