|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα. αυτο προσπαθησα να κανω αλλα δεν με αφησατε. οταν μηλησα για την σκληροτητα ηθελα να πω οτι απο αναγνωσματα και συζητησεις με ατομα που διατηρουν δισκους και που εχουν καταστηματα εχουν καταληξει στο οτι για να υπαρχει αναπτυξη χρειαζετε το νερο να ειναι πιο σκληρο. φανταζομε οτι θα το ξερεις. τελος παντων μπορει να ξεφυγα και εγω λιγο. καλημερα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ευχαριστο γεγονος η μεταστροφη σου, αλλα εχει ενα μελανο σημειο.
Μου θυμιζει τη ρηση "εδω τρως και πινεις κι αλλου πας και το δινεις". Δεν θα ηταν πιο φρονιμο να ξεκινουσες να δινεις πρωτα στο φορουμ που τοσο καιρο επαιρνες; Το Gab δεν ειχε χωρο να προσφερεις τις υπηρεσιες σου; Στο GD ηθελες να τις παρεχεις, που δεν σου εχει προσφερει τιποτα; (αφου πρωτα ανεγειρες το ειρωνικο θεμα για την δυσκολια εγγραφης σου στο GD, και μετα ξεκινησες να γραφεις στο παρον θεμα). ------------------------- Τεσπα και για μιλησουμε επι του θεματος, ειναι γνωστο οτι πολλοι εκτροφεις προτιμανε να μεγαλωνουν τα μικρα σε σκληρο νερο και λιγα λιτρα, λογω ευκολιας, αλλα αυτο, οπως εγραψα και πιο πανω, εχει και το τιμημα του, που το πληρωνουν τα ψαρια που δεν καταληγουν σε ενυδρειο, αλλα στον Καιαδα. Αυτο το τιμημα, οι χομπιστες θα ειναι δυσκολο να το αποδεχτουν. ------------------------- Διευκρινιζω, η αποψη περι αναπτυξης, ειναι δικη μου. Δεν εκπροσωπω με αυτην το GD, που οπως εγραψα υπαρχει ποικιλια αποψεων.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 21-11-12 στις 10:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
εγω τα ψαρια που εχω μεγαλωσει μονος μου τα εχω μεγαλωσει σε νερο βρυσης. εχω ψαρι 15π ανευ ουρας ο οποιος ειναι μια χαρα και ειναι περιπου 5 χρονων. εχω μικρα δικα μου 10 μηνων και ειναι τωρα 10π. αυτα ηθελα να πω φιλε μου. να καταθεσω τις δικες μου εμπειριες και γι αυτο καλεσα και για καφε να τα δειτε απο καντα αλλα δεν ανταποκριθηκε κανεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μεχρι να γινει κι αυτο, γιατι δεν ξεκινας με τον κλασσικο τροπο;
Κανε ενα θεμα στις παρουσιασεις δισκοενυδρειων, βαλε φωτο των ψαριων και των εγκαταστασεων σου και ανελυσε τις πρακτικες σου και τις ρουτινες σου. Τι πιο χρησιμο απο αυτο;
|
|||
|
|||
![]()
εχεις δικιο σε αυτο! δεν μπορω να πω. οκ
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια λοιπον.
Ξεκινα λοιπον την παρουσιση, κι εγω φροντιζω ηδη να μαζεψω μερικα ρεμαλια απο το GD για καφε. Θα στειλω συντομα ΠΜ για ανταλλαγη τηλεφωνων, συναντηση κλπ.
|
|||
|
|||
![]()
με μεγαλη μου χαρα. θα με ειδοποιησετε ομως δυο τρεις μερες νωριτερα γιατι ειναι εγκυος η γυναικα μου και καταλαβαινετε οτι ολα περνανε απο τα χερια μου.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
θελω να κανω εναν διαχωρισμο στο θεμα του ζευγαρωματος. το ζευγαρωμα των δισκων ειναι οτι φανταζετε ο καθενας που διατηρει δισκους γιατι ειναι μοναδικο. ετσι το ξεκινησα και εγω οταν ανακαλυψα ενα ζευγαρι στο ενυδρειο μου. οποιος εχει κανει λοιπον ζευγαρωμα θα γνωριζει οτι οχι δεν βγαζεις χρηματα πουλωντας τους αλλα εισαι συνεχεια μεσα οικονομικα. θα πω δυο τρια πραγματα απο τις καθημερινες ρουτινες. αλλαγη νερου σε 300λ ενυδρειο 80-90% θερμοσυφωνας να καει συνεχεια για να υπαρχει παντα ζεστο νερο. απο τροφες δεν το σηζηταω μονο η καρδια που φτιαχνω με αυτα που βαζω μεσα μου στοιχιζει περιπου στα 30ε και μου κραταει ουτε μηνα. τελευταιος λογαριασμος νερου 287ε. στις γενηστρες αλλαγη νερου καθε μερα 50% και χωρια το αντιχλωριο και το buffer και την τυρφη και τις βιταμινες και τα ιχνοστοιχεια. για φανταστητε να το κανεις αυτο για 4-5 μηνες. μην μηλαμε λοιπον για κονομα απλα αγοραζω αυτα που χρειαζομε για να τα συντηρω και να συνεχιζω την αρωστεια γιατι για αρωστεια προκειται. δεν πουσαρω ποτε κανενα ψαρι απλα τα ταιζω 3-4 φορες την ημερα. το πουσαρισμα εινα συνεχομενο ταισμα εως και 10 φορες και αλλαγη νερου και τρεις φορες την ημερα. θελετε να πουμε και για την δεη;;; οταν δουλευουν 1500w συνεχεια καταλαβαινετε τη ρευμα ερχετε.καιοταν λεμε σκληρο νερο δεν νομιζω 12-14gh και 6-7h να ειναι υπερβολη για τους δισκους. οποιος εχει ασχοληθει θα καταλαβει! δεν ειναι λοιπον ο σκοπος το μεγαλωμα και η πωληση. ειναι μια αρωστεια.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
διατηρηση σκληροτητων χωρις ανεπιθυμητα παραπροϊοντα | maneni | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 27-04-14 18:02 |
Αναπαραγωγη και διατηρηση caridina babaulti sp.blue | platy | Γαρίδες του γένους Caridina | 1 | 26-05-11 22:23 |
ΤΑΙΣΜΑ ΔΙΣΚΩΝ | Κόφινας | Δίσκοι | 5 | 10-11-07 19:36 |
διατηρηση ενυδρείου | bogias | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 10-11-06 13:11 |
Διατηρηση ζωντανου Βιολ. φιλτρου | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 28-12-02 04:44 |