Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ανατολική Αφρική > Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής

Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-09-12, 13:15
Το avatar του χρήστη Immortal
Immortal Ο χρήστης Immortal δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ζωγράφου
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vangelis21 Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ειναι αναγκη να επιστρεψουμε στην αεραντλια. Ειναι προσωπικη επιλογη και το αν κανει αναταραξη νομιζω δεν ειναι υποκειμενικο.

Να κολλησω πουε πετρες αποκλειεται για πολλους λογους.

Πλατη εχει, δεν ξερω τι εννοεις. Πετρες εχω, μη λεμε και υπερβολες, απλα θα μπορουσα να εχω κι αλλες. Ολες οι λαμπιντο κρυβονται και οι μισες πετρες ειναι αδειες.
Αφού δε θέλεις να ακούσεις τις συμβουλές κανενός, γιατί ζητάς την άποψή τους? Δεν το λέω για να σε κατηγορήσω για κάτι, δε σε ξέρω, απλά μου φαίνεται ότι αναλώνεις πολύ χρόνο στο φόρουμ ενώ έχεις ήδη σχηματισμένη άποψη για το τι θέλεις να κάνεις....
Μη με παρεξηγείς, δε λέω ότι είσαι σωστός ή λάθος, δεν έχω την απαραίτητη εμπειρία, αλλά ας πούμε για το φελιζόλ μου φαίνεται απόλυτα λογικό να πρέπει να βάλεις με τόσες πέτρες... Εντάξει η αεραντλία, και μένα μου αρέσει να βλέπω μπουρμπουλήθρες, άστη, αλλά το φελιζόλ είναι πολύ σωστή πρόταση... Εμένα μου έσπασε ένα 60ρι (όχι από πέτρες αλλά από βλακεία μου) και γέμισε το παρκέ 2 πόντους νέρό... Δε θέλεις να σου συμβεί κάτι αντίστοιχο, πίστεψέ με...

Πάντα φιλικά
Παλιά 04-09-12, 13:17
Vangelis21 Ο χρήστης Vangelis21 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΑΘηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Immortal Εμφάνιση μηνυμάτων
Αφού δε θέλεις να ακούσεις τις συμβουλές κανενός, γιατί ζητάς την άποψή τους? Δεν το λέω για να σε κατηγορήσω για κάτι, δε σε ξέρω, απλά μου φαίνεται ότι αναλώνεις πολύ χρόνο στο φόρουμ ενώ έχεις ήδη σχηματισμένη άποψη για το τι θέλεις να κάνεις....
Μη με παρεξηγείς, δε λέω ότι είσαι σωστός ή λάθος, δεν έχω την απαραίτητη εμπειρία, αλλά ας πούμε για το φελιζόλ μου φαίνεται απόλυτα λογικό να πρέπει να βάλεις με τόσες πέτρες... Εντάξει η αεραντλία, και μένα μου αρέσει να βλέπω μπουρμπουλήθρες, άστη, αλλά το φελιζόλ είναι πολύ σωστή πρόταση... Εμένα μου έσπασε ένα 60ρι (όχι από πέτρες αλλά από βλακεία μου) και γέμισε το παρκέ 2 πόντους νέρό... Δε θέλεις να σου συμβεί κάτι αντίστοιχο, πίστεψέ με...

Πάντα φιλικά
δεν παρεξηγω κανεναν. Βλεπεις καπου να λεω οτι ΔΕΝ ΘΕΛΩ να βαλω φελιζολ η οτι δεν μου αρεσει σαν ιδεα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-09-12, 13:30
Member

Προεπιλογή

Όχι , δεν το είπες... Είπες ότι δε βλέπεις λόγο για την τοποθέτησή του... Απλά ως παθών είπα να σε προλάβω πριν τρέχεις... Επίσης και το κόλλημα των πετρών είναι καλή ιδέα μια που τα ψάρια σου σκάβουν... Εγώ που δε σήκωσα τις πέτρες μου σε ύψος, έβαλα και ποδαράκια σιλικόνης μήπως καθήσουν κάτω και μετά θέλω κανό για να μπω στο σαλόνι... Είναι μεγάλη πίκρα να ψάχνεις με την απόχη τα ψάρια για να τα πετάξεις στη λεκάνη με τα πόδια σου σε 2 πόντους νερό... Δε βλέπω το λόγο να μην το κάνεις όσο πιο ασφαλές γίνεται... Εκτός από την ταλαιπωρία δηλαδή...
Παλιά 04-09-12, 13:32
Banned

Προεπιλογή

Παράθεση:
Όχι , δεν το είπες... Είπες ότι δε βλέπεις λόγο για την τοποθέτησή του... Απλά ως παθών είπα να σε προλάβω πριν τρέχεις... Επίσης και το κόλλημα των πετρών είναι καλή ιδέα μια που τα ψάρια σου σκάβουν... Εγώ που δε σήκωσα τις πέτρες μου σε ύψος, έβαλα και ποδαράκια σιλικόνης μήπως καθήσουν κάτω και μετά θέλω κανό για να μπω στο σαλόνι... Είναι μεγάλη πίκρα να ψάχνεις με την απόχη τα ψάρια για να τα πετάξεις στη λεκάνη με τα πόδια σου σε 2 πόντους νερό... Δε βλέπω το λόγο να μην το κάνεις όσο πιο ασφαλές γίνεται... Εκτός από την ταλαιπωρία δηλαδή...
αυτο που εννοουσα ειναι για τις 20-25 πετρες που εχω. οταν και αν προσθεσω και αλλες θα βαλω φελιζολ.

κολλημα των πετρων δεν θα κανω ποτε γιατι ειμαι ανθρωπος που αλλαζω το στησιμο εστω και μιας πετρας συχνα και δεν μπορω να τις εχω κολλημενες. εξαλλου η σιλικονη θελει μερες για να ειναι ετοιμη να μπει στο νερο (ναι η ενυδρειακη). οποτε δε γινεται
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-09-12, 13:37
Member

Προεπιλογή

Η αλλαγή του setup δεν αγχώνει τα ψάρια? Τουλάχιστον κόλλα αυτές που είναι πιο επίφοβες να χτυπήσουν το πίσω τζάμι. Όχι μεταξύ τους, απλά βάλε μια μπιλίτσα σιλικόνης στην πλάτη της πέτρας ώστε να υπάρχει ένα buffer μεταξύ πέτρας/τζαμιού... Ούτε αισθητικό πρόβλημα θα έχεις αλλά και ανά πάσα στιγμή αν αλλάξεις διάταξη μπορείς να το βγάλεις ακόμα και με το χέρι σου...
Η bison στεγνώνει πλήρως σε 24h εκτός και αν βάλεις τεράστια ποσότητα...
Παλιά 04-09-12, 13:40
Banned

Προεπιλογή

Παράθεση:
Η αλλαγή του setup δεν αγχώνει τα ψάρια? Τουλάχιστον κόλλα αυτές που είναι πιο επίφοβες να χτυπήσουν το πίσω τζάμι. Όχι μεταξύ τους, απλά βάλε μια μπιλίτσα σιλικόνης στην πλάτη της πέτρας ώστε να υπάρχει ένα buffer μεταξύ πέτρας/τζαμιού... Ούτε αισθητικό πρόβλημα θα έχεις αλλά και ανά πάσα στιγμή αν αλλάξεις διάταξη μπορείς να το βγάλεις ακόμα και με το χέρι σου...
Η bison στεγνώνει πλήρως σε 24h εκτός και αν βάλεις τεράστια ποσότητα...
αυτην εχω κι εγω και στεγνωνει τοσο γρηγορα αν βαλεις 1μμ παχος! για να κολλησουν που λες θελει εβδομαδα! αλλα και 1 μερα να ηθελε (λεμε τωρα), τι θα τα κανω εγω τα ψαρια μια μερα?

η αλλαγη σεταπ που λεω ειναι ειτε μια φορα το μηνα, ειτε καμια πετρουλα. τιποτα που τους αγχωνει παραπανο απο μια αλλαγη νερου! την ωρα του ταισματος το κανω και δεν με παιρνουν καν ειδηση.

τελοσπαντων, καλως η κακως, ολα μπορω να τα ακνω αλλα σιλικονη δε βαζω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-09-12, 13:44
Member

Προεπιλογή

ΟΚ, δεν επιμένω... Δικό σου το ενυδρείο... Πάντως όμορφα ψαράκια...
Παλιά 05-09-12, 08:19
Banned

Προεπιλογή

Εχω παρατηρησει οτι η αμμος μου η χαλαζιακη αφηνει πανω πανω και ειδικα εκει που ειναι οι τρυπουλες απο το σαψιμο τους, μια κρουστα. Δηλαδη και δεν κλεινουν αυτες οι τρυπες και πανω πανω η αμμος σχηματιζει κατι σαν αφρο, δεν ξερω πως να το περιγραψω. Θα ανεβασω φωτο ισως φανει

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-09-12, 12:06
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

ποσες ώρες εχεις φωτισμό...??νιτρικα?

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-09-12, 12:08
Banned

Προεπιλογή

Φωτισμο εχω περιπου 5 ωρες συν 4 ωρες λεντ. Νιτρικα ειχα ανεβασμενα αρκετα επι 2 μερες αλλα και οταν ειχα η τωρα που εχω κανονικα (10-20) υπαρχει αυτο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-09-12, 12:14
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

εμενα μου μοιάζει για άλγη πάντως...!..

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-09-12, 12:17
Banned

Προεπιλογή

τι να σου πω, δεν ξερω. η αληθεια ειναι οτι οσο ειχα φυτα, αυτο το φαινομενο ηταν τεραστιο, σε φαση να υπαρχει αμμος να στεκεται μονη της σε 2-3 εκατοστα υψος σχεδον πετρωμενη
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-09-12, 21:15
Banned

Προεπιλογή

μερικες φωτογραφιες ακομα απο τις κουκλες μου και απο την αναταραξη μου στο σπρευ μπαρ!

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές