|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ένα μέρος από το χαλίκι είναι ασβεστολιθικό αλλά όχι πολλές! Οι περισσότερες είναι αγορασμένες... και υποθέτω ότι αυτοί που τις πουλούσαν σε αρχάριο θα ήξεραν τι του έδιδαν. Αλλά πλέων δεν τους έχω εμπιστοσύνη.
Οπότε να βάλω υπόστρωμα. Από που θα το πάρω και πως θα το ζητήσω. Πως μοιάζει πες μου για να μην με ξαναπιάσουν κορόιδο. Επιπλέον οι ταμπλέτες που λες τι είναι? Λίπασμα? Πρέπει να μπουν μέσα στο χαλίκι? Τα ψάρια έχουν πρόβλημα μαζί τους? Τι άλλο χρειάζεται? |
|
||||
|
||||
![]()
Το τι σου πουλάνε και γιατί, άσ' το μην το εξετάζεις. Το ζήτημα είναι να ξέρεις εσύ τι χρειάζεσαι από πριν και να ζητάς μόνο αυτό. Αν έχεις μόνο ζωοτόκα δεν είναι τραγικά τα πράγματα, αλλά θα ήταν καλό να πέσει λίγο αφαιρώντας αυτά που το ανεβάζουν πολύ.
Φίλε μου όχι υπόστρωμα για απλά φυτάκια, κρίμα και για την τσέπη σου και για τον κόπο. Απλά οι 8-9 πόντοι άμμου που λες είναι πολύ πιθανό να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Δοκίμασε να τρυπήσεις ήρεμα σε διάφορα σημεία με ένα καλαμάκι και άμα βγουν φυσαλίδες έχεις ήδη πρόβλημα γιατί είναι τοξικές για τα ψάρια (αλλαγές νερού σε αυτή την περίπτωση και βλέπουμε). Σιγά σιγά όταν θα κάνεις αλλαγές θα τραβάς κάθε φορά και από λίγη άμμο με το σωλήνα. Προσεκτικά μην ανακατέψεις το βυθό και σου εμφανιστεί αμμωνία. Οι ταμπλέτες για τα φυτά είναι λίπασμα που το χώνεις στην άμμο λίγο πιο δίπλα από το φυτό (όχι ακριβώς από κάτω μην το κάψει). Τέρμα κάτω να βρεις γυαλί για να μη βγει στη στήλη νερού και γεμίσεις άλγες. Κάθε κάποιους μήνες βάζεις καινούργιες. Τίποτα άλλο δε χρειάζεσαι, δώσε στα φυτά το χρόνο τους να πάρουν τα πάνω τους. Τώρα άμα δεις να χειροτερεύουν γρήγορα το ξανασυζητάμε.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
εντάξει εβαλα ταμπλέτες Sera Florenete A. Αυτές μου έδωσε. Ελπίζω να δω διαφορά. Θα βγάλω χαλίκι και βλέπουμε...
Όσο για το PH θα προσπαθήσω να το ρίξω |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα... Συνεχίζω το θέμα, καθώς ο oblisgr, τα φυτά τα έδωσε σε μένα που στήνω το ενυδρείο μου από την αρχή. Κράτησε μόνο το κερατόφυλο και έβαλε πλαστικά. Όπως καταλαβαίνεται τα φυτά συνέχισαν να χειροτερεύουν, θα στείλω φοτο μόλις ανοίξω το φως (είναι νωρίς ακόμα). Η anubia nana του είναι καλά, αλλά έχει κιτρινήσει λίγο στις άκρες των φύλλων. Τα άλλα δύο (αυτά που φυτεύονται) παραμένουν καφέ και λίγο άτονα.
Από μετρήσεις για την ώρα το μόνο που ξέρω είναι το ph ( 8 ). έχω υπόστρωμα άμμο ποταμίσια με χαλίκι για ενυδρείο αναμεμιγμένα, και το φως είναι 30 watt λάμπα φθορίου από τις μακρόστενες, και το ενυδρείο είναι 120 λτ. Τα φυτά με του που τα φύτεψα τους έβαλα ταμπλέτες δίπλα στις ρίζες, και έριξα και 20ml υγρό λιπάσμα και τα δύο της sera. Στο σύνολο, έχω πέρα από τα 3 του oblis, αγόρασα και άλλα δύο εύκολα φυτά, τα οποία είναι σε καλή κατάσταση. Τα φυτά είναι φυτεμένα 1 εβδομάδα, και τα καινούρια 5 μέρες. Πόσο θα κάνουν να βελτιωθούν τα φυτά του oblis??? ------------------------- Μιας και ξυμέρωσε στο ενυδρείο μου, σας στέλνω τις φώτο που έλεγα. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη g81gr : 29-09-12 στις 08:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Είναι στραπατσαρισμένα αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν.
Πρέπει να μάθεις τι μετρήσεις είναι απαραίτητες και κανε τις. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Seachem alert | achisael | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 27-04-11 00:12 |
Seachem Ammonia Alert | george | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 01-12-09 19:56 |
Seachem PH-Alert ΕΡΩΤΗΣΗ!! | noe | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 26-06-09 16:00 |
Seachem pH alert | xontros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 03-06-08 18:12 |
αμμωνια alert | stefapat | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 18-09-07 22:49 |