|
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά διαβασμένοι είναι αυτοί που απάντησαν και δε μου άρεσε η μπηχτή.
Από τη στιγμή που υπάρχει αμμωνία υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όπως πολύ σωστά σου είπαν κάνε μια αλλαγή, αν έχεις ρίξε και λίγο παραπάνω Prime και συνέχισε να μετράς τις επόμενες μέρες και να συνεχίσεις να μετράς θα συνεχίσεις και τις αλλαγές. Αν μπορείς και να μπολιάσεις από κάποιον κάν' το. Αν είναι μόνιμο το πρόβλημα σημαίνει ότι το φίλτρο σου δεν είναι επαρκώς συντηρημένο ή δεν είναι αρκετό. Σκόνες για να ρίξεις το pH να μη χρησιμοποιήσεις. Αν βγουν τα γατόψαρα μια χαρά είσαι για τα guppy.
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=exelix;701486]Μια χαρά διαβασμένοι είναι αυτοί που απάντησαν και δε μου άρεσε η μπηχτή.
.[/QUOTE Αν δεν σου αρέσει πρεπει κάτι να κάνεις για να μην γράφονται ανακρίβιες ..... Γιατί δεν θα σου άρεσε επίσης , να είσαι αρχάριος με τα ενυδρεία και εξαιτίας επιπόλαιων συμβουλών , να έχανες αργότερα χρόνο και χρήμα. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μου βρεις σε ποιο σημείο ήταν επιπόλαιες οι συμβουλές και ανεύθυνη η στάση αυτών που απάντησαν θα το κάνω.
Μέχρι τότε επειδή ο φίλος χρειάζεται μια υπεύθυνη συμβουλή αν μπορείς να τη δώσεις.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μέτρησα σήμερα NH3/NH4 με το τεστ της API και μου έβγαλε τιμή 0,25! Αυτό είναι καλό η κακό? Είναι αμέσως επόμενη τιμή μετά το 0 Μετα πάει 0,50, 1,0 μέχρι το 8,0 Για τους διαβασμένους και μη αναφέρετε στο παρακάτω σχεδιαγραμμα ο φίλος ανέφερε ότι έιχε το δευτερο αποτέλεσμα από αριστερά .Σωστά ?. Ποιος τον ρώτησε πόσο PH είχε για να συμπεράνει ποση αμμωνία έχει; Δεν είναι ανευθυνο όταν δεν γνωρίζεις αντί να μην μιλάς και να διαβάζεις και να ρωτάς για να ξεστραβωθείς , να δίνεις συμβουλές από εδώ και από εκεί ? |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει κάποια μέτρηση pH για την οποία είναι καλή για ένα ενυδρείο μια ποσότητα αμμωνίας;
Και η κάρτα της API είναι αυτή: ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βεβαίως και υπάρχει (ελπίζω ότι δεν μου κάνεις πλάκα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν κάνω πλάκα. Καμία τιμή αμμωνίας πλην της μηδενικής δεν είναι αποδεκτή σε ενυδρείο με ζωντανά. Εάν υπάρχει μετρήσιμη αμμωνία κάτι έχει πάει στραβά και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Το πόση είναι καθορίζει το ποια μέτρα θα πάρουμε.
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια οκ! Επειδή έχασα τον μπούσουλα...
Το 0,25 βάση του Ph ειναι 0.045391852174253663 σύμφωνα με http://www.petgoldfish.net/ammonia-calculator.html ![]() Κάνω αλλαγές κάθε 6-7 μέρες! Ε πόσο πιο συχνά ποια! Και αν ναι ποιο συχνά, κάθε πόσες και για πόσο καιρό? Τα βακτήρια που ρίχνω δεν κάνουν δουλειά? Το γατόψαρο εχει ξεμείνει από παλιά, αλλά θα το δώσω μόλις ο Γιώργος στρώσει το ενυδρείο του. Το ΝΗ3/ΝΗ4 του νερού της βρύσης (το μετρήσαμε) βγαζει το ιδιο αποτέλεσμα. Επίσης το νερό της βρύσης εχει PH 8,5 εδώ. |
|
||||
|
||||
![]()
το τεστ κάντο σε φως ημέρας και βάλε το σωλήνα από δεξιά που έχει πιο πολύ χώρο, εμένα από την εμπειρία μου με την api μου φαίνεται για 0, ας πουν και οι άλλοι..
|
|
|||
|
|||
![]()
το τεστ εχω την εντυπωση οτι πρασινιζει λιγακι, δηλαδη εχεις δικιο για το 0,25.
μηπως κανεις κατι λαθος με το τεστ η εχουν ληξει? τα δικα μου τεστ (API) στο νερο της βρυσης και στο ενυδρειο μου βγαζουν μηδενικες τιμες. βακτηρια σε στρωμενο ενυδρειο ειναι αχρηστα (αν οντως υπαρχουν βακτηρια στο μπουκαλακι), ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει. η αμμωνια ανεβηκε επειδη πειραξες το βυθο και μαλιστα τον εφερες ανω-κατω. κανε αλλαγη-ες νερου μεχρι να μηδενισει η αμμωνια και καποια στιγμη θα βρει τη σειρα του το ενυδρειο και θα σταθεροποιηθει. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
προβλημα αμμωνιας | gianniwpopi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 42 | 08-08-11 11:46 |
τεστ αμμωνιας κτλ | Δημητρης89 | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 28-06-09 20:22 |
Προβλημα αμμωνιας again! | Greg26 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 24-08-07 19:05 |
επιπεδα αμμωνιας-please help | mpouklitsa | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 3 | 02-10-04 19:26 |
TEST αμμωνιας | dpan | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 01-09-03 10:58 |