|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Είχα πάθει και γω το ίδιο. Στο παρελθόν είχα βάλει Pistia και Limnobium laevigatum αλλά στη συνέχεια σάπισαν και διαλύθηκαν τελείως. Δεν έμεινε όυτε γοα δείγμα. Πιστεύω ότι ευδοκιμούν καλύτερα σε ανοικτά ενυδρεία. Ρόλο παίζουν όμως και τα επίπεδα νιτρικών καθώς τρέφονται απο αυτά απορροφώντας τα μέσω των ριζών τους.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη evina : 11-01-13 στις 15:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
evina να ξέρεις οτι τα φυτα επιφανειας αυτου του τυπου (πιστια λιμνοβιο)|εχουν θεμα με τις λάμπες (αν ειναι πολύ κοντα) !!
επίσης να τσεκάρεις τα νιτρικα,γιατι οπως και το κερατόφυλλο,η egeria densa ετσι και αυτα *οπως και τα περισσότερα φυτα δηλαδη* χρειαζονται επαρκη ποσοτητα για να αναπτυχθουν... ΥΓ στο ενυδρείο μου μπήκε φακη πρίν λιγο καιρο..και λογω νιτρικών (απο τα ταισματα) παροτι κανω συχνες αλλαγες κα8ε βδομαδα πετάω πολυ..παρα πολυ... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα παιδια.....εγω εχω πανω κατω το ιδιο θεμα....εβαλα πιστια...αλλα τιποτα....προλαβα λοιπον και κρατησα ενα μικρο....μαλλον ειχα θεμα με τις λαμπες....και εκανα κατι απλο.....το πηρα και το εβαλα σε ενα πιατο....στο μπαλκονι....με κανονικο νερο....εχει τρελαθει....γουσταρει πολυ...και μεγαλωνει...αρα αυτο που καταλαβα ειναι οτι το μονο θεμα που εχουν ειναι το φως....θελουν πολυ....θελουν ηλιο....φυσικα παντα μιλαω για εμενα...σε καποιον αλλο δεν ξερω...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κατι ακομα..το excel εχει παρατηρηθει να ''καιει'' τα συγκεκριμενα φυτα;εχω διαβασει περιπτωσεις που καταστρεφει βαλισνεριες (αλλα και παλι σιγουρο δεν ειναι). |
|
|||
|
|||
![]()
κοιτα να δεις....εγω μεσα εχω ανουβιες και java fern...αυριο με το καλο πρωτα ο θεος θα εχω νεο φωτιστικο....ακομα τα πιστια τα εχω εξω...αρα δεν μπορω να σου πω σιγουρα αν θα ειναι οκ...σε λιγες μερες μπορει να ξερω...αααα...δεν βαζω τιποτα στο νερο....ουτε λιπασμα ουτε τιποτα....μονο φως.....και νιτρικα 0...και μου σκανε ολα...αργα αλλα σκανε....σημερα ειδα νεα φυλα....
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Skimmer επιφανειας? | Eric | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 23-05-11 12:15 |
Ενα νεο φυτο επιφανειας | Raven | Αναγνωρίσεις φυτών | 2 | 23-04-11 15:58 |
Φυτα επιφανειας | Krisos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 24-05-09 14:45 |