|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ηταν γυρω στο σωτηριον ετος 1999 που ειδα στο σπιτι της αδελφης μου το καινουργιο ενυδρειο τους.
Μου αρεσε παντα οτιδηποτε σε φερνει σε επαφη με την φυση, ετσι ειπα να το επιχειρησω. Επειδη ομως ειμαι μεθοδικο παλληκαρι (τρομαρα μου) ![]() Ετσι πηρα ενα πλαστικο (!) ουτε δεκαλιτρο, και εβαλα το πρωτο μου ψαρι, τι αλλο ενα χρυσοψαρο. Ουτε φιλτρο ουτε τιποτα. Καθε εβδομαδα επειρνα και απο ενα, ωσπου καποτε μαζευτηκαν καμια 10ρια δυστυχα ψαρακια να κολυμπανε μεσα σε κιτρινο νερο. Τους ειχα βγαλει και ονοματα, Θελμα,Λουιζ,Χριστοδουλος(μαυρο οραντα) και αλλα τετοια ομορφα... Πηγα στον πετσοπα, και μου εδωσε ενα φιλτρακι (το εχω ακομα - αθανατο), αντιχλωριο, αλλαγες, και ολα τα παλαβα που κανουν οι καθως πρεπει ενυδρειαδες. Παραδοξως δεν εχασα ουτε ενα ψαρι, μεχρι που τα μετεφερα στο νεο τους σπιτι, ενα 80λιτρο που εμελλε να γινει το πρωτο μου φουλ φυτεμενο. Θα ελεγα οτι ημουν μαλλον τυχερος, η τα δυσμοιρα ψαρακια πολυ ανθεκτικα. Δεν ειχα βγαλει τοτε καμια φωτο το "εντερπραιζ" ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ απορώ πώς δε σου γέννησαν κιόλας!
|
||||
|
||||
![]()
Δεν αφηνα τοτε κοντα τα μπυροποτηρα να πεσουν μεσα!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Να πω και εγώ την εμπειρία μου... Το πρώτο μου ενυδρείο ήταν μία γυάλα με ένα κακόμοιρο μονομάχο... Τα κλασικά σου τον πουλάνε, και μετά παθαίνεις κατάθλιψη βλέποντας τον να μην μπορεί να κουνιθεί, να ασφυκτιά και τελικά βρίσκεις ένα ενυδρείο... Έτσι κι εγώ, βρήκα το παλιό ενυδρείο της γιαγιάς μου (130λτ) και το γέμισα με ότι ψάρια βρήκα κυριολεκτικά!!!έβαλα το μονομάχο με 3 μονομαχίνες, έβαλα μόλυ, γκάπι, ένα σκαλάρι, 2 τιγράκια, 1 κλόουν βυθού, 2 μαύρα καρχαριάκια με κόκκινη ουρά (έτσι μου τα είπαν δεν ξέρω τι ήταν) 1 πλακώστομο, 2 γλύπτες, και 2 γατόψαρα!!! και κάποια στιγμή έβαλα ένα σαλιγκάρι apple snail και μου το έφαγαν τα μόλι!!! Φυσικά όλα αυτά τα έβαλα μέσα στο ενυδρείο με τις ευλογίες των πετσοπάδων!!! Κάποια στιγμή άλλαξα ενυδρείο, και πεθάνανε όλα εκτός τα μόλι τα οποία πέθαναν κάποια στιγμή αργότερα... Τελικά έβαλα μία χελώνα η οποία πάλι με τις ευλογίες του πετσοπά μου είπε δε θα μεγαλώσει πολύ, και όλα καλά και κάποια στιγμή έγινε 30 εκ μέσα στο ενυδρείο και δε χωρούσε κτλ κτλ και την έδωσα στο μουσείο φυσικής ιστορίας!!!
Τελειώνοντας, το ενυδρείο το ξαναέστισα με αληθινά φυτά γκάπι και γατόψαρα. και ιδού!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
Κοίτα, τα πηγαίνανε καλά, δεν ενοχλούσανε το ένα το άλλο, και ήταν όλα καλά μέχρι που άλλαξα ενυδρείο και έβαλα τα ψάρια μέσα χωρίς να το στρώσω πρώτα... Μάθαμε όμως!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Απλά το ενυδρείο σου, είναι το όνειρο του κάθε νέου χομπίστα!! ![]() (μέχρι φυσικά να αρχίσει διάβασμα και να μάθει απ τα λάθη του)
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tα πρωτα ανοιξιατικα.. | Raven | Φωτογραφίες μελών | 16 | 26-02-12 16:30 |
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΜΟΥ!! | cpk2010 | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 13 | 19-04-11 11:30 |
Τα πρωτα 27-ADA 2010 | Raven | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 23 | 08-12-10 14:47 |
Τα πρωτα χρυσοψαρα | iggygr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 22-01-09 21:40 |
τα πρωτα φυτα | naupaktos84 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 21-02-07 17:10 |