|
|
||||
|
||||
![]()
Χμ, σφαιρα παει το στρωσιμο.
Σχεδον ετοιμο ειναι. Περιμενε να μηδενισουν και τα νιτρωδη ΝΟ2. Δουλεψαν τα ψευδοβακτηρια ![]() 12 μερες τρεχει? Τωρα ριξε πειραματικα μπολικη τροφη στην αποχη και τσεκαρε παλι το νερο αυριο. Η μετρηση της GH δεν φαινεται φυσιοκογικη. Πολυ μικρη ειναι, αναλογικα με τις αλλες (KH pH) Το κερατοφυλλο μη σε νοιαζει. Οτι γινει. Καλυτερα να μη παει καλα αυτο και να μεινουν τα αλλα φυτα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μάλλον το Gh θα το ξανατσεκάρω...Το κερατόφυλλο δεν θέλω να το πολυχάσω γιατί βοηθάει το φίλτρο...Βλέπουμε... ¶λλο θέμα, δεν ξέρω αν εχει τύχει σε κανένα. Είχα παρατηρήσει σε ένα φυτό ότι σιγά σιγά άνοιγαν τρύπες στα φύλλα (λές να είνα κάνα σκουλήκι λέω..) ε σήμερα πίσω απο το θερμοστάτη παρατήρησα ένα κομμένο φύλλο διπλωμένο, το έβγαλα με το χέρι...Το άνοιξα και μέσα είχε ένα ωραιότατο πράσινο σκουλήκι...Προνυμφικό στάδιο κάποιου εντόμου και πήγε να κάνει κουκούλι πίσω απο το θερμοστάτη μου... Κοίταξα όσο πιο καλά μπορούσα τα φυτά και δεν βρήκα άλλο...Παίζει να υπάρχει τπτ δεν αποκλείεται... Το θέμα είναι τι κάνω; Το παρατηρώ και με την παραμικρή ένδειξη ψηλιάζομαι τι παίζει και προσπαθώ να το απομακρύνω; Φάρμακο; (δεν θα ήθελα) Και για να κλείσουμε σήμερα έβγαλα και ένα μικροσκοπικό σαλιγκάρι...Να χαρώ το μαγαζί που τα αγόρασα... |
|
||||
|
||||
![]()
Νορμαλ ολα αυτα. Συμβαινουν. Ολα τα μαγαζια σχεδον εχουν σαλιγκαρια στα φυτα τους.
Τρυπες στα φυτα γινονται και απο ελλειψη potassium (καλιο)
|
||||
|
||||
![]()
το οποιο ειναι και το πιο πιθανο εγω ειχα χιλιαδες σαλιγκαρια λαθρεπιβατες μεσα γιατι ταιζα πολυ και τα φυτα μου ηταν αψογα,τα σαλιγκαρια γενικα θα στραφουν στα φυτα σαν τελευταια λυση αν δεν βρισκουν υπολειματα τροφης ,αλγη που σχεδον παντα βρισκουν
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για τα σαλιγκάρια εντάξει δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος...Αλλά με το σκουλήκι ψηλοξενέρωσα...Μέσα στη φύση είναι και αυτό όμως...¶σχετο γενικά τα φυτά και τα ψάρια των petshop δεν περνάνε απο φυτουγειονομικό και κτηνιατρικό έλγχο αντίστοιχα πριν πάνε στην αγορά;Ή είμαι πολύ αισιόδοξος;
|
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχα.
Ακομα κι αν περναγανε, τα ενυδρεια που μπαινουν δεν εχουν ηδη σαλιγκαρια? Ή τα νεοεισαγωμενα ψαρια μπαινουν σε καινουρια απολυμασμενα ενυδρεια?
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον πρέπει να έχει στρώσει το ενυδρείο μου... Το λέω γιατί εκεί που είχα στηρίξει την απόχη με την ψαροτροφή για να επιζήσουν τα βατήρια, έπεσε μέσα και έμεινε εκεί όλο το βράδυ...Αποτέλεσμα το πρωί καθάρισα όσο μπορούσα αλλά έμεινε μια ποσότητα. Η αμμωνία είχε ανέβει αρκετά αλλά μετά απο 2 μέρες ξαναμηδένησε και τα νιτρώδη (ελπίζω να τα αναφερώ καλά) ήταν πολύ χαμηλά (0,025 mg/l). Έτσι λοιπόν θεωρώ οτι έστρωσε! Σε κάλο μου βγήκε το ατύχημα με την αποχή...
Τώρα είμαι ανάμεσα στα παρακάτω ψάρια: 1) Guppy (6-8 άτομα) 2) White Cloud Mountain Minnow (6-8 άτομα) 3) Tetra Neon (8-10 άτομα) Στο μέλλον θα έχουν για συγκάτοικους ένα σαλιγκάρι (apple ή zebra) και μερικές γαρίδες Red Cherry (10 περίπου)... Εγώ κλείνω προς τα Tetra, το νερό που θα βάζω θα είναι κλασσικό βρύσης με αντιχλώριο. Νομιζώ θα την παλέψουν, τι λέτε; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτήσεις... | krispie | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 05-04-11 21:55 |
Ερωτήσεις ενός νέου χομπίστα | harilaos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 28 | 16-11-06 09:51 |
Ερωτήσεις CO2 | koko | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 02-06-05 09:50 |
Νέος Στο Χόμπυ! Υπομονή Και Καλή Διάθεση! Πολλές Ερωτήσεις! | DUKEMNUKEMgr | Γλυκό νερό - Γενικά | 29 | 14-01-05 12:12 |