|
#1
|
||||
|
||||
![]()
παντως μην ξεχναμε οτι οι τ8 εχουν τη μιση τιμη απο τις τ5!!!
Για χαμηλων η μετριων απαιτησεων ενυδρειο δεν βρισκω το λογο να παει σε τ5 και καθε χρονο να δινει ενα σκασμο λεφτα!!! Εγω ας πουμε αλλαζω καθε 18 μηνες τις λαμπες και πληρωνω gia 4 groloux κανα 30αρι ευρω Αν ειχα τ5 το 50αρικο δεν θα εφθανε... |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις βρήκα σε κάποιο μαγαζί στη Νίκαια τις συγκεκριμένες λάμπες sylvania grolux περίπου στα 9¤ τη μια. (Τ8 30W 90cm). Δεν ξέρω αν υπάρχουν αλλού φθηνότερα αλλά εμένα μου φαίνεται καλή τιμή μιας και σε petshop για 2 λάμπες Τ8 άλλης μάρκας βέβαια μου ζήτησαν 30 την μια. Μιας και το ενυδρείο δεν θα είναι υψηλών απαιτήσεων και επειδή ήδη έχω τον υπόλοιπο εξοπλισμό + ότι μας έχει γονατίσει και αυτή η κρίση πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή για εμένα. Να σας δείξω και τι φτιάχνω αλλά θα γίνει και αναλυτική παρουσίαση όταν τελειώσω.
![]() ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το καλο ειναι ότι την είχε, το κακό ειναι πώς δουλεψε για 2 λεπτά την έσβησα και μόλις ξαναάναψα τζίφος.Αυριο πάω για αλλαγή.... |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Ποσα watt ειναι η λαμπα και ποσα το μπαλαστ?
__________________
«Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου» |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Μου το κάνουν αυτό οι τ8 και εμένα, βγάλε την και βάλε την καλά ξανά. όταν βιδώνω τα αδιάβροχα ντουί, φεύγει λίγο από τη θέση της και δεν ανάβει, πρέπει να την κουνίσω λίγο για να πάρει μπρος.
__________________
Πωλούνται κλαδέματα!!! A this, last yearr!!! Τώρα πωλούνται Apple snails!!! |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Όλα τα χρόνια που είχα φυτεμένα(με εύκολα φυτά) πάντα χρησιμοποιούσα λάμπες Τ8 από καταστήματα ηλεκτρολογικών με 2 ,5 ευρώ τη μία λάμπα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα στο ενυδρείο.
Απ' ότι έχω διαβάσει στο φόρουμ και πολλοί άλλοι κάνουν το ίδιο. Απλά κοιτάς τα kelvin, η μία θα πρέπει να είναι ~4κ και η άλλλη ~7κ Κάθε χρόνο δίνω 5 ευρώ και τις αλλάζω και τις 2. Τελευταία είχα της Philips αλλά και οι Osram μια χαρά είναι.
__________________
------ Life is what happens while you are busy making other plans ------ |
#7
|
|||
|
|||
![]()
και εγώ που έχω μία τ8, τι λάμπες να βάζω??? πήρα μία 2¤ από ένα μαγαζί στα 6500κ.... Να πάρω 4000κ την άλλη φορά, θα είναι καλύτερο για τα φυτά???
__________________
Πωλούνται κλαδέματα!!! A this, last yearr!!! Τώρα πωλούνται Apple snails!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λάμπες | iliaspanagiotou | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 12 | 26-04-11 11:59 |
Λάμπες Τ5 | Filotas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 03-11-07 14:45 |
Λάμπες Τ5 | CASPER | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 14-12-06 16:19 |
Λάμπες 36W ; | qstavrosq | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 18-06-05 18:24 |
Λάμπες PL | mcostop | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 27-02-05 16:01 |