|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα παιδιά που σου έδειξαν τα ενυδρεία μεγαλύτερης χωρητικότητας λίτρων είναι χωρίς φίλτρα, θερμοστάτες ή ότι άλλο έχει το koral. Απλά στο λέω για να υπολογίζεις και τα έξοδα του φίλτρου σου!
Πάντως και εγώ προτείνω να πάρεις κάτι μεγαλύτερο αν έχεις τη δυνατότητα φυσικά για πολλούς λόγους. Είναι κάτι που θα μείνει και θα το ευχαριστιέσαι! Επίσης στο koral που ανέφερες μπορείς να βάλεις ένα χαρέμι guppies (3 θηλυκά, 1 αρσενικό) και μερικές γαρίδες ή και 1-2 σαλιγκάρια. Θα ήταν μια ωραία επιλογή σε συνδυασμό με εύκολα φυτά! Αυτά από εμένα και καλή αρχή εύχομαι! Θα τα βρεις σκούρα στην αρχή (όπως όλοι μας) αλλά κάνε υπομονή και στο τέλος θα απολαμβάνεις! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
σωστα αποφασισες.τα 120 λιτρα για μενα ειναι διανικα για πρωτο ενυδρειο.φυσικα αν δεις και μπορεις να πας στα 160 ειναι ακομα καλυτερα,αλλα για καποιον που ξεκιναει και φοβαται τα "πολλα" λιτρα(οπως γινεται συνηθως),για πρωτο ενυδρειο και τα 120 ειναι μια χαρα.θαναι πολυ πιο ευκολο να κρατας σταθερες συνθηκες αποτι στα 60 και θαχεις πολλες επιλογες για ψαρια και στην αρχη αλλα και αργοτερα αν θες να αλλαξεις κατι.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- επίσης για αρχή θα ήθελα να μου προτείνετε σαν αρχάριος τι θα ήταν καλό να βάλω. Φυσική άμμος η χαλαζιακή καλυτερα(είναι απο ότι βλέπω λίγο ακριβή)? όπως θα καταλάβατε μου αρέσει το άσπρο χρώμα. επίσης και ένα άλλο θέμα θα ήταν και τι είδους λάμπα θα ήταν να πάρω? ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη danny : 08-10-12 στις 21:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εδώ αρχίζουν τα θέματα ως προς το τι ψάρια θες να βάλεις στο ενυδρείο σου. Πρέπει να αποφασίσεις στο περίπου ή ακόμα καλύτερα ακριβώς το είδος που θες γιατί υπάρχουν ψάρια που τους αρέσει να σκάβουν το βυθό και αν εσύ βάλεις σκληρό υπόστρωμα μπορεί να υπάρξει πρόβλημα.
Και εμένα μου αρέσει οπτικά το άσπρο, ήθελα να το βάλω αρχικά, αλλά κάποια παιδιά μου είπαν ότι λερώνει πολύ εύκολα από τις ακαθαρσίες των ψαριών και θέλει συχνά σκούπα βυθού για παράδειγμα έτσι ώστε να το κρατάς καθαρό. EDIT: Τελικά έβαλα σκουρόχρωμο βυθό αλλά έβαλα και λίγο άσπρο χαλίκι γιατί δε μπορούσα έτσι! ![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=65329 |
|
||||
|
||||
![]()
φίλε μου πολύ ωραίο το ενυδρείο σου. συγχαρητήρια.
Για αρχή θα μπεί ένας γλύφτης χάρισμα απο φίλο για τον λόγο ότι βρίσκεται ήδη σε μικρό ενυδρείο και πρέπει να μετακομίσει. Μετά σίγουρα θα βάλω και 2 σαλιγκάρια, τα οποία μου αρέσουν. Απο κει και πέρα θα πρέπει να φτιάξω την ψαροσύνθεση ανάλογα σύμφωνα με αυτά τα ψάρια. Πολύ θα ήθελα αγγελόψαρα αλλα δυστυχώς θέλουν μεγαλύτερο ενυδρείο, οποτε δεν υπάρχει λόγος να βασανίζονται. Όσο για την άμμο το σκεφτόμουν ότι μπορεί να λερώνει αλλά δεν ήμουν και τόσο σίγουρος οπότε πάμε σε άλλη λύση. |
|
||||
|
||||
![]()
ξεκινα απο εδω και δες αν σου αρεσει κατι.ο" γλυφτης" που λες δεν ειναι γλυφτης γιατι δεν γλυφει.αν προκειται για πλεκοστομο ειναι ακαταλληλος για το ενυδρειο σου,γιατι γινονται πολυ μεγαλοι.εκτος αν ειναι καποιο ειδος ancistrus που ειναι μικρα και δεν μεγαλωνουν πολυ,αλλα και στις δυο περιπτωσεις θελουνε μαλακο νερο οποτε θα πρεπει να επεξεργαζεσαι το νερο σου με καποιο τροπο.πριν μπεις σε αυτη τη διαδικασια εγω θα σου ελεγα να μην βαλεις το ψαρι του φιλου σου,αλλα να ψαξεις.ξεκινα απτο λινκ που σου εδωσα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μοναχικά είδη ψαριών | kostasz87 | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 31-03-12 18:09 |
Προτιμήσεις για είδη ψαριών | dimitris1986 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 21-10-09 11:48 |
Είδη Φωτισμού Reef Ενυδρείου | accnt | Reef | 0 | 07-12-06 08:51 |