|
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικα και μπορεις δεν υπαρχει θεμα με τις λαμπες απο τα μαγαζια με ηλεκτρολογικο υλικο. Απλα ειναι φτηνοτερες.
![]() Εdit: Αυτο που λες για περισσοτερα βατ αν δε κανω λαθος δε γινεται. Για ιδια βατ σιγουρα ομως μπορεις να παρεις απο αλλο μαγαζι.
|
||||
|
||||
![]()
βασικα ο φωτισμος ειναι μια ευαισθηη παραμετρος που δεν μπορεις να κανεις τραγικες αλλαγες χωρις συνεπειες, ειδικα σε ενα συστημα οταν εχει σταθεροποιηθει.
|
||||
|
||||
![]()
Mαζι με τη μεγαλυτερη λαμπα πρεπει να αντικακαταστησεις και το τροφοδοτικο, με καταλληλο.
|
||||
|
||||
![]()
Για 9 watt πιο πανω στοχέυω και λιγότερους Kelvin, στους 6500.
Τώρα έχω Τ5 21 watt 85 cm 10000Κ και λέω για Τ5 30 watt 85 cm 6500K Με το μετασχηματηστή και τα ηλεκτρικά δεν υπάρχει θέμα, λέτε να βγάλει καμιά άλγη ή τπτ τέτοιο;;;;; |
|
||||
|
||||
![]()
Το τροφοδοτικο πρεπει να ειναι οσα βατ και η λαμπα ή ελαχιστα πιο μεγαλο.
Οχι μικροτερο Οχι αλγες δεν βγαινουν για τοσο μικρη διαφορα
|
||||
|
||||
![]()
Θα δοκιμάσω μάλλον μία προς το ροζ για τη φωτοσύνθεση!
Και λέω για πατέντα με σωλήνα led, τώρα moon light ή κανονικό, ότι καταφέρουμε....... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σ' αυτές τις μετρήσεις. Θα δείξει μόνο στην πράξει πλέον |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ να προσεχεις μονο.
Μπορει λειτουργησει μεν τωρα, αλλα να χαλασει αργοτερα.
|
||||
|
||||
![]()
Για να βαλεις πιο πολλα watt πρεπει να αλλαξει το ballast http://www.google.gr/imgres?hl=el&tb...88&tx=96&ty=59 . Εσενα πρεπει να σου λεει 1χ25 για να βαλεις πιο πολλα watt πρεπει να λεει το Ballast 1χ30 ή 1χ45 οπως δειχνει και στην φοτο που λεει 18wx2!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα watt που αναφέρεις θυμίζουν Τ8, σίγουρα έχεις Τ5;
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, είναι Τ5 κι όμως! 100%
Προφανώς δεν ήξερα τι ενυδρείο αγόραζα για αυτά που ήθελα να κάνω. ------------------------- Παράθεση:
Μπορείνα δεις και lumen ( luminus flux ) μετράει το ποσοστό/σύνολο ορατού φωτός που εκπέμπει μια πηγή. Άλγες θα εμφανιστούν όταν : τα θρεπτικά συστατικά στο ενυδρείο σου δεν θα καταναλώνονται ( πχ πολλά θρεπτικά - λίγα φυτά) σε συνδιασμό με τη φωτο-περίοδό σου. πχ πολλά θρεπτικά συστατικά + λίγα φυτά + μεγάλη φωτοπερίοδο ( + CO2 ) = Άλγες. Ότι έχω μάθει μέχρι τώρα ![]() Τα Kelvin είναι αυτό που λένε πόσα κεριά είναι μια λάμπα ![]() Ο συνδιασμός είναι που σκοτώνει ![]() Ενα άλλο thread αν ανοίξεις σίγουρα θα σου πουν πιο πολλά. ------------------------- Και προς ενημέρωση του θέματος: Σαν καλύτερη λύση βλέπω επιπρόσθετο μπάλαστ http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2279 συν λάμπα πχ http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2294 συν ανακλαστήρας ( ίσως βοηθήσει να στερεωθεί πιο εύκολα η λάμπα )http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1131 όπου θα συγκεντρώνει καλύτερα το φως. Θετικά...: Θα κρατήσω τη λάμπα που έχω και με τη δεύτερη ίσως πετύχω αισθητικό και πρακτικό αποτέλεσμα. Γνώμες........: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ZEIN : 30-01-13 στις 21:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλυτερα καντ' το ετσι. Τα ιδια λεφτα θα σου βγουν απο το να παρνεις στεγανα ακροφυσια, ballast κλπ και θα εισαι και σιγουρος. Απλα τη συγκεκριμενη λαμπα την εχω βαλει για λιγο και κιτρινιζει. Προσωπικα δεν μου αρεσε καθολου το χρωμα της και για αναπτυξη φυτων δε λεει και πολλα. Δες μηπως βρεις καμια sylvania grolux καλυτερα. Ή απο τη hagen τη Flora-Glo.
Ανακλαστηρες μπορεις να παρεις και απο ηλεκτρολογικα και τους κοβεις. Ο συγκεκριμενος ειναι μικροτερος απο τη λαμπα σου (απλα θα χανει λιγο, δεν εχει και μεγαλη σημασια), αλλα ειναι πολυ καλης ποιοτητας, εχω και εγω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ευχαριστω κατι καταλαβα τωρα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενθυλακωση νιτροποιητικων βακτηριων - Βακτηρια εμποριου | delta66 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 15-03-11 23:36 |
λαμπα! | drak7family | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 09-03-10 15:06 |
τροφες εκτος εμποριου | Αber | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 11-10-09 20:05 |
ΝΕΑ ΛΑΜΠΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΑΜΠΑ? | erling | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 18-09-09 22:52 |
CO2 diffusors εμποριου | Tricky | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 03-10-05 17:52 |