|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Πιστεύω ότι εάν καταφέρω να απομονώσω τα άρρωστα ψαράκια με τον τρόπο που μου προτείνει ο klipitiklopos δεν θα υπάρχει πρόβλημα ούτε με τα υγιή ψαράκια αλλά ούτε και με το φίλτρο μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aias.george : 05-11-12 στις 20:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τι αλλα ψαρια εχεις μεσα στο ενυδρειο?
Δε ξερω κατα ποσο ειναι πιθανο να μην εχουν προσβληθει και τα υπολοιπα ... μαλλον απιθανο το βλεπω ... αν ειχα τετοιο θεμα (επιβεβαιωμένα) θα την εκανα στο κυριως ενυδρειο την θεραπεια αναγκαστικα!
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψάρια μου είναι 14 κάρντιναλ και 15 ροδόστομοι. Οπότε λες καλύτερα να κάνω την θεραπεία στο ενυδρείο και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Τώρα εάν τυχόν επηρεαστεί η βιολογία μου μπορώ να βάλω μπόλι από το 60άλιτρο
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο έχεις δίκιο το πρόβλημα τελικά είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι τα δυο που είχα εντοπίσει. Στην φωτογραφία που προσπαθούσα να τραβήξω είδα ένα άλλο το οποίο έχει προσβληθεί στο ραχιαίο πτερύγιο
![]() Η φωτογραφία δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει αλλά την τράβηξα μόλις τώρα με το κινητό. Φαίνεται κάτω από το ραχιαίο πτερύγιο κάτι σαν φουσκάλα. Εάν μπορέσω να τραβήξω άλλες θα τις ανεβάσω |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν φαινεται καλα στη φωτο αλλα δε νομιζω να ειναι δερματοσκωληκες ... ειναι πολυ μικροι που δε θα τους εβλεπες με ευκολια!
Οπως και να εχει ειναι παρασιτο λογικα οποτε το general cure λογικα θα ειναι αρκετο! Το κακο ειναι οτι οσα αναπαραγονται με αυγα οτι φαρμακο και να βαλεις ειναι προστατευμενα στο αυγο τους ... μετα τελειωνεις τη θεραπεια και νατα εμφανιζονται ξανα! Αρα μετα απο λιγες μερες θα πρεπει να την επαναλαβεις ...
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι κατι ασπρα σαν τριχες... το ειχα και εγω πριν καιρο και το μονο που εκανε δουλεια ειναι το πανακουρ.. ομως ειναι απαγορευτικο αν εχεις σαλιγκαρια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι;
![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
Το πανακούρ που το βρίσκουμε, μια γρήγορη ματιά που έριξα μόλις τώρα στον petcumulus δεν το έχει Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aias.george : 05-11-12 στις 21:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57656
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ριχνεις μεσα τροφη, και το βυθιζεις μεσα στο ενυδρειο, να ειναι καθετα. Τα ψαρια που θα τους μυριζει η τροφη, θα μπουν σιγα σιγα ολα μεσα, αλλα δεν θα μπορουν να βγουν. Μολις μπουν αυτα που θελεις, βγαζεις το μπουκαλι με τα ψαρια μεσα.
|
||||
|
||||
![]()
Μια λεπτομέρεια μόνο, στο μπουκάλι να ανοίξεις τρύπες, ώστε να υπάρχει κυκλοφορία του νερού, γιατί αλλιώς μέσα στο μπουκάλι αυξάνεται η συγκέντρωση αμμωνίας και μειώνεται πολύ το οξυγόνο. Την έχει πατήσει κόσμος που πιάστηκε ας πούμε το ψάρι το βράδυ και το πρωί που ξύπνησαν ήταν τέζα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- klipitiklopos σε ευχαριστώ πολύ αύριο κι όλας πρωί πρωί θα παω να πάρω! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aias.george : 05-11-12 στις 22:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Να εισαι καλα.
Καλη επιτυχια.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ. Διάβαζα το πόστ που μου έστειλες. Σε λίγες μέρες θα γράψω τα αποτελέσματα της θεραπείας
------------------------- Πριν από λίγο ξεκίνησα την θεραπεία με πανακούρ. Έβαλα τα 2/3 του χαπιού που είναι 250mg. Οπότε είδωμεν...... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aias.george : 06-11-12 στις 20:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά μετά τα δυο απανωτά εγκεφαλικά που έπαθα βλέποντας το ενυδρείο αποφάσισα να γράψω μπας και βγάλω καμιά άκρη και μπας και σώσω και κάποια από τα ψαράκια μου.Ας τα πω όμως από την αρχή: Στις 6 του μηνός ξεκίνησα θεραπεία με panacur με αναλογία 1,25ml/άνα λίτρο. Στις 11 του μηνός έκανα την καθιερωμένη αλλαγή 40% και ξαναέριξα panacur. Εν τω μεταξύ δεν είχα δει και μεγάλη διαφορά όσον αφορά στην βελτίωση των ψαριών παρόλα αυτά η θεραπεία συνεχιζόταν κανονικά. Την Τετάρτη 14 του μηνός βρήκα ένα cardinal νεκρό και φαντάστηκα ότι δεν άντεξε. Χθες το πρωι τι να δω 3 ροδόστομοι νεκροί(ΠΡΩΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ να σας θυμίσω ότι οι ροδόστομοι δεν είχαν προσβληθεί τουλάχιστον δεν είχα δει κάτι και ήταν πολύ κινητικοί και με πολύ όρεξη) και από ότι τους κοίταξα όταν τους έβγαλα δεν έδειχναν να έχουν κάτι. Κάνω άμμεσα μια αλλαγή νερού 50% και ρίχνω και τετραπλή δόση αντιχλωρίου. Κάνω μετρήσεις και έχω ΝΗ3/ΝΗ4 0 ΝΟ2 0 και ΝΟ3 0
![]() ------------------------- Α ξέχασα να αναφέρω ότι τα παράσιτα στα cardinal υφίστανται ακόμα απλά σε κανά δυο ψαράκια που είδα έχουν αλλάξει χρώμα από λευκά έχουν καφετίσει χωρίς όμως να έχουν αποκολληθεί. ------------------------- ¶λλο ένα cardinal μάλλον δεν θα τα καταφέρει έχει παράσιτο και fungus στην ουρά και δεν μπορεί να κολυμπήσει Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aias.george : 18-11-12 στις 22:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκουλήκια | stratri1 | Αναγνωρίσεις ειδών | 8 | 14-09-12 19:39 |
Πω Πω Σκουλήκια | nikman | Παραλία - Beach Bar | 4 | 23-09-11 23:14 |
σκουλήκια | makis | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 4 | 13-07-08 11:11 |
σκουλήκια; | lion | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 04-05-08 13:05 |
Σκουλήκια???? | Moonchild | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 01-09-05 13:44 |