|
|
||||
|
||||
![]()
Οι Αφρικανοί έχουν κάτι τέτοιες συνταγές και ανάλυση των λιμνών τους. Για τα άλλα μέρη του κόσμου θέλει λίγο ψάξιμο αλλά πάλι κάτι βρίσκεις. Βέβαια το πώς θα συνδυάσεις τις ουσίες για να βγει αυτό που θέλεις μάλλον χρειάζονται γνώσεις χημείας και ίσως να είναι και υπερβολή από ένα σημείο και μετά.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και τους χημικους γιατι τους εχουμε ? δεν το βλεπω υπερβολη το να μπορω να δωσω το νερο ακριβως οπως ειναι στο βιοτοπο με ιδιες η τεσπα οσο πιο κοντινες αναλογιες γινεται. Το προβλημα δεν ειναι να βρεις την αναλυση του καθε βιοτοπου, αυτο ειναι μαλλον εφικτο, αλλα το να βρεις τα στοιχεια να το ανακατασκευασεις
|
||||
|
||||
![]()
Ποιου από όλους τους βιοτόπους που απαντάται το είδος που θα φιλοξενήσεις; Και ποιου σημείου του βιοτόπου το νερό θα φτιάξεις; Και ποιας εποχής; Και πόσο θα παραμείνουν "ενεργά" τα στοιχεία από τη στιγμή που θα μπει στο ενυδρείο; Και αν έχεις αναφορές μόνο για τα βασικά και έχει άλλα 100 στοιχεία σε απίστευτα μικρές ποσότητες; Και βέβαια μιλώντας για species tank γιατί αλλιώς καταλαβαίνεις. Πάνω κάτω για αυτούς τους λόγους το χαρακτηρίζω υπερβολή!
|
||||
|
||||
![]()
Νικο αν δεν κανω λαθος το καθε στοιχειο υπαρχει ξεχωριστα απτην seachem και αλλες εταιρειες. Οποτε υπερβολικο η οχι μπορεις να το κανεις. Αλλα ναι πρεπει να γινεις χημικος...οχι οτι δεν ειμαστε ολοι λιγο απολα...
![]() Πολυ ενδιαφερον κλιπιτοκλοπος. Μονο με αυτα τα τεσσερα (τα οποια οκ ειναι τα κυρια) δεν εχεις θεμα με τα φυτα; Πες μου λιγο παραμετρους του νερου του ενυδρειου σου και τι φυτα εχεις, επισης ποσο καιρο τρεχει ετσι; Μου εκανε εντυπωση που το seachem flurish που εχω περιεχει chloride τωρα το ειδα. Αυτο δεν εχει. Πιστευω οτι με το equilibrium και το flurish θα ειναι αρκετα ιιισως; Τι λετε και οι υπολοιποι; Το θεωρειτε ως καλη λυση; Βαση αυτης της λιστασ συμπτωματων που ποσταρα, και εφοσον δεν υπαρχει καποια αλλη πηγη (εκτος του flurish), γινεται να υπαρξει αναπτυξη χωρις τα υπολοιπα;; Προτεινετε κατι αλλο ανταυτου; |
|
|||
|
|||
![]()
Θεωρώ ότι είναι αδύνατον να φτιάξεις ακριβώς ένα βιότοπο έχοντας μία χημική ανάλυση... Σκεφτείτε το εξής, πότε ο άνθρωπος έφτιαξε κάτι ακριβώς όπως είναι στη φύση??? Δηλαδή αν έχω τη χημική ανάλυση του κόκκινου κρασιού, υπάρχει περίπτωση να φτιάξω ποτέ κόκκινο κρασί??? Δε νομίζω, η φύση μεριμνά για κάποια πράγματα επί αιώνες, δεν μπορώ εγώ μέσα σε 1 ώρα να φτιάξω κάτι τόσο πολύπλοκο σε εργαστήριο καθώς οι παράμετροι είναι ανυπολόγιστοι!!! Θα πω ότι στο site της seachem υπάρχει μία σελίδα με προϊόντα με άλατα και υποπροϊόντα για το φυσικό οικοσύστημα του κάθε ψαριού http://www.seachem.com/Products/Freshwater.html ίσως εδώ να βρεις αυτό που θες σε ιχνοστοιχεία και σωστό βιότοπο για τα ψάρια που θες να βάλεις.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εχεις δει κατι παραπανω? (οχι απαραιτητα σε ενυδρειακα, αλλα να ειναι καθαρα στοιχεια) Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα επειδη ασχολουμαι και με συμπληρωματα διατροφης, και εχουν και αυτα τι χημεια τους, στο εμποριο υπαρχουν σκευασματα οπως χρωμιο καθαρο, μαγνησιο, ασβεστιο και πολλα αλλα. Αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι χωρις αλλα προσθετα οπως γευσεις η συνεργιστικα στοιχεια (πχ καποιο μαγνησιο εχει γευση μανταρινι και το ασβεστιο εχει και D3). Θα ρωτησω ενα φιλαρακι που τελειωνει το χημικο, αυτος θαναι πιο ψαγμενος σε καθαρα στοιχεια.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() PH 6.6 KH 0 GH 5 TDS 130 NO3 0-5 Ειναι γαριδαδικο, λογω crs εχω φτιαξει αυτες τις τιμες. Το μονο που κανω ειναι να προσθετω το equilibrium στο νερο της αλλαγης μεχρι να ερθει η tds στα ιδια. Με αυτες τις τιμες του νερου τρεχει περιπου 7 μηνες.
|
||||
|
||||
![]()
Αντε. Πολυ ωραιο καταρχας!!! Ωραια θα το δοκιμασω ετσι αν ειναι. Πολυ ωραια και υγιη αναπτυξη. Co2 και υποστρωμα εχεις;
|
|
||||
|
||||
![]()
klipitiklopos>¨κανε και μια παρουσιαση φυτων και για μας που δεν τα αναγνωριζουμε ολα
|
||||
|
||||
![]()
Αποτι καταλαβαινω το να προσπαθησω να ανεβασω την ΚΗ πρωτον δεν χρειαζεται, και δευτερον κατα πασα πιθανοτητα θα ανεβασει και το ph. Το οποιο δεν το θελω. Οποτε μαλλον θα δοκιμασω τον συνδυασμο equilibrium και flurish και βλεπουμε.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω την κραταω στο 0 λογω των crs και οχι των φυτων. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καπου αρχες καλοκαιριου πηρα το co2 για λιγο απο το φυτεμενο, και το εβαλα σε αυτο, για να ριξω σιγα σιγα το ph. Tωρα το εχω με ph controller, ισα για να μενει το ph στο 6,6. Μια παρουσιαση του ενυδρειου μπορειτε νε βρειτε εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=56335 Aπο τα αρχικα φυτα της παρουσιασης, εχουν προστεθει (και περιγραφονται τμηματικα στο θεμα), crinum calamistratum, hygrophilla carymbosa siamensis, bolbitis heudelotii, hygrophilla difformis, microsorum pteropous windelov. Επισης η sagittaria ειναι subulata. Bρηκα μια παλιοτερη φωτο οπου περιγραφονται τα περισσοτερα: ![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Α/Ο και ιχνοστοιχεια | sefis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 11-09-11 13:36 |
ιχνοστοιχεια και φυτα | doctor | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 21-10-09 21:53 |
Iχνοστοιχεια και Dry Ferts | kill_bill | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 25-03-09 20:31 |
λαμπα αγνωστων στοιχειων | octania246 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 23-06-07 20:34 |