|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οταν εισαι ετοιμος κανεις τις αλλαγες σου να πεσουν τα νιτρικα (αν χρειαζεται -που πολλες φορες χρρειαζεται- δευτερη και τριτη αλλαγη αφηνεις κανα διωρο μεταξυ των αλλαγων και προσεχεις θερμοκρασια), μετα απο 24 ωρες παιρνεις τελικες μετρησεις για το ενδεχομενο να αλλαξε κατι, κι αν ολα ειναι οκ -που συνηθως ειναι- βαζεις ψαρι. Η δοση που θα ταιζεις οσο δεν εχεις ψαρι θα ειναι ιδια με αυτη που εριχνες τελευταια. Παράθεση:
Ναι, το συγκεκριμμενο θεμα θελει αρκετη προσοχη. προσωπικα εχω ριξει αποτομα χωρις προβλημα αλλα απο τους 30 στους 27. Τωρα εσυ θες να πας σε κρυο νερο οποτε δεν ξερω μηπως ειναι καλυτερα να αρχισεις να ριχνεις ενα βαθμο τη μερα απο σημερα. Θα πουν θετικοτερα βεβαια οσοι εχουν εμπειρια κρυου νερου, ομως δε νομιζω να σου πει καποιος να ριξεις 6-7 βαθμους με τη μια Παράθεση:
Στη δικη σου περιπτωση ομως λογο οτι θα σκοτωσεις αρκετη βιολογια με την μεγαλη αλλαγη θερμοκρασιας καλυτερα θα ηταν να εκανες ποσοστιαιες αλλαγες ωστε να ελαχιστοποιησεις τις απωλειες τουλαχιστο απ ολα τα υπολοιπα. Αποψη μου βεβαια, δεν εχω παιξει ποτε με κρυα αλλα οποιος φυλλαει τα ρουχα του...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εριχνα 10 ml καθε φορα, οποτε δεν παιζει να ριξω παλι τοσα. Λεω να ριχνω, ας πουμε 20 σταγονες την ημερα, οχι παραπανω... Το νερο, μεσα εχει κιτρινησει πολυ, ισως εχει και μια μυρωδια. Ειναι απο τα ξυλα που εχει μεσα. Εχει βεβαια να αλλαχθει και κανα διμηνο. Δεν ειναι προβλημα αυτο ε; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οσο για την κιτρινιλα των ξυλων λιγες τανινες πιστευω ειναι ευεργετικες ακομα και για τα χρυσοψαρα (μπορει να ζουν σε σκληρο νερο αλλα και οι βιοτοποι τους εχουν φυτα και δεντρα, δεν ειναι λιμνες μεσα στη μεση της Σαχαρα)
|
|||
|
|||
![]()
Λιγες τανινες ναι, αλλα το νερο εχει γινει τοσο κιτρινο, που μια μερα που αναψα τις λαμπες (τις ειχα κλειστες), σχεδον τρομαξα και νομιζα οτι χαλασαν. Τετοια κιτρινιλα εχει.
Για την θερμοκρασια τωρα, μειωνω σταδιακα τον θερμοστατη και θα κανω καθε μερα μια αλλαγη 30% με νερο θερμοκρασιας δωματιου. Ετσι θα μειωθει η θερμοκρασια σχετικα ομαλα και οχι αποτομα. Πιστευω μεχρι την τριτη-τεταρτη να ειναι ετοιμο για να βαλω ψαρακι. |
|
||||
|
||||
![]()
μπορει να αλλαξει και ο τιτλος σε "επιτελους,το στρωσα!"
![]() μπραβο λοιπον,βρεθηκε το προβλημα και ολα πανε μια χαρα απ οτι καταλαβαινω... χρυσοψαρακι,εχεις βρει κατι συγκεκριμενο που θελεις,η απλα θα πας σε πετσοπ να παρεις οτι σου αρεσει? εγω θα ελεγα να μην παρεις απο πετ σοπ μωρε,να βρεις απο καποιο μελος εδω... για αρκετους λογους, μα και για να μην σου τυχει κανενα ταλαιπωρημενο-αρρωστο κλπ και στεναχωρηθεις παλι... |
|
|||
|
|||
![]()
Που να ξερα κι εγω τι διαδικασια εχει για να στρωθει... νομιζα οτι μπολιαζεις και ξενοιαζεις αλλα δεν ειναι ετσι. Οντως φαινεται οτι εστρωσε, φυσικα με παιδευει ακομα, αντε να κανεις αλλαγη νερου για να ριξεις τα νιτρικα, και παραλληλα να κρατησεις σταθερη θερμοκρασια. Αν ηταν καλοκαιρι θα ηταν πανευκολο αλλα τωρα με τοσο κρυο που ειναι το νερο αστα να πανε...
Θα πω οριστικα οτι εστρωσε οταν θα εχω αμμωνια=0 νιτρωδη=0 νιτρικα=10 Το πετσοπ θελω να το αποφυγω, γιατι κατα 99% το ψαρακι θα χει ηδη φαει την αμμωνια στη μουρη, οποτε αργα ή γρηγορα θα παρουσιασει προβλημα Εχω βρει ενα μαγαζι ομως, οπου οι ανθρωποι εκτος απο γνωστες του αντικειμενου, δειχνουν μια συνεπεια και ειναι πανω απο ολα χομπιστες. Μου ειπαν για 2 comet, πολυχρωμα και υγιεστατα. Πιθανον να ειναι shubunkin. Θα τα δω ομως πρωτα απο κοντα κι αν ειναι θα...υιοθετησω το ενα ή και τα 2. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπολιαζεις και ξενοιαζεις. Δεν αλλαζει αυτο, με καποιες προσπαθειες που πηγαν στραβα για καποιο αλλον λογο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
γιατι δεν βαζεις μια ποικιλια σε χρυσοψαρα που δεν μεγαλωνουν τοσο και συνεχιζεις να επιμενεις σε αυτα τα ειδη? ετσι θα μπορεις να βαλεις ανετα και 2 και 3 ,χωρις να εισαι με την ψυχη στο στομα,εξαλλου αυτα τα ψαρακια περνανε πολυ καλυτερα με παρεουλα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιτελους | B22 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 42 | 03-03-11 17:40 |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |
παιδια εστησα επιτελους | nhreas | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 10-07-03 13:54 |