|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα κι από μένα και καλώς ήρθες
Δυστυχώς παρόμοια λάθη κάναμε οι περισσότεροι! Ειδικά όσοι από εμάς έχουμε παιδιά...μετά από λίγο καιρό αρχίσαμε να πηγαίνουμε στον "γιατρό" τα άρρωστα ψάρια, προσπαθώντας να μην στεναχωρήσουμε τα παιδιά μας Το χόμπι απαιτεί πολύ διάβασμα, το οποίο είναι αντιστρόφως ανάλογο με τα άσχημα μαντάτα! Όσο παραπάνω διαβάσεις, τόσο λιγότερα θα είναι τα λάθη που θα κάνεις στο μέλλον Για τα ψάρια που ήδη έχεις, νομίζω πως απάντησαν οι πιο σχετικοί από μένα Θα σου πω μόνο πως το χόμπι αξίζει (όπως επίσης και το συγκεκριμένο φόρουμ!). Και πως δεν πρέπει να απογοητευτείς επειδή στην αρχή θα σου φαίνονται όλα βουνό και ίσως λόγω των λαθών σου, έρθεις αντιμέτωπος με μία ή περισσότερες απώλειες ψαριών. Στην κόρη σου, προσπάθησε να εξηγήσεις ότι αν κρατήσετε όλα τα ψάρια, τότε αυτα σε λίγο καιρό θα αρρωστήσουν Να είσαι σίγουρος πως θα σε καταλάβει (με τη σύζυγο δεν ξέρω τι θα κάνεις!!!) ![]() ![]() ![]()
__________________
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια ευχαριστω ολου για τις αποψεις σας τελικα το σαιτ εδω ειναι πολυ καλο και μπραβο στους ιδρυτες και σε ολους οσους μας βοηθανε εμας τα στραβαδια! στην αρχη. Ειδη αποφασησα να κρατησω μονο το ενα και σκευτομαι να αγορασω ενα πολυ πιο μεγαλυτερο ενυδρειο.
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα, αν πας σε 150ρι και πανω (οσο περισσοτερα λιτρα τοσο πιο ευκολο και για σενα και πιο ευρυχωρο για τα ψαρακια) μπορεις να βαλεις περισσοτερα απο ενα, φτανει φυσικα να μιλαμε για καποιο ειδος fancy κι οχι για μεγαλα ειδη που ετσι κι αλλιως ειναι για λιμνες.
Η λογικη στα ψαρια ειναι συνηθως ελαχιστα λιτρα Χ και max ιχθυοφορτιση Ψ οπου το Χ ειναι συνηθως 3-5 η και πολυ περισσοτερες φορες το Ψ, ετσι για παραδειγμα καποιο ειδος μπορει να λεμε ελαχιστα λιτρα 150 (ειτε ενα ψαρι ειτε περισσοτερα γιατι αυτος ειναι ο χωρος που απαιτει) και ιχθυοφορτιση 40 λιτρα ανα ψαρι, που σημαινει πως σε ενα 150ρι μπορεις να βαλεις 3-4 ψαρια. Αυτο το παραδειγμα ειναι πολυ ρεαλιστικο για fancy χρυσοψαρα, απο κει και περα εχουμε και πιο ακραια παραδειγματα οπως αυτο των Νεον οπου εχουμε ελαχιστα λιτρα γυρω στα 100 (οκ μπορει και λιγοτερο αλλα θελουν μηκος οποτε με τα κλασσικα μεγεθη που κυκλοφορουν στο εμποριο τα 100 ειναι το νορμαλ) αλλα σε ενα 100ρι μπορεις να βαλεις και 50 και παραπανω ψαρακια (ειναι βεβαια μικροσκοπικα).
__________________
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αρχαριος | ceclor | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 07-09-10 19:49 |
Αρχαριος ψαχνει | manosek | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 12-03-09 19:33 |
αρχαριος....πως να αρχισω | geokourou | Greek Aquarist's Boards | 10 | 15-03-08 19:20 |
Αρχαριος - Αρχαριος - Αρχαριος | ntzianam | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 16-10-07 15:25 |
ΑΡΧΑΡΙΟΣ | TEDDY | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 20-04-07 15:47 |