|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιαννη κανε μια φανταστικη ερωτηση και βαλε με το μυαλο σου φανταστικες απαντησεις που θα επερνες απο διαφορα υπαρκτα και φανταστικα προσωπα απο την ιστορια η απο νουβελες (σκεψου στα ακρα πχ πως θα σου εδινε την ιδια απαντηση η Μανταμ Σουσου του Ψαθα, και πως ο Αριστοφανης, πως θα αποσπουσε απο σενα -με πρηξιδια ερωτησεις- την απαντηση ο Πλατωνας, πως θα σου απαντουσε ο Μακρυγιαννης -πιο χοντρα κι απ τον Αριστοφανη μαλλον- κτλ κτλ κτλ) σκοοπος ειναι η απαντηση να ειναι σωστη απο κει και περα αναλογα το δέκτη μπορει για καποιον αντιστοιχα να μη λειτουργησει ο ευγενικος τροπος και να θελει "να τ ακουσει" για να κατανοησει, οποτε ποτε ενας τροπος δεν ειναι ντε και καλα καλυτερος απο καποιον αλλο. Προσωπικα πιστευω οτι πιο πολυ κοσμο θα αγγιζε η σατυρα παρα η απολυτη ευγενεια ή η απολυτη αγενεια και οποιος εχει εμφυτο ενα τετοιο χαρισμα μπορει να αγγιξει πραγματικα το μεγαλυτερο ποσοστο του κοσμου.
|
||||
|
||||
![]()
Η σατυρα και το εμφυτο ταλεντο σε αυτη πανε περιπατο οταν μιλαμε για απρόσωπο γραπτο λογο Νικο.
Οταν δεν βλεπεις τον αλλον και δεν ξερεις και ποιος ειναι αυτος και τι πρεσβεύει δεν ειναι ευκολο να καταλαβεις το υφος του.
|
|||
|
|||
![]()
εγω πιστευω οτι αυτο που λενε τα παιδια ειναι
Αν ο αλλος πει "εχασα πολλα ψαρια, βοηθηστε με" αξιζει σωστης συμπεριφορας ενω αν πει "χαχχαχαχα εχασα παλι πολλα ψαρια, ψαροσουπα εγιναν χαχαχαχχαχαχα, τωρα τι να βαλω κι ας αλπισουμε να ζησει μερικους μηνες, χααχχαχαχαχα" τοτε δεν αξιζει ανθρωπινης συμπεριφορας γιατι ουτε εκεινος την εχει. |
|
||||
|
||||
![]()
Καποιος εκανε μια συγκριση ψαριων με σκυλων παραπανω οταν καποιος αλλος ειπε την κουβεντα "ολα μεσα στο παιχνιδι ειναι"
Εχω και εγω και ενυδρειο και σκυλο. Και τα 2 ειναι ζωντανοι οργανισμοι. Το ιδιο ανθεκτικοι ειναι ομως? Το ιδιο ανθεκτικος οργανισμος ο ανθρωπος με το ψαρι? Εγω αν αρρωστησω μπορω να παω σε 40 γιατρους, ο σκυλος σε 10 το ψαρι σε ποσους?? Εν εγω εχω ψυχολογικα προβληματα μπορω να παω σε ψυχολογο. Αν πεσει μια πετρα απο το ενυδρειο μπορει το ψαρακι να αγχωθει. και σε λιγες ωρες να ψοφησει. Οταν ενας οργανισμος ειναι τοσο ευπαθης ωστε μια αλλαγη στη θερμοκρασια ή αποτομη κινηση του προκαλει ψυχολογικα και ισως θανατο, ποσο πολυ νομιζετε οτι η κατασταση ειναι υπο ελεγχο. Το οτι διατηρουμε ψαρακια σε γυαλα (300 500 ή 2 κυβικων) που στην πραγματικοτητα ζουν σε τεραστιες λιμνες της Αφρικης δεν νομιζω οτι βοηθαει στην ψυχολογικη τους κατασταση γενικοτερα. Ακομα και αν τους βαζουμε το φιλτρακι και το φαγακι τους και προσεχουμε την θερμοκρασια του νερου τους. Απλα κανουμε οτι μπορουμε. Οποτε δεν ειναι το ιδιο να χασεις ενα σκυλο ή ανθρωπο με το να χασεις ενα ψαρι. Μιλαμε για αλλο ποσοστο θνησιμοτητας. Δεν μπορει να γινει συγκριση. Γιαυτο και τα ψαρια στη ζωη τους γεννουν 1000δες ψαρια οι σκυλοι 30 ενω ο ανθρωπος 0-5. Δεν ειναι τυχαιο. Πιστευω βασικα οτι γινεται να χασεις ψαρι και χωρις να εχεις κανει καποιο λαθος, πλην του μεγαλου. Το μεγαλο μας λαθος ειναι οτι θελουμε να διατηρουμε εναν οργανισμο που ζει στη Θαλασσα μεσα σε ενα ενυδρειο. Αυτο λογικα το παραδεχομαστε ολοι. Απο εκει αρχιζει το "παιχνιδι". |
|
||||
|
||||
![]()
Όλοι οι έμπειροι ήταν κάποτε άπειροι. Κάποιοι από τους έμπειρους το θυμούνται και το σέβονται αυτό, κάποιοι άλλοι το έχουν ξεχάσει...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτηση για χαλαζιακη αμμο | antonismag | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 29-09-11 02:00 |
Προτασεις για ειδος ψαριων σε ενυδρειο 80 - 100 λιτρα με αμμο και πετρες. | stratigos24 | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 06-09-11 15:14 |
προβλημα με την αμμο | mariakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 29-01-11 10:35 |
χαλαζιακη αμμο για δισκους | aiptek | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 13-07-10 08:58 |
ψαχνω χαλαζιακη αμμο και δε βρισκω | harris samos | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 22-03-10 14:32 |