|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
απο εξοπλισμο κιεμενα μου φαινεσαι μια χαρα.εκει που μου φαινεται οτι το "χανεις" λιγο ειναι κυριως στην ιχθυοσυνθεση και μετα στα φυτα.
βεβαια οπως σου ειπε και ο Nick74 το τι ειναι και τι δεν ειναι βιοτοπικο ειναι σχετικη εννοια αναλογα με ποια κριτηρια το βλεπεις. για μενα το ενυδρειο πρεπει να στηνεται γυρω απτα ψαρια και οχι το αντιστροφο.και εφοσον αυτο που σε νοιαζει ειναι να ειναι καλα τα ψαρια,πρεπει να εχεις υποψιν σου οτι τα altum Που θελεις να βαλεις θα τα ευχαριστησεις αρκετα δυσκολα.δηλαδη η γνωμη μου ειναι οτι γιαυτο το ψαρι αξιζει να κανεις αρκετους συμβιβασμους σε σχεση με αυτο που εχεις τωρα στο μυαλο σου για το στησιμο.εγω θελω να στησω 700+ λιτρα μονο γιαυτα.επισης μην ξεχνας καποιους περιορισμους που ισχυουνε για το εν λογο ψαρι και ενας βασικος ειναι το υψος/βαθος που χρειαζονται.σε αντιθεση με τα Pt.scalare που τα πτερυγια τους μικραινουν καθως μεγαλωνουν,στα pt.altum συνεχιζουν να μεγαλωνουν... τις γαριδες ξεχνα τες,εκτος αν θες να τα ταιζεις red cherry ![]() παντως με τα ψαρια που θες να κρατησεις μπαινεις σε αρκετα βαθια νερα και θα σε συμβουλευα πριν κανεις βιαστικες κινησεις,να διαβασεις αρκετα ακομα γιαυτα.δεν αμφιβαλω οτι διαβαζεις,απλα λεω να μη βιαστεις ![]() στα 450 λιτρα μπορεις να κανεις ενα πανεμορφο κοινωνικο φυτεμενο οπως το περιγραφεις χωρις το ρισκο της λανθασμενης ιχθυοσυνθεσης διαλεγοντας ψαρια πιο προσεκτικα,η κανοντας καποιους συμβιβασμους στα σχεδια σου.το θεμα ειναι,τους συμβιβασμους να τους κανεις στα σχεδια που κανεις εσυ και οχι στις απαιτησεις των ψαριων ![]() ------------------------- δηλαδη θα σε χαλαγε να κανεις ενα αυστηρα βιοτοπικο με καμια 40αρια κορυντορας και καμια κατοστη καρδιναλιους η ροδοστομους? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 01-10-12 στις 01:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι υπερβολικος ο συνδυασμος, πρεπει ομως να κρατας αυστηρες ρουτινες και να χεις πολυ καλο φιλτραρισμα κι ολα γινονται
------------------------- Γενικα στο θεμα των λιτρων ειμαι πολυ αυστηρος στο θεμα ποσα λιτρα θελει το εκαστοτε ψαρι, αλλα πολυ ελαστικος στο θεμα ψαρια/λιτρα, αφου το τελευταιο εχει να κανει περισσοτερο με τις ικανοτητες του εκαστοτε χομπυστα (κι οχι το πρωτο οπως πολυ "βολικα" λενε μερικοι) Αυτο βεβαια δεν απευθυνεται σε αρχαριους...
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 01-10-12 στις 02:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καταλαβαινω την λογικη σας. Δεν ηξερα οτι εχουν διαφορα τα σκαλαρια απτα αλτουμ οσον αφορα το τι μπορουν να ανεχτουν. Αυστηρες ρουτινες εχω σκοπο να κραταω ουτως η αλλως, οπως και πιστευω οτι απο φιλτραρισμα ειμαι οκ. Η αληθεια ειναι οτι θα προτιμησω κατι τετοιο, απτο αγχος του αν πετυχει. Αλλωστε αρχαριος ειμαι μπορω να αφησω τα πειραματα για οταν θα εχω την εμπειρια να διαχειρηστω τα παρατραγουδα. Οποτε? Τι προτεινετε?
Μαρεσουν τα L183 αλλα δεν ξερω αν και ποσο θα τα βρω, να βαλω ενα ζευγαρι, καρδιναλιους, οτοκυκλους και κορυ? Corydoras adolfoi (breed),barbatus,elegans,Melini. Aυτα ειχα ξεχωρισει απο κορυ που μπορω να βρω. Μπορω να εχω δυο ειδη κορυ μαζι η οχι? |
|
||||
|
||||
![]()
Η λογικη μου ειναι: θες πχ χρυσοψαρα? μην τα βαλεις σε 100 λιτρα, δεν ειναι δεικτης εμππειριας αλλα μιας αλλης λεξης που αρχιζει απο Μ στον εγκεφαλο, βαλτα σε 600 - 700 λιτρα ακομα κι αν βαλεις ενα και μονο.
Ποσα θα βαλεις? εκει φαινεται η μαγκια της εμπειριας, οσο περισσοτερα καταφερεις να κρατας σωστα (οχι βεβαια να τα στριμωξεις σα σαρδελες σε κονσερβα, σωστα ειπαμε, σε λογικα πλαισια) αυτο ΝΑΙ ειναι δεικτης εμπειριας. Για το δικο σου θα προτεινα φιλτρανση με sump (αν εχεις ηδη φιλτρα μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε σειρα ως αντλιες, δεν ειναι λαθος, απεναντιας εχεις πολυ μεγαλο κερδος ετσι)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οσον αφορα τον φωτισμο να βαλω για 3η λαμπα αλλη μια grolux? |
|
||||
|
||||
![]()
ok, θα βαλεις λιγοτερους λοιπον -βασικα δεν ελεγα για τους 100 κααρδιναλιους τοσο τη φιλτρανση οσο για τα 40 κορυ- αν και το να βαλεις ενα sump 30 λιτρων με ελαφροπετρα δεν εχει κανενα κοστος. Σκεψου το...
40 καρδιναλιους και παραπανω με 15-20 κορρυ το πολυ για αρχη εισαι οκ παντως. Για λαμπες ναι, εγω αυτες προτεινω...
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να βαλεις δυο ειδη κορυ (αν και δε βλεπω το λογο),αρκει να ειναι και τα δυο σε σωστες ομαδες ωστε να μην ειναι σε δυσχερεστερη θεση καποιο ειδος.
ενταξει μην κολλας στα νουμερα,το 40 και 100 που ειπα μπορει να ειναι 80 και 20,30 και 10,δεν εχει τοση σημασια,ετσι κιαλλιως σταδιακα θα τα βαλεις μεσα. |
|
||||
|
||||
![]()
αν υπαρχει σωστη φιλτρανση,ρουτινες και στησιμο οχι δεν θεωρω οτι ειναι πολλοι 100 καρδιναλιοι και 40 κορυντορας.
ο delta δεν σου ειπε για altum,αλλα για σκαλαρια περουβιανα. φυσικα δεν θελω να σε αποθαρρυνω απτα altum,καθε αλλο.απλα λεω μελετησε το πολυ καλα.κιεγω θα μπορουσα να ειχα παρει ενα 200λιτρο η 300λιτρο ολο το καλοκαιρι που καθομουνα εδω αλλα αποφασισα να μην το κανω και να αξιοποιησω το χρονο για διαβασμα στα ψαρια που θελω να κρατησω.ειναι κριμα να παρεις τετοια ψαρια και να τους δωσεις οτιδηποτε λιγοτερο απτο καλυτερο που μπορεις να τους δωσεις σε αιχμαλωσια.φυσικα αυτο ισχυει και για ολα τα ψαρια γενικως.και αν και εγω ξεφευγω μερικες φορες απτη συμβουλη αυτη(βλεπε το μονομαχο που εχω στα 20 λιτρα),προσπαθω ομως να το εξισσοροπω με αλλους τροπους και με πολυ προσοχη.οταν πηγα διακοπες τον πηρα μαζι μου για να μην ξεφυγω απτη ρουτινα που χρειαζεται το ψαρι για να ζησει. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τροποι στησιματος ενυδρειων με φυτα | kingrim | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 9 | 03-04-18 16:17 |
260λ ενυδρειο-βοηθεια στησιματος | nickst | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 0 | 03-07-11 17:03 |
τροποι στησιματος | olga | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 18-09-10 23:32 |
Σκεψεις για μετατροπη ενυδρειου σε βιοτοπικο Αμαζονιου | beat89 | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 04-03-10 01:57 |
Εμφανιση μικροοργανισμων κατα τη διαρκεια στησιματος ενυδρειου | Δημητρης Α. | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 05-01-09 15:06 |