|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
γινεται σε καποιες περιπτωσεις να υπαρχουν τετοιες τιμες.
εγω στη συρο εχω kh απο 2~3 και gh 6 το ανωτερο που εχει φτασει. ομως εδω το νερο ειναι αφαλατωση η οποια γινεται με Α.Ο |
|
||||
|
||||
![]()
τα παιδια παραπανω εννωουν οτι ph 8.5 με kh 2-3 δεν γινεται η μετρησεις που λες εσυ λεανδρε ειναι οντως φυσιολογικες.
|
|
||||
|
||||
![]()
και ομως παρολο που εχω χαμηλες σκληροτητες το ph εχει φτασει πολλες φορες το 8 για αυτο και κανω προετοιμασια σε δοχειο με τυρφη.
|
|
||||
|
||||
![]()
ακραιο και απο α.ο και 8 ph ?μετρας με?
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι ειχαμε απασχολησει και μεις καποια στιγμη το φορουμ με αυτο το θεμα.
αλλα ολα αυτα λυνονται.οτι τιμες και να εχει το νερο της βρυσης.για αυτο ολοι οι παλαιοτεροι μας λενε για δοχειο προετοιμασιας. |
|
||||
|
||||
![]()
μετρησα kh με υγρο της ΑΡΙ και εδειξε 3 στο καπακι μετρησα με υγρο της sera και εδειξε 2.στο ενα απο τα 3 ενυδρεια που εχω επειδη ειναι με ζοωτοκα εχω μεσα καργα ασβεστολιθικο υλικο.οταν βλεπω τετοιες τιμες βαζω ενα κουταλακι σοδα στα 130 λιτρα και φτανει η kh στο 8,για να κραταω τη gh στο 16 κουβαλαω απο τη γεωτρηση του γειτονα νερο που εχει gh 74 και το μιξαρω με της βρυσης.
να σημειωσω οτι τετοια σκαπανεβασματα παρατηρουνται συνηθως οταν το εργοστασιο αφαλατωσης αλλαζει μεμβρανες. |
|
||||
|
||||
![]()
ιδανικο για ενυδρειο το νερο σας λεανδρε .χαρα στο κουραγιο σας να τρωτε τοση ταλαιπωρια πω πω
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι και μεγαλη ταλαιπωρια.απλα συχνες μετρησεις στο νερο της βρυσης.και για τα αλλα 2 ενυδρεια που θελουν μαλακο και οξινο νερακι,με τετοιες kh & gh αρκει μονο η προετειμασια με τυρφη.σε τρεις μερες στο δοχειο το ph εχει πεσει στο 6.το μονο που εχω να κανω μετα ειναι να το ανεβασω στο 6,5.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν ακολουθησεις τα παρακατω μαλλον θα το λυσεις το προβλημα
1. Τα υλικα που θα βαλεις μεσα να ειναι αληθινα (οχι πλαστικα κλπ) 2. Οι πετρες και η αμμος/χαλικι να μην ειναι ασβεστολιθικα (για να μη σου ανεβαζει σκληροτητες και πεχα) 3. Για το φως βαλε χρονοδιακοπτη 6-8 ωρες την ημερα, και να μη χτυπαει απευθειας ηλιακο φως. (αλλαζε και λαμπα καλου κακου καθε 1-2 χρονια) 4. Κανε καθε εβδομαδα 30% αλλαγη νερου 5. Βαλε σωστα ψαρια σε ειδος και αριθμο για το ενυδρειο σου και για τις τιμες νερου που εχεις στη βρυση. 6. Βαλε anentome helena για να κρατανε την ισορροπια σε σαλιγκαρια
|
||||
|
||||
![]()
kai ph 8-8,5 που λέει ο φίλος;
μάλλον δε γίνονται σωστά τα τεστ |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι το λες αυτο??
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μπορώ να κάνω αναπαραγωγή εδω; | Manuel | Αναπαραγωγή | 9 | 06-07-11 08:16 |
Τι μπορώ να κάνω στα 120λ..;; | \/ag | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 12 | 07-06-11 02:04 |
Ο Κίτσος... ανησυχώ και δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω... | QS-Plan | Bettas | 6 | 26-12-10 20:25 |
Πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο | Αλέξης6 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 12 | 17-09-10 17:19 |
τι μπορώ να κάνω;....(τρύπες στα φύλλα anubias) | gemini_str | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 16-06-04 09:54 |