|
|
|||
|
|||
![]()
Φιλτατε , αν δεν διαφωνουσαμε δεν θα ειχε νοημα να λεμε μονο μπραβο!
Δεν αντιλεγω γιατα χαρτακια αλλα κ εγω τα εχω για το περιπου.. ομως κ το υγρο τεστ αν ειναι καμενο θα εχεις ενα σωστο "λαθος" τεστ. για να μην πω να εχεις δυο τεστακια υγρου τυπου... Το χαρτακι που εχω εγω ειναι σαν μια γρηγορη μετρηση αν δω κατι στραβο. Αν εχεις λ.χ Νο3 κατι σε 25 με 50 που (δεν θα διαφωνησω) δεν διακρινετε ευκολα το ενα χρωμα με το αλλο ομως σιγουρα δεν ειναι 10 ή 15... ετσι θα παω στο υγρο τεστ εκτος αν εχεις καβαντζα απο υγρα τεστ. το να κανεις συνεχεια τεστακια με υγρο για το νερο , στο τελος θα θες κ μια τριτη δουλεια για τα εξοδα του χομπυ αυτου.. Οσο για το μπερδεμα... δεν θα μπερδευεσε... το αποτελεσμα του υγρου ειναι πιο ακριβειας ( εαν δεν εχει ληξει η δεν ειναι πολυ καιρο ανοιχτο κ εξατμιστει) Οσο για το ψαρακι ειμαι σιγουρος οτι θα περναει καλα τωρα αλλα κ αυτο περιμενει πως κ πως να μπει στο νεο το σπιτακι του! Περι εμφιαλομενου... το 10λιτρο ειναι περιπου 1,5 ευρω.. εγω στο ενα το 120αρι λ.χ. βαζω 90λιτρα νερο κ 3 μπουκαλια μεγαλα . τα βελτιοτικα κ ειναι οκ... βεβαια εχω κανει απειρες μετρησεις μεχρι να βρεθω στο επιπεδο που θελω κ με αυτη την αλλαγη ετσι καθεται καλυτερα.. Οσο για εσενα , δες το νερο της βρυσης πως ειναι κ μετα παιξε με μαλακο νερο εμφιαλομενο κ οχι νερο τυπου ατμοδσιδερου (απιονισμενο) Το κοστος θα ειναι μικροτερο απο την ταλαιπωρια κ ενα καλο νερο = διαρκεια ζωης , χαλαρα ψαρακια , ζωντανια , σταθερες τιμες κλπ. οσο το γιατι αναφερθηκα γιατο εμφιαλομενο ηταν για το θεμα της σκληροτητας του νερου Ηρεμος ειμαι.... * κ παντα να εισαι ! το νερακι δεν το 'παιδευω', απλα μετρησεις κανω τωρα να δω τι γινεται... τωρα θα σου πω το μπραβο! Πιστευω θα ρθει και η ωρα που θα το απολαμβανω... ![]() καλη συνεχεια |
|
|||
|
|||
![]()
Το ψαρακι εκει που...βρισκεται τωρα, μπορει να ειναι και καλυτερα: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66375
Το εμφιαλωμενο απο οσο ξερω εχει 1 ευρω το λιτρο...αντε να βρω κανενα φτηνο στα 0.70... Αλλα και παλι δεν καταλαβα, γιατι; Υπαρχει προβλημα με την σκληροτητα του νερου; Οπως και να χει, δεν υπαρχει περιπτωση να βαζω εμφιαλωμενο, και κοστος ειναι και ταλαιπωρια. Σε ευχαριστω για τις ευχες σου ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασικα το ακριβως αντιθετο συμβαινει... Τα χαρτακια ειναι εντελως ασυμφορα, ενω με υγρα ακομα και καθε μερα να τεσταρεις -ποιος θα το κανε αυτο? - θα κρατησουν κανα τριμηνο-τετραμηνο. Το εμφιαλωμενο δεν ειναι προβληματικο μονο ως προς το κοστος του αλλα κυριως ως προς την καταλληλοτητα του, και οχι μονο για ενυδριακη χρηση αλλα και για ανθρωπινη (οκ για να πλυθεις καλο ειναι, αλλα μεχρι εκει) Το καταλληλοτερο νερο για οτιδηποτε σιγουρα ειναι το τρεχουμενο κι οχι το στασιμο μεσα σε πλαστικα μπουκαλια με οτι να ναι συνθηκες αποθηκευσης
|
|||
|
|||
![]()
Εκανα ξανα μετρησεις σημερα: αμμωνια=1,5 - νιτρωδη=...κατακοκκινα - νιτρικα=10
Αν αφησω το τεστακι των νιτρικων μερικες ωρες, γινεται κι αυτο κοκκινο, αλλα νομιζω οτι δεν εχει σχεση αυτο ε; Σημασια εχει τι μας δειχνει εκεινη την ωρα που κανουμε το τεστ Να μετρησω ξανα την Δευτερα; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ετσι γινεται παντα, αλλοιωνεται προφανως.
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον εκανα πριν λιγο μετρησεις: αμμωνια=0 - νιτρωδη>3 - νιτρικα=5-10
Να ριξω μηπως λιγη αμμωνια ακομα ή να περιμενω; |
|
||||
|
||||
![]()
ριξε,μην το αφηνεις να μηδενισει η αμμωνια.τι λεμε βρε,τοσο καιρο?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mα το Σαββατο μετρησα και ειχε 1.5
Ποσο να ριξω; 5ml; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιτελους | B22 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 42 | 03-03-11 17:40 |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |
παιδια εστησα επιτελους | nhreas | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 10-07-03 13:54 |