Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-12-12, 15:53
Το avatar του χρήστη Κουραμπιές
Κουραμπιές Ο χρήστης Κουραμπιές δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kingrim Εμφάνιση μηνυμάτων
Σωστη φωτοπεριοδο 12ωρων εχεις δει πουθενα να εχει ηλιο 12ωρες την μερα καθε μερα
Απο εκει που ειναι τα ψαρια μου και νομιζω και του νικου, ισημερινο τροπικο κλιμα, βασικοτερο χαρακτηριστικο ειναι η ισοροπια νυχτας και μερα καθολη τη διαρκεια του χρονου. Το αντιθετο απτην αλλη ακρη, αρκτικη-ανταρκτικη που αλλαζει ανα 6μηνο.

Ενα δυσκολο φυτο εννοειται οτι δεν θα κρατησει πολυ, ουτε υποστρωμα εχω ουτε πολλα w/l και αν ειναι και χαμηλο φυτο, στον βυθο μου δεν φτανουν και πολλα lumen. Αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο, οπως ειπε και ο νικος για τα ψαρια εκανα το ενυδρειο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-12-12, 16:39
ikaria_jim Ο χρήστης ikaria_jim δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ikaria
Προεπιλογή

κοιτα να δεις...εγω εχω guppy...με ενδιαφερουν τα φυτα επιφανιας..για τα μωρα....πιστια....κερατοφυλο..που δεν μου αρεσει και πολυ..αλλα οκ....απο εκει και περα θελω ευκολα φυτα...αλλα να φανει λιγο το ενυδρειο....το οτι το ενυδρειο ειναι για τα ψαρια....το ξερω....φυσικο ειναι...απο αυτο το θεμα...ξερω αρκετα....τα guppy μου ειναι μια χαρα...αφου πιστευω οτι σε λιγο καιρο θα βγαζω τηγανια..εχω πολλα....δεν ξερω ποσα...δεν μπορω να μετρησω....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-12-12, 22:21
Το avatar του χρήστη kingrim
kingrim Ο χρήστης kingrim δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kingrim
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές Εμφάνιση μηνυμάτων
Απο εκει που ειναι τα ψαρια μου και νομιζω και του νικου, ισημερινο τροπικο κλιμα, βασικοτερο χαρακτηριστικο ειναι η ισοροπια νυχτας και μερα καθολη τη διαρκεια του χρονου. Το αντιθετο απτην αλλη ακρη, αρκτικη-ανταρκτικη που αλλαζει ανα 6μηνο.

Ενα δυσκολο φυτο εννοειται οτι δεν θα κρατησει πολυ, ουτε υποστρωμα εχω ουτε πολλα w/l και αν ειναι και χαμηλο φυτο, στον βυθο μου δεν φτανουν και πολλα lumen. Αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο, οπως ειπε και ο νικος για τα ψαρια εκανα το ενυδρειο.

πηρες ενα κομματι απο το ποστ μου μαλλον γιατι βόλευε παραπανω εγω εγραψα

''Σωστη φωτοπεριοδο 12ωρων εχεις δει πουθενα να εχει ηλιο 12ωρες την μερα καθε μερα και μαλιστα να ΄΄ανοιγει'' ο ηλιος με φουλ δυναμη (σαν το μεσημερι) και να ''κλεινει'' αποτομα???
συμφωνω για το φασμα αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα και οπως ειπα παραπανω οσο θελεις να δωσεις υπαρχει και κατι καλύτερο ''
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-12-12, 22:25
Senior Member

Προεπιλογή

Εγραψες και μαλιστα. Αρα στεκεται μονο του . Και οπως και ναχει, bottom line 12 ωρες ειναι λογικοτατη φωτοπεριοδος και υπαρχει σαυτον τον πλανητη, το τι φως θα εχει αυτες τος 12 ωρες ειναι στο χερι του καθενος να το πετυχει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-12, 00:40
Senior Member

Προεπιλογή

ρε παιδια σιγα..να βγαλω και εγω ακρι....τωρα που εχω μεσα anubia και πιστια και java fern....το εχω το φως για 10 ωρες....να το παω 12?
-------------------------
μπα...τα νευρα μπυ....διαβαζω διαβαζω..αλλα ακρη δεν βγαζω....νομιζω οτι δεν θα βαλω τιποτα μεσα...ενα χαλικι και κανενα ξυλο και καλα ειμαι...με την πιστια πανω..τα μωρα γουσταρουν...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ikaria_jim : 16-12-12 στις 00:40 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-12, 03:01
Senior Member

Προεπιλογή

Ετσι οπως εχεις την ανουμπια βαλε και ευκολα φυτε και εισαι οκ δεν καταλαβαινω που κολας. Μην τρομαζεις με ωρες κλπ. Αστο 10 μια χαρα ειναι, σταθερο να ειναι. Επιλογες σε φυτα ειναι απειρες, τι θα σου κατσει ειναι.
-------------------------
Ετσι οπως εχεις την ανουμπια βαλε και ευκολα φυτε και εισαι οκ δεν καταλαβαινω που κολας. Μην τρομαζεις με ωρες κλπ. Αστο 10 μια χαρα ειναι, σταθερο να ειναι. Επιλογες σε φυτα ειναι απειρες, τι θα σου κατσει ειναι. Hgrophilia polysperma diformis valisneria cryptocoryne κλπ ειναι φυτα που δεν θελουν τιποτα εξτρα, απλα με ενα diy co2 σε χαμηλη παραγωγη κιολας 1φυς/3-4 δευτερολεπτα θαχεις και ταχυτερη αναπτυξη.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κουραμπιές : 16-12-12 στις 03:01 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-12, 12:07
Senior Member

Προεπιλογή

εγω δεν ξερω τι μου γινεται...θελεις να κανω και diy co2?δεν παιζει.....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-12, 12:55
Senior Member

Προεπιλογή

Εχει πολυυυυυ υλικο το φορουμ για να μαθεις τι σου γινεται. Στο χερι σου ειναι να ασχοληθεις για να καταφερεις κατι. Αφου τα καταφερε μελος που ειναι 15 χρονων, πιστευω και ελπιζω οτι και εσυ μπορεις.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές