|
|
||||
|
||||
![]()
κοιταξε το μπολι μπορει να μην ειναι πανακεια,αλλα ειναι μεθοδος δοκιμασμενη και αποδεδειγμενη χρονια τωρα και απο ερασιτεχνες χομπιστες και απο επιστημονες.δεν προτεινεται χωρις λογο δηλαδη.συνεχισε με την αμμωνια.δε μπορεις να κανεις κατι αλλο.και μην κανεις αλλαγες νερου εβδομαδιαιες μεχρι να δουμε τι γινεται με τα νιτρικα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν μετρησω κι αυτη την φορα, ειναι η 3η που δεν πιανει το μπολι, οποτε...τι μου λες τωρα
![]() Θερμοκρασια εχω 27 βαθμους, να το αφησω εκει μονιμα; (δεν θελω να τα ..τρωει η δεη...καταλαβαινεις...) Νερο εχω να αλλαξω απο την περασμενη τεταρτη Θα ριξω κι αυριο 5ml αμμωνιας, θα κανω ξανα μετρησεις και βλεπουμε (με την συνεχομενη προσθηκη αμωνιας να δω πως θα καθαρισω τα τζαμια μετα, θα θελει ξεστησιμο φοβαμαι, οποτε αδικος ο κοπος μου φαινεται, ηδη εχουν γινει χαλια...) |
|
||||
|
||||
![]()
μα δεν εχεις μμωνια αρα γιατι λες πως ειναι αστρωτο?
Η εχεις πετυχει σχεδον 100% απονιτροποιηση, η κατι τρεχει με τα τεστ σου. ποσο βαθυς ειναι ο βυθος σου και απο τι αποτελειται? ποσο μεγαλο φιλτρο εχεις και ποια ειναι τα υλικα του? για φυτα δε ρωταω γιατι οι ανουμπιες δεν απονιτροποιουν (συμβαλλουν ελαχιστα). Τα υλικα του φιλτρου σου, οι σωληνες κτλ εχουν μηπως μπολικη αλγη? στο ενυδρειο απο αλγες τι παιζει? Υπαρχουν "σκοτεινες περιοχες"? (ζωνες που ποιανει λασπη ο βυθος οπου δεν υπαρχει σχεδον καθολου κυκλοφορια νερου) Απο πετρες τι εχεις?
|
||||
|
||||
![]()
εριξε χθες 20ml αμμωνια.και αποψε που μετρησε νιτρικα και ΝΟ2 του δειχνει 0 το τεστ.του ειπα να συνεχισει να ριχνει απο 5ml καθε μερα μεχρι την παρασκευη και την παρασκευη το βραδι να κανει παλι ολες τις μετρησεις.σαβ/κο να το αφησει χωρις να ριξει αλλη αμμωνια κ να ξαναμετρησει τη δευτερα για να δουμε τι αυξηθηκε και τι μειωθηκε.παντως κιεγω πιστευω πως με το μπολι που εβαλε κ χθες,και τοση αμμωνια,θαπρεπε να υπαρχουνε εστω και ελαχιστα μετρησιμα νιτρικα,αν οχι και νιτρωδη.αλλα ισως να ειναι νωρις για το συγκεκριμενο ενυδρειο.θα δειξει.
παντως ετσι και ειναι στρωμενο και κανει τετοια απονιτροποιηση θα τραβαω τα...μαλια μου ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον, ειδα τη φωτο του ενυδρειου και παμε για παραγοντες πληρους απονιτροποιησης:
Τα φυτα ειναι 3 ανουμπιες αρα δε γινεται να απονιτροποιουν, ο βυθος ειναι κλασσικος βυθος 4 το πολυ 5 cm αμμο, αρα ουτε εκει δικαιολογειται πληρη απονιτροποιηση Το φιλτρο που βλεπω ειναι το εσωτερικο μαμισιο, υπαρχει και αλλο εξωτερικο παραλληλα? Αλγες παλι δε βλεπω, μηπως ειναι τιγκα το φιλτρο Καλη απονιτροποιηση μου εχει τυχει (καλη, οχι 100%) αλλα οχι τετοιο πραγμα. Καλο ειναι να γινουν μερησεις και με αλλο τεστ αν καποιος ειναι κοντα σου (νιτρικα και αμμωνια)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιτελους | B22 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 42 | 03-03-11 17:40 |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |
παιδια εστησα επιτελους | nhreas | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 10-07-03 13:54 |