|
|
||||
|
||||
![]()
Σακη αν μιλαγαμε για ενα ζωο που μπορει να επικοινωνησει μαζι μας ευκολα (πχ να γαυγισει η να μας δαγκωσει η να κανει χαρουλες) πιστευω δε θα καναμε καν τωρα αυτη τη συζητηση και θα ειχαν χυθει πολυ λιγοτεροι τονοι εικονικου και πραγματικου μελανιου, ομως με τα ψαρια τα πραγματα ειναι διαφορετικα και θελει πολυ εμπειρια και θα τολμησω να πω και "εξειδικευση" (που αν γινεται να περιλαμβανει και παρατηρηση τους στο φυσικο τους βιοτοπο) για να καταλαβει καποιος τη γλωσσα τους, και φυσικα για εναν αρχαριο αυτο ειναι μαλλον αδυνατο.
Καποιοι απο μας εχουν κανει αυτη την παρατηρηση, αλλα οχι εκτενως ωστε να βγαλουμε απολυτα συμπερασματα (νομιζω ειναι κι εξαιρετικα δυσκολη υποθεση να παρατηρησεις ενα ζωο στο περιβαλλον του χωρις να επηρρεαζει καθολου -η σχεδον καθολου- η παρουσια σου τη συμπεριφορα του αν και ειναι κατι που θελω να το κανω καποια στιγμη μια και εχω την τυχη πολλα επαγγελματικα ταξιδια μου να με φερνουν πολυ κοντα σε τετοιους βιοτοπους), γι αυτο και σαν ενδειξεις σωστων συνθηκων θεωρουμε τουλαχιστο εκει οπου μπορει να κανει τα βασικα, δηλαδη να βλεπουμε πως δεν υπαρχουν εμφανη προβληματα συμπεριφορας, υγειας, και να μπορει να αναπαραχθει Στο θεμα του αρχαριου που απλα θα δει νουμερα συνηθως οταν επικαλυπτονται αρκετα ειναι οκ, αλλα εδω εχουμε και την ιδιεταιροτητα του συχνου "αλατισματος" (ειναι ιδιεταιρη περιπτωση)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ αναφέρομαι στην επιλογή ψαροσύνθεσης, έχοντας ως απόλυτο κριτήριο τα νούμερα που αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης των ειδών που θέλεις να επιλέξεις. Λίγοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τις άλλες παραμέτρους εκτός από τις βασικές που είναι : όγκος νερού, θερμοκρασία, pH και σκληρότητα νερού. Αν σ αυτές υπάρχει επικάλυψη γιατί να μην επιλέξω τα συγκεκριμένα είδη? (Αυτό είναι το βασικό μου ερώτημα) Edit : Με κάλυψε το edit που έκανες (τελευταία πρόταση)! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
εγω πιστευω οτι οσες γεννιες και να μεγαλωσουν στα ενυδρεια, οταν δωσεις στο ψαρι το νερο που εχει στο βιοτοπο του θα δεις ενα διαφορετικο ψαρι (αλλα χρωματα, αναπαραγωγη, μακροζωια). εχει δικιο ο Nick74 που λεει οτι το DNA δεν ξεχναει, ειναι κατι που θελει χιλιαδες χρονια να αλλαξει εστω και ενα χαρακτηριστικο του.
μπορει στη φυση να υπαρχει μια διακυμανση στις τιμες του νερου οταν αλλαζουν οι εποχες, περιοδος βροχων και ξηρασιας, αλλα αυτη η διακυμανση ειναι μεσα στα ορια του ψαριου. δηλαδη οι σκληροτητες και το πεχα θα παραμενουν σε χαμηλα επιπεδα (Αμαζονιο) ανεξαρτητως εποχης. θα θεσω το εξης ερωτημα: αν συμπιπτουν οντως οι σκληροτητες και η οξυτητα των κορυ και των ζωοτοκων, γιατι δεν υπαρχουν κορυ στο Μεξικο και γκαπυ στον Αμαζονιο? και απο αυτους που υποστηριζουν οτι δεν παιζει ρολο η βιοτοπικοτητα και η παρασκευη καταλληλου νερου, ποιος εχει καταφερει να κρατησει κορυντορας (η οποιοδηποτε ψαρι παρομοιων συνθηκων) στο προσδοκιμο της ζωης τους η εστω αρκετο καιρο χωρις προβληματα (π.χ. αρρωστιες)? υ.γ. δεν ρωταω κανεναν προσωπικα, δεν θελω να γινει καμμια παρεξηγηση, απλα μου αρεσουν αυτες οι συζητησεις και θελω να ακουσω διαφορες αποψεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Πρώτα απ όλα εννοείται πως δεν μπαίνει κανένα θέμα παρεξήγησης (από μένα τουλάχιστον!)
![]() Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε ![]() Ούτε παντογνώστης γεννήθηκα...ούτε σκοπεύω να γίνω. Απλά μ αρέσει το συγκεκριμένο χόμπι και μ αρέσει και το διάβασμα Καμιά φόρα, πάνω στο ίδιο θέμα, διαβάζεις 101 διαφορετικές απόψεις και είναι λογικό να χαθείς Για να μην #%$@#%$@ άλλο το θέμα του g81gr, μπορούμε να "μεταφερθούμε" εδώ : http://www.aquatek.gr/vb/showthread....819#post705819 , μήπως βρω κι εγώ μια απάντηση! ![]() Όσο κι αν έχω ψάξει, οι απόψεις είναι τελείως αντίθετες και δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κάτι στανταρ ως προς τη συμβατότητα των συγκεκριμένων ειδών. ![]() Θα συμφωνήσω πως αν πετύχεις τις ιδανικές συνθήκες, τότε θα δεις έναν τελείως διαφορετικό ζωντανό οργανισμό Από την άλλη όμως, εφόσον υπάρχει επικάλυψη στα δεδομένα, νομίζω πως μπορείς να επιλέξεις τα είδη που σε ενδιαφέρουν
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτα τα πραγματα δεν εχουν καμια σχεση με τα ψαρια που διατηρουμε στα ενυδρεια μας βεβαια. Εδω μαλιστα θα φερω το παραδειγμα των γκαπυ, που σχεδον ολα οσα κυκλοφορουν εχουν εκφυλισμενο γονιδιο απο τις αλλεπαλληλες αιμμομιξιες που τα υποβαλουμε χωρις τακτικη ανανεωση. Αν υποβαλλονταν ολα τα γκαπυ που διατηρουν οι χομυστες σε φυσικες δοκιμασιες αμφιβαλω αν ο αριθμος που θα επιζουσε αν θα ηταν σε ποσοστο τις εκατο διψηφιος. Αυτο βεβαια δε μας ενδιαφερει ως χομπυστες ουτε τα συγκεκριμενα ψαρακια ειναι λιγοτερο αγαπημενα επειδη δε θα την παλευαν στις σκληρες δοκιμασιες της φυσης. Εμεις αυτο που θελουμε να προσομοιωσουμε οσο αυτο μπορει να γινει ειναι την αγαπη της φυσης προς τα πλασματα της κι οχι τις δοκιμασιες, οποτε αυτο που μας ενδιαφερει ειναι το τι συμβαινει 350 μερες το χρονο και οχι τις 10 (και πολυ ειπα μαλλον γιατι οι ισορροπιες δεν κανουν 10 μερες να επιστρεψουν εκτος απο τις περιπτωσεις που συντρεχουν αλλοι λογοι οπως ηφαιστεια, φυσικες καταστροφες κτλ, πραγματα δηλαδη που παλι δε θελουμε να εξομοιωσουμε σε ενα ενυδρειο)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
περίεργη συμπεριφορά ΣΑΕ | aquaman | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 21-01-11 10:13 |
περίεργη συμπεριφορά | harris samos | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 22-10-09 20:03 |
Περίεργη συμπεριφορά.. | lucky13 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 22-07-09 09:12 |
Περίεργη συμπεριφορά guppy | gmanes | Ζωοτόκα | 9 | 08-03-09 22:57 |
Περίεργη συμπεριφορά guppy | moogy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 19 | 29-04-04 13:03 |