Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 22-10-12, 06:26
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από constantinos Εμφάνιση μηνυμάτων
Το παλικάρι ρωτησε σχετικά με το συγκεκριμενο προιόν και εγω από κάτω του απάντησα για το συγκεκριμενο προιον πώς το χρησιμοποιησε λάθος.

Για να τελειωνει αυτη η ιστορια και χωρις να αναλωνομαι σε κοντρες με καποιον που νομιζει πως τα εμαθε ολα σε δυο μηνες, ο θεματοθετης μια χαρα επραξε.
Εκανε ενα μικρο λαθακι στην ποσοτητα τροφης, αλλα μεχρι εκει, κι εσυ τον συμβουλευεις να στρωσει με ζωντανα ψαρια επειδη το λεει μια εταιρια.
Επισεις μιλας για "μπερδεμα στους τροπους στρωσιματος" (αυτη τη μπουρδα την εχω ξαναδιαβασει σε γνωστο φορουμ μαγαζοφιλων αιμμοδοτων) με υφος αστρολογου λες και ο κυκλος του αζωτου ειναι μια μαγικη διαδικασια που μονο μυημενοι στις σκοτεινες τεχνες μπορουν να κατανοησουν (και που δειχνει πως εσυ εισαι αυτος που δεν εχει καταλαβει σωστα τα πραγματα).
Η ολη διαδικασια ειναι ΠΑΝ-απλη : το μονο που μας νοιαζει ειναι να αποικηθουν τα υλικα του φιλτρου μας με βακτηρια που μετατρεπουν την αμμωνια σε νιτρωδη και τα νιτρωδη σε νιτρικα.
Ο μονος τροπος για να γινει αυτο ειναι να υπαρχει ενα φιλτρο με υλικα που εχουν αρκετους πορους ωστε να δημιουργειται μια εικονικη επιφανεια καμποσων χιλιομετρων μεσα στον περιορισμενο χωρο που διαθετουμε, και να δωσουμε αμμωνια ωστε να δημιουργηθουν και να εχουν τροφη αυτα τα βακτηρια.
Την αμμωνια μπορουμε να την δωσουμε με αρκετους τροπους, αλλοι χρησιμοποιουν καθαρη αμμωνια απο τα χημικα η το φαρμακειο (που κατα τη γνωμη μου ειναι και ο καθαροτερος τροπος), αλλοι εχουν δοκιμασει μαγειρικη αμμωνια (ειναι καθαρα ψυχολογικος ο λογος αφου ουσιαστικα μιλαμε για το ιδιο ακριβως χημικο) αλλοι ριχουν τροφες να σαπιζουν ωστε να παραγουν την αμμωνια με "φυσικο" τροπο (οι υπερμαχοι αυτης της μεθοδου υποστηριζουν οτι ετσι ολοκληρωνονται κι αλλοι κυκλοι ετεροτροφης βιολογιας πριν μπει ψαρι μεσα ωστε να ταλαιπωρηθει λιγοτερο, ομως προσωπικαθεωρω τη μεθοδο πολυ εμεση, και οσο για τα ετεροτροφα οντως ετσι ειναι, αλλα αυτα πολλαπλασιαζονται τοσο γρηγορα που πραγματικη ταλαιπωρια δεν υφισταται). Αυτες που υπωθηκαν ειναι οι αποδεκτες μεθοδοι στρωσιματος, και υπαρχει και η απαραδεκτη απανθρωπη μεθοδος του στρωσιματος με ψαρια οπου τα ψαρια ειναι υποχρεωμενα να κολυμπουν μεσα στα κατουρα τους και να παραγουν τα ιδια την αμμωνια μεχρι να ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου.
Οσον αφορα τα μπουκαλακια, αυτα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ αλλοι θεωρουν οτι ΒΟΗΘΑΝΕ στο να γινει πιο γρηγορα το στρωσιμο και τα χρησιμοποιουν ενω αλλοι τα θεωρουν κοροιδια (τουλαχιστο για δυο προιοντα εχω ηδη κανει πειραμα, το νιτριβεκ και το stress zyme τα οποια ειναι απλως απατη. Και το ιδιο υποθετω και για τα υπολοιπα, αλλα δεν το εχω αποδειξει ακομα πειραματικα για να το πω με βεβαιοτητα)... τεσπα οποιος θελει να πεταξει τα λεφτα του και να συμπληρωσει τον τροπο που στρωνει και με κατι το οποιο εχει μεγαλες πιθανοτητες να ειναι απλα placebo ειναι δικο του προβλημα, αλλα δεν αποτελουν σε καμια περιπτωση μεθοδο στρωσιματος.
Για οποιον βιαζεται παλι η τελειοτερη μεθοδος ειναι το μπολι κι οχι τα μπουκαλακια

btw τις πληροφοριες δεν τις εγραψα για σενα -εσυ τα ξερεις ολα- αλλα για το θεματοθετη

Τελος οποιος ενδιαφερεται να μαθει και να κατανοησει καλυτερα τα περι στρωσιματος μπορει να δει και εδω http://www.seriouslyfish.com/cycling-an-aquarium/ οπου υπαρχει επιστημονικη αναλυση της διαδικασιας με πολυ απλοποιημενο τροπο ωστε να γινεται κατανοητη ευκολα, και πιστευω πως δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην παραδεχεται τη συγκεκριμενη σελιδα ως μια απο τις πλεον αξιοπιστες πηγες που διαθετουμε παγκοσμιως, και οπως βλεπουμε σχετικα με τα μπουκαλο"βακτηρια", κι αυτοι λενε: Most of the ‘bacteria-in-a-bottle’ products should be avoided as few contain the correct Nitrospira sp. bacterium. There is also a question mark over how live bacteria can survive for weeks or even months with no oxygen or food source.
__________________


Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Στρώσιμο νέου εξωτερικού φίλτρου mafia Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού 17 09-10-08 09:49
Στρώσιμο ενυδρείου Filotas Αρχάριοι γλυκού νερού 36 16-10-07 11:47
Στρώσιμο Ενυδρείου Neoklis Αρχάριοι γλυκού νερού 0 28-02-07 23:19
Στρώσιμο Ενυδρείου Filippos Malawi 4 02-04-04 12:50
Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Filippos Γλυκό νερό - Γενικά 30 26-03-04 16:15

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:22.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,04992 seconds with 13 queries