Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-12-12, 02:00
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Γιατι το παιρνεις ολο αναποδα!!
Πρωτα καταληγεις τι ψαρια θελεις και μετα σκεφτεσαι πως θα φτιαξεις ενα "σωστο" περιβαλλον για αυτα!!!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-12-12, 02:20
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατι το παιρνεις ολο αναποδα!!
Πρωτα καταληγεις τι ψαρια θελεις και μετα σκεφτεσαι πως θα φτιαξεις ενα "σωστο" περιβαλλον για αυτα!!!
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο κακό να θέλω να βάλω 3-4 πέτρες στο ενυδρείο. Τι κακό θα κάνω στα ψάρια δηλαδή;
Παλιά 24-12-12, 07:00
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Skydiver Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο κακό να θέλω να βάλω 3-4 πέτρες στο ενυδρείο. Τι κακό θα κάνω στα ψάρια δηλαδή;
Εξαρταται τα ψαρια που θα βαλεις!!!
Αν διαλεξεις πχ "αφρικανες" κιχλιδες no problem at all ... θα βοηθανε να κρατανε το ph και gh σε μεγαλυτερα απο της βρυσης επιπεδα
Αν ομως βαλεις πχ ροδοστομους η γενικα ψαρια που αρεσκονται σε μαλακό νερο τοτε θα ειναι πιο περιπλοκη η προσπάθεια σου να ισορροπήσεις το ολο πραγμα και να τους προσφερεις αυτο που επιθυμεις! Απο την μια θα "αφαιρεις" και απο την αλλη θα προσθετεις!
Ηδη ειδες ποσο περιπλοκα υπολογιζεται το ph σε σχεση με το CO2, τα οξεα κοκ οι οποιες πετρες "υποπτες" θα κανουν τα πραγματα ακομα πιο περιπλοκα!! Ειδικα οπως παραθετει ο απο πανω μου
Παράθεση:
το άν θα απελευθερωθεί Ca από τα πετρώματα αυτά στο νερό, με συνέπεια την αύξηση της GH και του pH πιθανά, είναι ένα τεράστιο και πολυπαραγοντικό ζήτημα.
Σε ενα ενυδρειο που αλλαζουν συνεχεια οι παραγοντες ... οι πετρες σου που στις αρχες δεν επηρέαζαν το νερο σου ισως οταν οι συνθηκες το επιτρεψουν να το επηρεασουν!
Τα ψαρια αντεχουν πολλα .... ειναι αληθεια αλλα αν οι διακυμανσεις ειναι μεγαλες τοτε θα υπαρχει προβλημα! Μπορει να μη γινει και τιποτα μπορει ομως και να γινει ... Κανεις δε ξερει και κανεις δε μπορει να προβλεψει ...
Αλλα μπορει να προνοήσει!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-12-12, 12:46
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Προεπιλογή

Φίλοι μου καλημέρα και καλά Χριστούγεννα σας εύχομαι με υγεία σε εσάς τις οικογένειές σας και φυσικά στα ψαράκια σας!!!
Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας!
Πολλές φορές ο γραπτός λόγος παρεξηγείται και ακόμη περισσότερες παρανοείται
. Ο προβληματισμός μου για τις πέτρες είναι να μην με δυσκολέψουν στο να καταφέρω να έχω μαλακό νερό, αν τελικά καταλήξω κάπου εκεί. Την αφρικάνικη περίπτωση την αποκλείω. Και τον βιότοπο επίσης. Ίσως κοινωνικό ή σε ψάρια της ίδιας ηπείρου αλλά όχι σε βυθό και φυτά. Θα πάω μάλλον σε μαλακό ή μέτρια μαλακό νερό. Δεν ξέρω αν οι όροι που χρησιμοποιώ είναι σωστοί . Για να μιλήσω με νούμερα, εννοώ για GH 5 - 10. Φυσικά αν τα καταφέρω. Επειδή έχω ήδη χαλάσει αρκετά χρήματα αφού ξεκίνησα πραγματικά από το 0 και έχω σε προτεραιότητα ένα ph controller δεν θα δουλέψω προς το παρόν τουλάχιστον με Α/Ο . Θα το παλέψω με τύρφη και ότι καταφέρω. Αργότερα ίσως αποφασίσω να στήσω και εγώ ένα με τα πρότυπα ενός βιότοπου. Αλλά όχι τώρα. Στο επόμενο που θα στήσω ίσως. Ίσως τότε να πάω και σε αφρικάνικο....
Για να μην ξεφεύγω τώρα και εγώ από το θέμα. Από την δική σας εμπειρία και γνώσεις. Ποιές πέτρες συμπεριφέροντε ουδέτερα; Οι δικές μου αν και αντέδρασαν στο ακουαφόρτε, δεν ανέβασαν την GH μέσα σε 5 ημέρες σε δοχεία με ελάχιστο νερό. Ίσα που τις είχα καλύψει σε κάτι λεκανάκια. Μιλάμε για λιγότερο από 2 λίτρα νερό. Όπως και να έχει όμως δεν αισθάνομαι άνετα επειδή αντέδρασαν στο ακουαφόρτε.

1. Αν πάω να πάρω πέτρες ποιές να ζητήσω;
  2. Ο βασάλτης συμπεριφέρεται ουδέτερα;
  3. Οι υαλόπετρες;
  4. Υπάρχουν κάπου πέτρες χαλαζία; Όπου και να κοίταξα (google) δεν βρήκα κάτι.
  5. Ξέρετε κάποιο άλλο είδος πέτρας που είναι ουδέτερο;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη αν πολλές φορές δεν γίνομαι κατανοητός και σας κουράζω με τις ερωτήσεις μου.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές