|
|
||||
|
||||
![]()
ε ναι, αυτο μονο στην πραξη μπορεις να το δεις...
|
|||
|
|||
![]()
Blokatos καλά κάνεις και την ψάχνεις. Αυτό που σου προτείνω είναι ότι χρησιμοποιείτε στο 90% των ενυδρείων. Το υπόλοιπο 10% είναι κατά κύριο λόγο ενυδρεία ειδικών απαιτήσεων και ενυδρεία φίλων που ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.
Ένα απλό παράδειγμα: Από την είσοδο του φίλτρου θα περάσουν και μικρά σαλιγκαράκια ή αυγά αυτών. Αν έχεις ενυδρειακό βάμβακα για τα χοντρά είναι σίγουρο ότι θα περάσουν στο βιολογικό σου υλικό, και πολύ περισσότερο θα μπλοκάρουν τη ροή του φίλτρο σου. Δεν περνάνε μόνο "σκουπίδια" από το φίλτρο... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τι να βάζω μπροστά για να μην περνάνε;
|
|||
|
|||
![]()
Να εκφρασω και εγω μια απορια,που ανατρεπει οσα ηξερα μεχρι τωρα.
Εγω εχω το fluval 205.Για αρχη εχει 2 σφουγγαρια για να μαζευει ολες τις βρωμες και τα μικροσωματιδια.επειτα το νερο περναει απο τρια σταδια φιλτραρισματος.Ο πρωτος ειναι απο ενεργο ανθρακα.Το 2 και 3 σταδιο ειναι απο το λεγομενο μακαρονι.Το ενυδρειο ειναι φυτεμενο με προοπτικη να γεμιση με φυτα.Δεν χρειαζετε ο ανθρακας στο φιλτρο.Ειναι προτιμοτερο στην θεση του να βαλω και αλλο μακαρονι? |
|
||||
|
||||
![]()
αν εχεις φυτεμενο εννωειται δε βαζεις ανθρακα γιατι κατακρατει ολες τις χρησιμες ουσιες για τα φυτα. Σε ενα τετοιο ενυδρειο το χημικο φιλτραρισμα γινεται απο τα φυτα με το φυσικο τροπο
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω παρα πολυ.Θα τον βγαλω σημερα και θα συμπληρωσω μακαρονι.
------------------------- Τον ανθρακα μολις τον εβγαλα.Συμπληρωσα το κενο με μακαρονι.Τον ανθρακα τον αφηνω στον ηλιο να στεγνωση και μετα αποθηκευση? Η χαλαει και οποτε χρειαστει θελει καινουργιο? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Φιλιππας : 30-09-12 στις 17:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
το πιο πιθανο ειναι να εχει μαζεψει πραγμα οποτε τον πετας και παιρνεις νεο για καβατζα
|
||||
|
||||
![]()
Ξέρει κανείς κάτι πάνω στο θέμα αυτό;
|
||||
|
||||
![]()
μπλε σφουγκαρι, ωστε να αποικουν εκει...
γι αυτο λεμε ειναι το καλυτερο προσταδιο συνηθως...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Αυτό προτείνουμε ο Nick κι εγώ. Σκέψου το πρακτικά: από που είναι δυσκολότερο να περάσει το σαλιγκάρι? Από το "μαλλί" ή από το σφουγγάρι? ![]() Παράθεση:
Τον άνθρακα συνήθως τον χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να απορροφήσουμε κάτι από το νερό του ενυδρείου. Π.χ. να έχουμε κάνει μια θεραπεία με φάρμακο την προηγούμενη περίοδο. Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Φιλοι μου να κανω και εγω μια ερωτηση
Τα σφουγγαρια (χοντρο, ψιλο) τα καθαριζουμε ας πουμε καθε μηνα αναλογα με τα σκουπιδια. Το Βιολογικο μερος του φιλτρου (το δικο μου EHEIM SUBSTRAT pro) καθε ποτε το καθαριζουμε ή δεν το καθαριζουμε γιατι θα σκοτωθουν τα μικροβια και καθε ποτε το αντικαταστουμε ??? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιολογικό υλικό | kospets | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 04-02-12 19:28 |
Βιολογικά Υλικά. | kesanis | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 02-03-11 21:15 |
Βιολογικό υλικό | george1995 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-12-10 15:46 |
Ιδέες για βιολογικό υλικό! | gregoryn | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 30-12-08 23:32 |
Βιολογικό υλικό | panagiotis265 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 12-05-08 17:49 |