|
Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
απο την μια λες πολυ καλα εχουν κανει ασφαλιστηκες δικλειδες και εχουν υψηλα στανταρ για να γινει μια γεννα...
το δεχομαι και ετσι πρεπει να ναι παντου.. αλλα απο την αλλη οπως ειπε παραπανω ο φιλος αυτα ισχυουν μονο για τον ελληνα.. ο πετσοπας γιατι να μην ελεγχεται που φερνει κουταβια με 3-4 κατοσταρικα??? το ειχα υπολοογισει καποτε για τροφες εμβολια κτλ κτλ και εβγαινε το κουταβι να πουληθει πανω 700 ευρω και αυτο για να εχεις κερδος πρεπει να ειναι μεγαλη γεννα πανω απο 6 κουταβια αν θες να φερεις επιβητορα απο αλλη χωρα κτλ τοτε μπαινεις μεσα και παλι ειναι πολυ πιθανο τα σκυλια να μην ειναι τοσο ποιοτικα οσο θα τα περιμενες... ειναι πολλα στην μεση... επισης ενδιαφερον θα ηταν να βρει καποιος τι προυποθεσεις εχει ο χωρος που φιλοξενουντε τα σκυλια για να παρει αδεια ενα εκτροφειο... ελπιζω να κανω λαθος εγω και να εχω παραπληροφορηθει... |
|
||||
|
||||
![]()
Για μενα εχετε λαθος σκεπτικο.
Ο φορος υφισταται εφοσον υπαρχει κερδος. Το κοστος που επικαλεστηκατε δεν νομιζω οτι θα διαφοροποιηθει με τις νεες διαταξεις. ΚΑλο ειναι καποια στιγμη να φτιαξουμε υποδομες και δομες ενος ανεπτυγμενου κρατους και να μην ανταγωνιζομαστε τις μπανανιες..... Οι ενδιαφερομενοι (εκτροφεις) ας φροντισουν να γινονται ελεγχοι ωστε να μην ερχονται αμφιβολου ποιοτητας και χαρακτηριστικων (αρα φθηνα) ζωντανα |
|
||||
|
||||
![]()
Μα τα φθηνά ζωντανά έρχονται χωρίς κανένα έλεγχο από εξωτερικό, γεγονός το οποίο δε θίγει ο νόμος... Όταν το pet shop έχει κόστος για ένα κουτάβι γύρω στα 250, βία 300 ευρώ και το πουλάει 500 και 600 , αφού πρώτα περάσει το κολαστήριο του κλουβιού της βιτρίνας με ότι αυτό συνεπάγεται, ποιος μπορεί να ανταγωνιστεί την τιμή αυτή?
Και εφόσον ο νόμος φτιάχτηκε με σκοπό την ευζωία των σκυλιών, γατιών, λοιπόν ζωντανών, γιατί δε θίγεται το δικαίωμα το pet shop να φέρνει αμφίβολα ζωντανά από χώρες με μηδενικό έλεγχο? Και τι έλεγχο κάνουν οι ελληνικές αρχές για τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται το ζωντανό μέχρι να έρθει στα χέρια του τελικού ιδιοκτήτη? Αλλά να ρωτήσω εγώ κάτι: Σε περίπτωση τυχαίας εγκυμοσύνης του σκυλιού, κατά την οποία ο ιδιοκτήτης της σκύλας (όχι εκτροφέας, απλός ιδιοκτήτης) αποφασίζει να βρει κόσμο και να χαρίσει τα κουτάβια, αυτό αναφέρεται πουθενά σε αυτό το νόμο? Ποιος επωμίζεται το κόστος της δήλωσης των κουταβιών, το τσιπάρισμα και τα πρώτα εμβόλια? Γιατί αν είναι να τα επωμιστεί ο ιδιοκτήτης τότε την πάτησε.... |
|
||||
|
||||
![]()
ετσι ακριβως..
εγω συμφωνω για τον ελγχο στον ελληνα εκτροφεα αλλα γιατι να μην υπαρχει ελεγχος στον ελληνα κουταβοεμποροεισαγωγεα... να μην υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα!!! η ιστορια με το τσιπακι ειναι για γελια καθως ο νεος νομος λεει πως αν βρω ενα σκυλι στο δρομο και το βαλω αγγελια που δεν θα γραφετε το τσιπακι τρωω προστιμο εκατο ευρω...(που φυσικα δεν υπαρχει αρμοδιος φορεςα για να φας προστιμο αλλα ετσι λενε τουλαχιστον) επομενως εγω πρεπει να τσιπαρω ενα σκυλι που δεν σκοπευω να κρατησω... οι νομοι περι ευζωιας στην ελλαδα ειναι πολυ πισω και δυστηχως σαν λαος ειμαστε λαθος ενημερωμενοι(δεν λεω οτι δεν ειμαστε φιλοζωοι) |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι μπραβο τα εξοδα ειναι τρελα ουτος η αλλος τωρα το τι λεει ο νομος για μενα ειναι @@!Ας ελενξουν πρωτα ολους αυτους που εισαγουν σκυλια παρανομα και ας μιλησουν για τον Ελληνα!Ξερω αρκετους ανθρωπους που ειχαν τα κενελ τους και πανε κατα διαολου λογο της παρανομης εισαγωγης σκυλων!
Να φερω και ενα παραδειγμα το 2008 ηταν η προτελευταια γεννα που εκανα και τα κουταβια πουληθηκαν εναντι 1000 ευρω και φυγαν αμεσως(ενοειτε για κανονικη γεννα με pedigree δηλωση γεννας κλπ).Το 2010 ηταν η τελευταια γεννα που εκανα και δεν μπορουσα να δωσω τα κουταβια στο κοστος!Στο τελος τα εδωσα 650 ευρω και αυτο με χιλια ζορια!Γιατι εδω στην περιοχη μου 2 κτηνιατροι εχουν συναδελφους στην που σπουδαζουν στην Βουλγαρια και τους φερνουν κουταβια με 150 ευρω και τα πουλαν 250-300!Ο ενας μαλιστα ειναι και ο γιατρος που ειχα εγω ελεγχε τα 6 σκυλια μου και τα κουταβια τους! Υπαρχει τωρα περιπτωση να ξανακανω εγω γεννα τα σκυλια μου?
|
||||
|
||||
![]()
παιδια εχει και μια βαση ο νομος γιατι η καθε θεια εκανε μια γενα απο μια σκυλα που ειχε και ζευγαρωσε με εναν που μοιαζει με την δικια της και επειδη δεν τα πουλουσε ολα μερικα τα πετουσε στον δρομο μερικα στον καδο
και απο την αλλη κατσε ρε φιλε εκτροφεας εισαι το επαγγελμα σου ειναι ή ενα εξτρα εισοδημα πρεπει να πληρωνεις τους φορους σου εσυ αν ερθεις στο μαγαζι μου με ρωτας αν βγαινω ή οχι???? περνεις οτι θελεις ζητας αποδειξη και καλα κανεις, αν δεν βγαινεις κανε αλλη δουλεια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
γεννες απο θειες δυστηχως γινεται εγω μαλωσα μεσα σε κτηνιατρειο γι αυτο το λογο ![]() ![]() θα σου πω κατι αλλο ομως..εγω σαν κωστας εχω τρελα με τα ντομπερμαν... και θελω να προσπαθησω να παω την ρατσα ενα βημα παραπανω με επιλεκτικες αναπαραγωγες που θα εχουν εχουν ερευνα δηλαδη εξετασεις στα σκυλια μ αν θα εχουν μυοκαρδιοπαθεια να ειναι ελευθερα δυσπλασιας κτλ ολα αυτα που σου λεω σε πετ σοπ ειναι τζοκερ αν το πιασεις στο ντομπερμαν που θα παρεις εισαι υπερτυχερος ![]() πως ομως θα το κανω αν δεν βγαινω.. με λιγα λογια αν προσπαθησεις το χομπυ σου και την αγαπη σου για μια ρατσα να την κανεις ΟΧΙ επαγγελμα αλλα κατι που να σηντηρειται απο μονο του εδω στην ελλαδα ετσι οπως ειναι ο νομος δεν μπορεις.. τεσπα κυνοφιλια δεν ειναι μονο να αγαπας τα ντομπερμαν οπως εγω αλλα ολα τα σκυλια...αλλα σου λεω οτι το κατι παραπανω δεν το κανεις στην Ελλαδα... με χαρα εμαθα πως πριν λιγο καιρο ελληνας εκτροφεας ειχε παγκοσμια διακριση με ελληνικης εκτροφης ντομπερμαν!! και τελος να θεσω το εξης ερωτημα αποφασιζεις να παρεις σκυλι.. διαθετεις ενα γυρω στα 500-600 ευρω... τα πετσοπ πανε 550 συνηθως για την πλειοψηφια των κουταβιων καποιοι αλλοι τα δινουν 300-400 ενας εκτροφεας τα δινει απο 600-1000 θα προτιμησεις ενα κουταβι απο πετ σοπ που το πιο πιθανο ειναι να δωσεις αλλα τοσα σε κτηνιατρους η τον αξιοπιστο(συμφωνα με την γνωμη σου) εκτροφεα που θα σου δωσει και πεντε πληροφοριες εμπεριστατωμενες.. |
|
||||
|
||||
![]()
αυτο που λες ειναι χομπι και εσυ οχι απλα θα βρεις να τα δωσεις αλλα θα διαλεξεις και ποιος θα τα παρει
αυτος που το κανει για να βγαλει χρημα (οχι τα εξοδα του) πρεπει να πληρωσει πως να το κανουμε |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το κόκκινο βιβλίο των απειλούμενων ζώων της Ελλάδας | Κλεόβουλος | Εύκρατη ζώνη | 3 | 21-11-12 14:04 |