|
|
||||
|
||||
![]()
μετεφερε το φιλτρο οπως ειναι και ολο το νερο στο μεγαλυτερο ενδρειο και μετα συμπληρωσε λιγο λιγο και φρεσκο αποχλωριομενο νερο ιδιας θερμοκρασιας.
Το φιλτρο δεν θα φτανει για καλη κυκλοφορια του νερου στο μεγαλυτερο ενδρειο, αλλα αφου μπορουσε (αν μπορουσε) να υποστηριζει βιολογικα τη φιλτρανση των ρυπων των ψαριων στο μικρο ενυδρειο, θα μπορει και στο μεγαλο ενυδρειο για τα ιδια ψαρια. Η ποσοτητα υλικου φιλτρανσης παει με τη ρυπανση οχι με το μεγεθος του ενυδρειου. Φυσικα το σωστο ειναι να παρεις ενα καταλληλο φιλτρο και πιο μεγαλο και σε χωρητικοτητα και σε ροη πλεον. Θα το αφησεις να λειτουργει παραλληλα με το στρωμενο φιλτρο για ενα μηνα.
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα κ ευχαριστώ για ακόμη μία φορά για την βοήθειά σας,
Αγόρασα ενυδρείο 85 λίτρων, τσέκαρα το παλιό νερό μου με τα χαρτάκια κ έδωσα κ λίγο σε ένα pet shop να μου το τσεκάρουν - αλλά κ αυτοί με χαρτάκια μου το τσέκαραν - και τα αποτελέσματα ήταν καλά. Έτσι έβαλα το παλιό νερό στο καινουριο ενυδρείο, έβαλα κ το παλιό μου φίλτρο, και το καινούριο που είναι ενσωματομένο με τ καινούριο ενυδρείο, συμπλήρωσα με καινουριο νέρο με αντιχλώριο, συμπλήρωσα κ από αυτό το φάρμακο που ξεκίνησα σήμερα ενώ αφαίρεσα τν άνθρακα για να λειτουργήσει. Επειτα έβαλα κ τα 2 χρυσόψαρα και τ τάϊσα ελαχίστως. To άρρωστο χρυσόψαρο κάθεται πάλι στον πάτο, με μεγάλη δυσκολία κινείται, ωστόσο έχει όρεξη για φαϊ, μα δε ξέρω τι αλλο θα ήταν καλό να κάνω για να τον βοηθήσω. (1) Στο pet shop μου είπε πως θα ήταν καλό να το βγάλω λίγο απ τ νερό,(;!;!; ) για μερικά δευτερόλεπτα, γιατί ίσως έχει αέρα μέσα του.. Πιστεύεται πως θα ήταν καλό να το κάνω αυτό; Ακόμα, Primafix κ Melafix δεν έχουν ούτε τ pet shop που ειδικεύονται στα ενυδρεία έδω στ Rotterdam, ίσως είναι κάποιο προϊόν που δεν υπαρχει στην Ολλανδία. (2) Μήπως γνωρίζεται κάποιο άλλο της ιδίας οικογένειας; (3) Πρέπει ν βάλω κ τίποτα άλλο στο ενυδρείο για να φτιάξω το νερό; Εφ'όσον βάζω φάρμακο, να αλλάζω τ νερό κάθε μερα επειδή είναι καινούριο το ενυδρείο; Γενικά πως πρέπει ν συμπεριφέρομαι στ καινούριο ενυδρείο με το άρρωστο ψάρι; (4) Το ενσωματομένο φίλτρο, δεν βγάζει μπουρμπουλίθρες, μήπως κάτι δεν έκανα σωστά; Πρέπει να βγάζει μπουρμπουλήθρες; Κ αυτό είναι το άρρωστο χρυσόψαρό μου, αν η εικόνα βοηθάει, πείτε μου αν ξέρεται τι θα μπορούσε να τν βοηθήσει Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων ------------------------- ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ με τα χαρτάκια μιας χρησης 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7.6 KH: 10d GH: 16d ΝΗ3 (αμμωνια): ΝΟ2(νιτρώδη): 0 ΝΟ3(νιτρικά): 10 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1 χρυσόψαρα 2. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: ψαλιδισμένη ουρά σε πολύ λίγα σημεία, σαν σχισμένη 3. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: σπανίως κολυμπάει, κάθεται στο πλάι στο πάτο του ενυδρείου, νωθρότητα 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): δεν τ έχω δει τις τελευταίες μέρες καθόλου, ενώ τν παρακολουθώ συνεχώς 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): αυξημένη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : φυσιολογική όρεξη 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 14 μέρες περίπου 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Macy : 18-11-12 στις 00:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Σου ξαναλεω πως δεν ειναι τα κοκτειλ σκευασματων που χρειαζεται ενα υγειες ενυδρειο αλλα σωστες συνθηκες και τιποτα περισσοτερο Παράθεση:
Παράθεση:
Εχω την εντυπωση πως διακρινω κατι πραγματικα ασχημο αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Οταν το βλεπεις απο πανω τα λεπια του φαινεται να ανοιγουν στις ακρες σαν κουκουναρι μηπως η απλα αυτο φαινεται στη σταση και στη γωνια της φωτο? Οπως και να χει απο τη φωτο δε νομιζω πως το προβλημα ειναι απλα καποιο εξωτερικο παρασσιτο
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ
Θα βγάλω φωτογραφία μα αύριο πρωί μπορώ διότι έχει κλέισει τ φώς στ ενυδρείο. Άρα δηλαδή, πλέον δεν πειράζω το νερό, δεν κάνω αλλαγές, μόνο ολοκληρώνω τ θεραπεία; Για αυτή την ιδέα που μου είπε η κυρία στ pet shop, να το βγάλω έξω για μερικά δευτερόλεπτα τι έχεις ν πεις; Ποιά είναι τ υγρά test; Ακόμα, απ τα συμπτώματα κ απο τ χαρακτηριστικά, έχουμε ιδέα τι μπορεί ν έχει; Με ποιά αρρώστια μοιάζει αυτό που έχει; Σ'ευχαριστώ κ πάλι |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
γιατι να μην κανεις αλλαγες? απλα σου ειπα οτι πρεπει να συμπληρωνεις φαρμακο αναλογα τα λιτρα που πετας, οχι να μην κανεις αλλαγες. αν πχ κανεις 30% αλλαγη θα συμπληρωσεις στη δοση 30% επιπλεον (μπορεις να κανονισεις δοσεις ακριβειας με μια συριγγα) Παράθεση:
Ισως ειναι κατι εξειδικευμενο που αφορα μονο χρυσοψαρα οποτε ρωτα τους χρυσοψαραδες καλυτερα μηπως καποιος το εχει ξανακουσει ή google-αρε να δεις τι γραουν στον υπολοιπο κοσμο... Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Επισεις μηπως το βλεπεις καθολου φουσκωμενο σχετικα με παλιοτερα? ------------------------- Σπυρο στην κοιλια του δε βλεπεις αυτο που βλεπω εγω ή ειναι η γωνια ληψης που το δειχνει ετσι?
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 18-11-12 στις 00:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δυσκολα τα πραγματα.
Και δεν υπαρχει και διαγνωση για να πουμε οτι θα ακολουθησουμε καποια θεραπεια. Το ψαρι δεν ειναι απλα ληθαργικο, εχει γυρει και ξαπλωσει στο βυθο. Η ληθαργικοτητα μπορει να προερχεται απο πολλες αιτιες, απο λαθος θερμοκρασια μεχρι βακτηριακη ασθενεια, παρασιτα εσωτερικα εξωτερικα ή των βραγχειων. Μια ελπιδα θα ηταν να ειχε δυκοιλιοτητα, οπου με μια δυο μερες νηστεια και μετα ταισμα με ζεματισμενο για μερικα λεπτα, αποφλοιωμενο και λιωμενο αρακα, θα "αδειαζε". Το χαλικι δεν μου αρεσει, ουτε σαν υλικο, ουτε σαν μεγεθος. Δεν πιστευω να εχει καταπιει κανενα χαλικι;; Οι φυσαλιδες στο τζαμι απο τι ειναι;
|
|||
|
|||
![]()
delta66: Οι φυσαλίδες δεν γνωρίζω τι είναι, ίσως επειδή ήταν μόλις είχα βάλει μπρος το φίλτρο..υποθέτω. Επίσης, παράλληλα με τ φάρμακο, να κάνω κ την νηστεια με τον αρακά; Όχι μετά την ολοκλήρωσή της; Δε φαντάζομαι να έχει καταπιεί κανένα χαλίκι, όμως δεν γνωρίζω. Πως θα μπορούσα να το γνώριζα αυτό; Τη νηστεία με τον αρακά να την κάνω και στα 2 ψάρια;
Nick74: Κάθε πότε να κάνω αλλαγές νερου; Στις οδηγίες λέει ν βάζω φάρμακο για 4-5 μέρες. Άρα τη στάνταρ δόση κάθε μέρα. Εσύ εννοείς πως αν έχω βάλει τ φάρμακο κ στη συνέχεια αλλάξω νερό, να προσθέσω τν ανάλογη ποσότητα φαρμάκου;Δέν είναι φουσκωμένο, απεναντίας, έχει μικρυνει κάπως. Γνωρίζετε για τ φίλτρο; Φαίνεται να το έχω βάλει σωστά; Πρέπει ν βγαίνουν κ φυσαλίδες απο τ φίλτρο; Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]()
σε ολα τα ψαρια την κανουμε μια φορα τη βδομαδα, κανει καλο στο πεπτικο τους
Παράθεση:
Αν δεν ειχα δυνατοτητα μετρησης θα εκανα καθε μερα Παράθεση:
Παράθεση:
βασικα απλα η γωνια της φωτο πρεπει να ειναι αλλα καλου κακου για πες μας αν βλεπεις αυτο που σου ειπα Παράθεση:
Ο Σπυρος σε ρωταει αλλο πραγμα, οχι για μπουρμπουλιθρομηχανες αλλα αν οι φυσαλιδες σου εχουν ξαναεμφανιστει απο το πουθενα (η απ το βυθο)
|
|||
|
|||
![]()
Οι φυσαλίδες υπάρχουν ακόμα. Όντως ήταν μόλις είχα αλλάξει το νερό. Ισως είναι τ παλιο φίλτρο που τις δημιουργεί.. δεν τις θυμάμαι βέβαια να τις έχω παρατηρήσει στ παλιό ενυδρείο
|
|
||||
|
||||
![]()
το νερο το βαζεις χυμα απο τη βρυση χωρις να φτιαξεις τη θερμοκρασια ουτε να μεινει σε καποιο βαρελακι / κουβα για λιγες ωρες?
Τι θερμοκρασια εχει το ενυδρειο και τι το νερο της αλλαγης (αν ξερεις)?
|
|||
|
|||
![]()
Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω για τ λέπια. Δεν θα τ έλεγα πως τ βλέπω ν ανοίγουν, μα αύριο θα τ παρατηρήσω πιο πολυ
|
|
|||
|
|||
![]()
Nick74: "Αν το φιλτρο παιρνει αερα βγαζει και μπουρμπουλιθρες... εχει κατι τετοια φιλτρα στο εμποριο και καλα για καλυτερη οξυγονωση...
Ο Σπυρος σε ρωταει αλλο πραγμα, οχι για μπουρμπουλιθρομηχανες αλλα αν οι φυσαλιδες σου εχουν ξαναεμφανιστει απο το πουθενα (η απ το βυθο)" Το γνωρίζω οτι μιλάει για τις φυσαλίδες στ τζάμι κ πάνω σε αύτο απάντησα. Η ερώτηση μου για τις μπουρμπουλίθρες ήταν άλλη σχετική με τ φίλτρο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αστο αν ηταν το κλασσικο σηκωμα των λεπιων θα το ειχες δει ...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αποστολή γαρίδων | balog | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 4 | 10-09-12 09:16 |
Κονγκολέζος κάθεται ακίνητος στον πάτο. | Da Gypsy Fish | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 19 | 27-05-11 10:11 |
κάλυψη τρύπας στον πάτο ενυδρείου | crazyio | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 34 | 05-04-11 20:12 |
Κάθεται κάτω στο έδαφος. | garfield | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 29 | 02-03-07 15:48 |