|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
απλος επειδη την έχω την άμμο μην αγοράζω χαλίκι τώρα...Το ενυδρείο έχει καπάκι ναι οποτε με κλιψάκι δε το κόβω
------------------------- Φως με LED και χρώμα κάνει? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sandrea : 01-09-12 στις 13:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ο.κ.
Θα σου πω εγω τι εκανα σε ενα αντιστοιχο μικρο: Πηρα απο τα ηλεκτρολογικα 2 στηριγματα "ωμεγα" για Τ5, εκοψα εναν ανακλαστηρα που ηδη ειχα και περισσευε σε μηκος τετοιο που να χωραει να τοποθετηθει στο πισω μερος του ενυδρειου κατα μηκος, ανοιξα 2 τρυπες στο καπακι με τρυπανι 4,5 mm, και περνωντας 2 βιδες , στηριξα στηριγμα "ωμεγα-ανακλαστηρα-περαστη στο καπακι, και απο επανω παξιμαδι Μ4 (ανοξειδωτα). Στο τελος κλιπαρεις την λαμπα με τα ακροφυσια της στα στηριγματα "ωμεγα" και εισαι ετοιμος. Αλλα το ενυδρειο σου εσυ το ξερεις πως ειναι το καπακι του. Θα κοιταξω να σου ανεβασω φωτο να παρεις μια ιδεα. Βρηκα, δες: ![]() ------------------------- Oσες φορες το δοκιμασα δεν μου αρεσε το αποτελεσμα, και δεν ειχαν τα φυτα την αναπτυξη με αυτην του φθορισμου. Μιλαω για αυτην που "ροζιζει" και ειναι για φωτοσυνθεση ομως. Δεν θυμαμαι πως την λεει η Arcadia...tropical κατι ισως... Το βρηκα: original tropical plant, και εχει μηκος 30 ποντους, αλλα υπολογισε αλλους 2 ποντους με τα ακροφυσια.
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 01-09-12 στις 13:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
κατι τέτοιο πρεπει να φτιαξω και γω δηλαδή.. Πολυ ωραιο το έκανες αλλα δε νομίζω να τα καταφέρω εγω
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Μπορεις βεβαια να παρεις ετοιμη την κατασκευη του μπαλαστ με τα ακροφυσια σετ, και να παλειψεις την μηχανικη στερεωση, αλλα θα σου ερθει λιγο πιο ακριβα.
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 01-09-12 στις 20:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα ηθελα να πω το εξης προς αποφυγη τυχων απωλειων ζωντανων.Γαριδες καλο θα ειναι να βαζουμε σε ενυδρεια με στρωμενο βυθο(δηλαδη να τρεχουν 3 μηνες).
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλα κανεις και το αναφερεις, ελεγα να το επισημανω και εγω στην αρχη στον φιλο, αλλα ειπε πως εχει διαβασει τα θεματα του Raven στο λινκ που του παρεθεσα.
|
||||
|
||||
![]()
ή να τον μπολιασει κι αυτον με στρωμμενη αμμο, για αμεση εισαγωγη (μετα απο 2-3 μερες)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν αντι για αμμο θελει να βαλει χαλικι θα παρει ενα πολυ λεπτο επιφανειακο στρωμα απο ενυδρειο που τρεχει καιρο. Δε χρειαζεται να μπολιασει ολη την επιφανεια, απλα να σκορπισει λιγο χαλικι (1 κουταλια του γλυκου ανα 20-30 τετραγωνικα εκατοστα) και διαλυσει σε ολη την επιφανεια του βυθου μια μικρη ταμπλετα τροφης και σε 48 ωρες θα εχει γεμισει ο βυθος με ολη την απαραιτητη ετεροτροφη βιολογια. Την τριτη μερα εφ οσον οι μετρησεις ειναι σωστες βαζεις γαριδες Απαραιτητη προυποθεση να υπαρχει πολυ καλα στρωμενο φιλτρο βεβαια Αν παρεις βυθο απο στρωμενο ενυδρειο με ενα πλαστικο κουταλακι, δε σκαβεις σε βαθος αλλα παιρνεις κατα μηκος μονο απο την επιφανεια Ισως και με την αμμο να δουλευει ακριβως το ιδιο, απλα οι οδηγιες ειναι για χαλικι
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για το μπόλιασμα που είπατε. Σκευτικα να πάρω σε ένα τούλι μέσα χαλίκι απο το στρωμένο μου ενυδρείο ετσι ώστε να μην ανακατευτή με την άμμο και να το βάλω στο γαριδάδικο πριν βάλω τις γαρίδες. Θα το αφήσω χωρις γαρίδες σίγουρα καμια βδομαδα αφου το στήσω για να βρώ τα φυτα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν ειναι έτσι πριν βάλω τα φύτα θα πάρω χαλίκι σε ενα μεγάλο τουλι ετσι ώστε να καλύπτει όλο τον πάτο του ενυδείου και θα το αφήσω καμια 2-3 μέρες |
|
||||
|
||||
![]()
Να το αφήσεις μόνιμα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στήσιμο νεου malawi | oldschool12 | Malawi | 11 | 04-10-11 16:09 |
Στήσιμο ενυδρείου 2 | xristos2002 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 10 | 09-08-10 01:08 |
Στήσιμο Ενυδρείου | Minakki | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 03-10-07 10:18 |
Νέο στήσιμο ενυδρείου | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 23-03-06 17:19 |
Στήσιμο Νεου Ενδρείου | Filippos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 20-03-04 01:31 |