Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-11-12, 18:02
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

οση χρειαζεται για να ποιασεις μια νορμαλ ποσοτητα γυρω στα 3-4 ppm.
Για τα λιτρα σου ξεκινα με 10 σταγονες (λογικα θα ανεβασουν 2ppm αλλα δεν ειναι κατι στανταρ) μετρα μετα απο κανα δεκαλεπτο και αν δεις 2 ppm ριξε αλλες 10, αν δεις κοντα στο 1 ριξε αλλες 20 κτλ...
Αν ποιασεις 5+ μπορει να μην ανταπεξελθει η βιολογια σου αν δεν ειναι επαρκης και να θελει κανα 48ωρο για να την καταναλωσει γι αυτο προτιμησε να εισαι κοντα στα 3 ppm
3ppm σε 24 ωρες πρεπει να καταναλωθουν διαφορετικα σημαινει αδυναμη βιολογια και θελει ταισμα (αμμωνια) μερικες μερες να δυναμωσει

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-12, 21:43
lionor Ο χρήστης lionor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

To τεστακι που εχω γραφει mg/l. Αυτο ειναι το ιδιο με τα ppm; Γιατι εχει τις εξης ενδειξεις: κατω απο 0 - 0,25 - 0,5 - 1,0 - 1,5 - και πανω απο 2
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-12, 22:08
Senior Member

Προεπιλογή

mg/lt = ppm

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 00:07
Senior Member

Προεπιλογή

Ουφφ απογοητευομαι...

Πως θα μετρησω 3ppm οταν το χρωματικο διαγραμμα εχει μεχρι 2;

Πως γινεται να φτανουν οι 10 ή 20 σταγονες αμμωνιας για τα λιτρα μου, οταν πριν καιρο ειχα ριξει αρκετες μεσα σε ενα ποτηρι νερο, για να δω αν το τεστ μετραει αμμωνια;

Γιατι αλλου διαβαζω οτι δεν ειναι και οτι το καλυτερο να ριχνουμε αμμωνια μεσα στο ενυδρειο;

Γιατι σχεδον μετα απο ενα μηνα φαινεται να μην εχει στρωσει (ισως και να μην εχει ξεκινησει καν ο κυκλος του αζωτου); και μπολι εβαλα και βακτηρια εριξα και ψαρι ειχα μεσα. Ακομα και τπτ να μην ειχα ριξει, δεν θα πρεπει να ειχε ξεκινησει ο κυκλος του αζωτου;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 00:20
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lionor Εμφάνιση μηνυμάτων
Ουφφ απογοητευομαι...

Πως θα μετρησω 3ppm οταν το χρωματικο διαγραμμα εχει μεχρι 2;
μεχρι 7 η 8 εχουν συνηθως... αν ενωεις για ακριβεια, κρατα αναμεσα στο 2 και το 4. Δεν ειναι δα και κρισιμο, απλα μια λογικη τιμουλα ειπα που με τουμπανο βιολογια πρεπει να καταναλωθει...

Παράθεση:
Πως γινεται να φτανουν οι 10 ή 20 σταγονες αμμωνιας για τα λιτρα μου, οταν πριν καιρο ειχα ριξει αρκετες μεσα σε ενα ποτηρι νερο, για να δω αν το τεστ μετραει αμμωνια;
εξαρταται απο την αμμωνια σου, την περιεκτικοτητα της και κατα ποσο ειναι ξεθυμασμενη.
Η δικια μου (με βαση αυτη σου ειπα ) ειναι concentrate 30%, σε πολλα φαρμακεια δινουν 14% η 9% νομιζω...

Παράθεση:
Γιατι αλλου διαβαζω οτι δεν ειναι και οτι το καλυτερο να ριχνουμε αμμωνια μεσα στο ενυδρειο;
να μη διαβαζεις εκει που λενε τετοια πραγματα
ασχολησου με σοβαρες πηγες πχ http://www.seriouslyfish.com/cycling-an-aquarium/ κι οχι με το τι λεει ο καθε ενας
Επισεις αν τα Αγγλικα σου ειναι καλα μπορεις να θεσεις -μετα απο εγγραφη- το ερωτημα σου κι εδω http://www.seriouslyfish.com/forums/fishkeeping-basics/ (και θα σου δωσουν κατα πασα πιθανοτητα τις ιδιες απαντησεις)
Παράθεση:
Γιατι σχεδον μετα απο ενα μηνα φαινεται να μην εχει στρωσει;
εσυ λες πως δεν εχεις νιτρικα...
ΙΣΩΣ δεν εχεις πολυ καλη βιολογια, γι αυτο και με τον τροπο που σου λεω θα το τσεκαρεις.
Μπορει βεβαια και να φταιει ο τροπος που μετρας. (στο συγκεκριμενο τεστ ειναι πολυ πιθανο γιατι εχει την ιδιεταιροτητα του κρυσταλωματος)

Παράθεση:
και μπολι εβαλα και βακτηρια εριξα και ψαρι ειχα μεσα.
το μπολι μπορει να μην ηταν δυνατο, σχετικα με τα παραμυθοβακτηρια διαβασε τι λενε και στο λινκ που σου εδωσα, οσο για το ψαρι αποκλειεται οντως να μην εκανε δουλεια, αλλα επαναλαμβανω ενα απλο τεστ ζητησες να κανεις κι εγω σου ειπα τον απλουστερο, ανεξοδο και ασφαλεστατο τροπο.
Αν εχεις τη φοβια και νοιωθεις σα να πας να κανεις τον πυροτεχνουργο αστο και απλα ριξε λιγη αμμωνια η τροφες που τις εμπιστευεσαι για να κρατησεις τη βιολογια, αλλα απο τη στιγμη που εσυ νοιωθεις πως κατι δεν ειναι σωστο ειτε με τη βιολογια σου ειτε με τις μετρησεις σου καλο ειναι να το τσεκαρεις.

Παράθεση:
Ακομα και τπτ να μην ειχα ριξει, δεν θα πρεπει να ειχε ξεκινησει ο κυκλος του αζωτου;
οχι βεβαια. Αυτο εχει ξαναγραφτει αλλα θεωρητικα δε στεκει... που θα βρισκοταν η αμμωνια στο τιποτα για να ξεκινησει ο κυκλος?

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 00:41
Senior Member

Προεπιλογή

μεχρι 7 η 8 εχουν συνηθως... αν ενωεις για ακριβεια, κρατα αναμεσα στο 2 και το 4. Δεν ειναι δα και κρισιμο, απλα μια λογικη τιμουλα ειπα που με τουμπανο βιολογια πρεπει να καταναλωθει...

το δικο μου τεστ, εχει μεχρι 2. Τελευταια ενδειξη λεει: <2 Πως θα ξερω μετα αν ειναι 3 ή 4 ή 14...;

εξαρταται απο την αμμωνια σου, την περιεκτικοτητα της και κατα ποσο ειναι ξεθυμασμενη.
Η δικια μου (με βαση αυτη σου ειπα ) ειναι concentrate 30%, σε πολλα φαρμακεια δινουν 14% η 9% νομιζω...

που να ξερω τωρα τι αμμωνια εχω... καθαρη αμμωνια την ειχα ζητησει, νομιζω 90% καθαρη

να μη διαβαζεις εκει που λενε τετοια πραγματα
ασχολησου με σοβαρες πηγες πχ http://www.seriouslyfish.com/cycling-an-aquarium/ κι οχι με το τι λεει ο καθε ενας
Επισεις αν τα Αγγλικα σου ειναι καλα μπορεις να θεσεις -μετα απο εγγραφη- το ερωτημα σου κι εδω http://www.seriouslyfish.com/forums/fishkeeping-basics/ (και θα σου δωσουν κατα πασα πιθανοτητα τις ιδιες απαντησεις)
εσυ λες πως δεν εχεις νιτρικα... δεν το λεω εγω, το τεστ το λεει
ΙΣΩΣ δεν εχεις πολυ καλη βιολογια, γι αυτο και με τον τροπο που σου λεω θα το τσεκαρεις.
Μπορει βεβαια και να φταιει ο τροπος που μετρας. (στο συγκεκριμενο τεστ ειναι πολυ πιθανο γιατι εχει την ιδιεταιροτητα του κρυσταλωματος) εχω κανει ως τωρα πανω απο 40 μετρησεις, εχω μαθει να μετραω. Ξαναεκανα το απογευμα ξανα και ξανα, και με ολοκαινουργιο τεστ

το μπολι μπορει να μην ηταν δυνατο, σχετικα με τα παραμυθοβακτηρια διαβασε τι λενε και στο λινκ που σου εδωσα, οσο για το ψαρι αποκλειεται οντως να μην εκανε δουλεια, αλλα επαναλαμβανω ενα απλο τεστ ζητησες να κανεις κι εγω σου ειπα τον απλουστερο, ανεξοδο και ασφαλεστατο τροπο.
Αν εχεις τη φοβια και νοιωθεις σα να πας να κανεις τον πυροτεχνουργο αστο και απλα ριξε λιγη αμμωνια η τροφες που τις εμπιστευεσαι για να κρατησεις τη βιολογια, αλλα απο τη στιγμη που εσυ νοιωθεις πως κατι δεν ειναι σωστο ειτε με τη βιολογια σου ειτε με τις μετρησεις σου καλο ειναι να το τσεκαρεις.

οχι βεβαια. Αυτο εχει ξαναγραφτει αλλα θεωρητικα δε στεκει... που θα βρισκοταν η αμμωνια στο τιποτα για να ξεκινησει ο κυκλος? εννοω οτι ακομα κι αν δεν ειχα ριξει ουτε μπολι ουτε βακτηρια, δεν θα πρεπε να ειχε ξεκινησει εστω ο κυκλος του αζωτου;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 01:26
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:

το δικο μου τεστ, εχει μεχρι 2. Τελευταια ενδειξη λεει: <2 Πως θα ξερω μετα αν ειναι 3 ή 4 ή 14...;
ποιο τεστ ειναι αυτο? της api εχει μεχρι 7 και της serra μεχρι 8...
τεσπα και 2 ειναι οκ...

Παράθεση:

που να ξερω τωρα τι αμμωνια εχω... καθαρη αμμωνια την ειχα ζητησει, νομιζω 90% καθαρη
δεν υπαρχει 90% αν πηρες απο φαρμακειο ειναι μεχρι 14%
Λογικα λεει πανω... τεσπα, ριξε μεχρι να δεις να ανεβαινει στο τεστ

Παράθεση:
Μπορει βεβαια και να φταιει ο τροπος που μετρας. (στο συγκεκριμενο τεστ ειναι πολυ πιθανο γιατι εχει την ιδιεταιροτητα του κρυσταλωματος) εχω κανει ως τωρα πανω απο 40 μετρησεις, εχω μαθει να μετραω. Ξαναεκανα το απογευμα ξανα και ξανα, και με ολοκαινουργιο τεστ
ναι αλλα οπως σου ειπα μερικες φορες το τεστ νιτρικων κρυσταλωνει γι αυτο θελει γερο κοπανημα. Κι εγω το ειχα παθει και οι περισσοτεροι

Παράθεση:
εννοω οτι ακομα κι αν δεν ειχα ριξει ουτε μπολι ουτε βακτηρια, δεν θα πρεπε να ειχε ξεκινησει εστω ο κυκλος του αζωτου;
απο μονος του χωρις αμμωνια πως να ξεκινησει?
Το χω ξανακουσει αυτο αλλα δε στεκει, τουλαχιστο θεωρητικα...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 05:02
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
οση χρειαζεται για να ποιασεις μια νορμαλ ποσοτητα γυρω στα 3-4 ppm.
Για τα λιτρα σου ξεκινα με 10 σταγονες (λογικα θα ανεβασουν 2ppm αλλα δεν ειναι κατι στανταρ) μετρα μετα απο κανα δεκαλεπτο και αν δεις 2 ppm ριξε αλλες 10, αν δεις κοντα στο 1 ριξε αλλες 20 κτλ...
Αν ποιασεις 5+ μπορει να μην ανταπεξελθει η βιολογια σου αν δεν ειναι επαρκης και να θελει κανα 48ωρο για να την καταναλωσει γι αυτο προτιμησε να εισαι κοντα στα 3 ppm
3ppm σε 24 ωρες πρεπει να καταναλωθουν διαφορετικα σημαινει αδυναμη βιολογια και θελει ταισμα (αμμωνια) μερικες μερες να δυναμωσει
Βαση αυτων που μου ειπε ο Νικος, πως θα ξερω εγω αν η αμμωνια θα ειναι 3ppm ή 4ppm ή....24ppm;
Και να πω την αληθεια, ποτε δεν συμπαθησα αυτο το τεστακι. Αρκετα δυσκολο να διακρινεις μικρα ποσοστα αμμωνιας. Απο την αλλη σκεφτομαι οτι αυτο που εχω, μου τελειωνει, επαρκει μονο για 4 τεστ ακομα. Εχω παραγγειλει αλλο,της tetra, αλλα το ...ξεχασαν να το φερουν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 05:06
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

δε σε νοιαζει!γιατι να σε νοιαζει?εσυ ριξε αμμωνια μεχρι να δεις 2.μολις δεις οτι εφτασε στο 2 σταματα,δωστου μερικες ωρες και ξανακανε μετρηση να δεις αν μειωθηκε.γιατι κολλας στο νουμερο?η αλλη εναλλακτικη ειναι να παρεις αλλο τεστ με μεγαλυτερη κλιμακα,αλλα δε βλεπω το λογο.μια χαρα τεστ ειναι τα salifert αν και οντως ειναι λιγο "μερακληδικα" αλλα σαν τεστ ειναι καλα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 05:16
Senior Member

Προεπιλογή

Κι αν η αμμωνια που ριξω ειναι πανω απο 2 και δεν ξερω ποσο πανω ειναι;
Το θεμα ειναι οτι αυτη η διαδικασια, θελει αρκετα τεστ, κι εμενα μου εχουν μεινει ακομα 4 τον αριθμο. Μια σκεψη ηταν να βαλω σε εναν 15λιτρο κουβα, π.χ. 10 σταγονες αμμωνιας, να μετρησω, μεχρι να βρω την σωστη αναλογια, κι αναλογως να ριξω αμμωνια στο ενυδρειο. Αλλα δεν ξερω αν θα μου φτασουν τα 4 τεστ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 05:41
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

υπαρχει τροπος να το υπολογισεις αυτο μαθηματικα αλλα δεν το θυμαμαι πως γινεται,θα σε γελασω.μπορει να το ξερει καποιος να σου πει την πραξη.αλλιως με δοκιμη οπως ειπες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 05:47
Senior Member

Προεπιλογή

Αυτο δεν παιζει να το κανω...προτιμω να τα παρατησω τελειως...Δεν το λεω σαν απειλη, αλλα οκ...αυτα ειναι λιγο εξιδεικευμενα...ειπαμε να εχουμε ενα ψαρακι να το βλεπουμε να το χαζευουμε λιγο, οχι να κατσω να κανω στατιστικες αναλυσεις τετοιου τυπου...

Να συνεχισω ενα ...ειδος στρωσιματος καλυτερα;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 05:49
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

nick η salifert στις οδηγιες της λεει οτι το αποτελεσμα της μετρησης ειναι ολικη αμμωνια και δεν το ξεχωριζει.ασχετα αν το ονομαζει ΝΗ4 το τεστ.
-------------------------
Παράθεση:
Αυτο δεν παιζει να το κανω...προτιμω να τα παρατησω τελειως...Δεν το λεω σαν απειλη, αλλα οκ...αυτα ειναι λιγο εξιδεικευμενα...ειπαμε να εχουμε ενα ψαρακι να το βλεπουμε να το χαζευουμε λιγο, οχι να κατσω να κανω στατιστικες αναλυσεις τετοιου τυπου...

Να συνεχισω ενα ...ειδος στρωσιματος καλυτερα;
εμ,οταν σου ελεγα ξαναμπολιασε μου εκανες τον δυσκολο

πωπω παει 6 η ωρα.παλι στα ψαρια τον φαγαμε τον υπνο

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 12-11-12 στις 05:49 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 06:01
Senior Member

Προεπιλογή

Ε ναι...τωρα λεω να σου κατσω

Ρε συ, 2 φορες που εχω μπολιασει, πηρα μην πω τι πηρα... για να πετυχει το μπολι, παιζουν ενα σωρο παραγοντες. Ισως γι αυτο και τις 2 φορες που μπολιασα, δεν επιασε. Και δεν επιασε το δικο μου μπολι, που το μετεφερα απο το ενα δωματιο στο αλλο, για φαντασου τωρα μεταφορες απο περιοχη σε περιοχη....

Δεν ξερω τι να πω... Να δοκιμαζα στρωσιμο με αμμωνια ή τροφη;
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές