Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων

Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-11-12, 13:17
Το avatar του χρήστη Κουραμπιές
Κουραμπιές Ο χρήστης Κουραμπιές δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Αρχισαν να δειχνουν τα φυτα που θα μεινουν, και να σβηνουν τα φυτα που θα φυγουν. Οι καμπομπα τα καταφερνουν τελεια, μονο τα κατω κατω μεσογονατια ειναι λιγο ανοιχτα πρασινα-κιτρινα, αλλα ειναι υγιη και φουντωνουν συνεχεια. Απο την αλλη η limnophilia sessiflora, δεν...καθε πρωι βλεπω 1-3 μεσογονατια να πλεουν στην επιφανεια, οι κορμοι ειναι καφε και μαλακοι και τα φυλλα κιτρινα. Συμφωνα με τον οδηγο των φυτων του τολη, η ελλειψη σιδηρου ειναι, η το πιο πιθανο, ανεπαρκης φωτισμος. 150w στα 450λ ειναι λιγο οπως και να το κανουμε. Οποτε μαλλον θα χαριστουν σε ενα φιλο που στηνει μονομαχιερα μπας και στρωσουν. Με την μοσς μουχουν σπασει τα νευρα μεχρι να την δεσω καλα. Την ξαναδεσα, παλι πεταει. Θα την στρωσω που θα παει. μεσα στη βδομαδα θα παραλαβω και τους καρντιναλς.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-12, 13:32
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

πριν δωσεις τα φυτα,περιμενε να δεις πως θα πανε οταν θαχεις φουλ ιχθυοφορτωση και νιτρικα.αν την παλεψουν μεχρι τοτε.αυτο εχουν τα φυτα,θελουν χρονο για να δεις τι τους λειπει και ειναι ακομα νωρις κατα τη γνωμη μου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-12, 20:16
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

αντε επιτελους

Για τα φυτα δωστους απλα χρονο, κι εγω ακριβως ιδιες συνθηκες (και λιγο πιο μαλακο και πιο σκουρο) εχω με ιδια φωτοπεριοδο αλλα με μια λαμπα λιγοτερη.
Οταν μπουν ψαρια, σαλιγκαρια κτλ και αρχισουν να τσιμπανε τα νιτρικα πανω απο 10 τοτε θα δεις ποια θα αναπτυχθουν σωστα και ποια οχι, τωρα απλα επιβιωνουν και προσπαθουν να προσαρμοστουν

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-12, 23:24
Το avatar του χρήστη Κουραμπιές
Κουραμπιές Ο χρήστης Κουραμπιές δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Εβαλα καποια απτα σεσιφλορα στου αλλουνου το ενυδρειο, δυο υγιη που προσπαθουν τα κρατησα, εχουν ψηλωσει αρκετα και τα πανε καλα.
Οσον αφορα τους καρντιναλ φοβαμαι λιγο, θα μου τους στειλει το μελος blackghost7 απο αθηνα, και λογω μεταφορας, κοστους αλλα και πακεταρισματος, συμφωνησαμε οτι δεν αξιζει να τρεχει σε δυο δοσεις στα ΚΤΕΛ (δεν εχει καθολου χρονο το παιδι). Αποτελεσμα θα μου στειλει 50 μαζι, μπορει και 60. Μεσαιο προς τελικο μεγεθος. Σαυτο δεν χωραει συζητηση δεν γινεται αλλιως. Οποτε περνουμε σαν δεδομενο οτι ετσι θα γινει...

Οποτε σκεφτομαι και θελω γνωμες τι να κανω....
1. λιγο ανορθοδοξο, να ετοιμασω το ενυδρειο του φιλου με νερο στις ιδιες παραμετρους, να του στρωσω το φιλτρο με μπολι μου, και να βαλω τους 20 εκει για μια βδομαδα και μετα σε μενα.
2. Να ριχνω μια ποσοτητα αμμωνιας στο ενυδρειο και ακομα και αυτη, μοιρασμενη στην διαρκεια της ημερας πολλες φορες πχ 10 φορες, για να προσομοιωσω την ιχθυοφορτιση στα φιλτρα, και να μην ανεβασει και αμμωνια το ενυδρειο και επιβαρυνω τα 2 ανκιστρακια.
3. Να βαλω τα δυο ανκιστρακια στου φιλου το ενυδρειο και να βαλω μεγαλυτερη ποσοτητα αμμωνιας αποτι με την 2η οδο.

Παροτι πιο επικυνδυνη, προτιμω την δευτερη οδο. Πιστευω οτι αν το κανω προσεκτικοτατα και μοιρασμενα, θαναι το ιδιο με το αν ηταν τα ψαρια μεσα. Απλα κολαω στην ποσοτητα που πρεπει να ριξω.

Σε καθε περιπτωση, ειπαμε να μην ταισει αυτος για 2 μερες τα ψαρια, και εγω για αλλες 2, σε μια προσπαθεια να το παμε ομαλα αρχικα. Τι λετε γενικα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 00:10
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

ποτε θα στα στειλει?θελω να πω θα γινει αυριο αυτο η εχεις μερες μεχρι να παραλαβεις μπροστα σου?

αν εχεις περιθωριο χρονικο,εγω θα αρχιζα σταδιακα να ριχνω περισσοτερη τροφη στο ενυδρειο(και στην αποχη) ωστε να φτασω την ποσοτητα που θα ταιζα τα ψαρια που θα ερθουνε.αλλα αυτο θα πρεπει να γινει σταδιακα,αλλιως πιστευω θα κανει μπαμ η αμμωνια κιας ειναι 450 λιτρα το ενυδρειο.
αν δεν εχεις περιθωριο,θα εβαζα τα μισα μεσα και τα μισα σε ξεχωριστο δοχειο με φιλτρανση (βλ κουτι ικεα)για μια βδομαδα.ειναι αρκετα τα ψαρια και αν ειναι και μεσαια προς μεγαλα,θα τρωνε περισσοτερο.
η αλλη περιπτωση ειναι να τα βαλεις ολα μεσα,αλλα να ταιζεις πολυ προσεκτικα και τσιγκουνικα και να κανεις μετρησεις τακτικες.αλλα αυτο ειναι και ρισκο.

αν και τις μετρησεις πρεπει να τις κανεις ετσι κιαλλιως...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 00:32
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

αν στρωνεις με αμμωνια (με το γρηγορο τροπο εννοω) η δευτερη λυση ακουγεται καλη αλλα θελει και προσοχη... και οχι ολα αλλα αν εχεις καποια καραντινα καλυτερα βαλτα σε 2 δοσεις
Πρεπει οντως να εισαι βεβαιος οτι θα εχεις βιολογια τουμπανο (τα νιτρικα περα απο το τερμα)

Επισεις με αυτο τον τροπο απ οτι ακουγεται χαλανε μερικα ειδη φυτων...
Εμενα δε μου εχει τυχει (μαλλον αναπτυξη ειδα) αλλα απο τη στιγμη που ειναι φαινομενο που συμβαινει δεν αποκλειεται να επεσες σε τετοια περιπτωση

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-12, 00:41
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

αν και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο στην ουσια,εγω "ψυχολογικα" και μονο θα φοβομουνα να ριξω καθαρη αμμωνια σε ενυδρειο με ψαρια.κιαυτο γιατι αν εκανα μαλ...α δεν θα μπορουσα να την παρω πισω παρα μονο με μεγαλη αλλαγη.οσων αφορα το στρωσιμο δεν θα ειχα καμια εννοια φυσικα,αλλα με ψαρια μεσα,δεν ξερω μου φαινεται καπως επικινδυνο λογω της αμεσοτητας...μπορει να κανω και λαθος βεβαια,αλλα νομιζω οτι σε τετοια περιπτωση η τροφη ειναι πιο ασφαλης.βεβαια και ετσι ακομα,αν ριξεις μισο κιλο τροφη και την παρατησεις παλι μ...κια θα γινει
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές