Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-08-12, 17:57
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Για εμενα δεν ειναι σωστο να εχουμε στα ενυδρεια μας ψαρια πιασμενα απο τη φυση. Φυσικα ειναι δικη μου αποψη (ετσι μου εχει καρφωθει απο τοτε που ξεκινησα το χομπυ) και μιας και λεμε την αποψη μας την λεω και εγω. Δεν περιμενω απο κανεναν να την αποδεχτει.

Δεν ειναι σωστο κατ'εμε, διοτι το βλεπω ασχημο να παρω κατι απο τη φυση (ναι, με ολους της τους κινδυνους για το ψαρι και με ολη την ανασφαλεια που μπορει να εχει εκει, αλλα ετσι ειναι η φυση) και να το βαζω σε 5 τζαμια οσα λιτρα και να ειναι αυτα. Εδω βεβαια υπαρχει και η αποψη οτι το ψαρι μπορει να προτιμαει ενα ασφαλες σωστο περιβαλλον πχ ενα σωστο ενυδρειο απο τη φυση με τους κινδυνους της, αλλα ουτε αυτο μου αλλαζει τη γνωμη. Αφου υπαρχει το ιδιο απο αναπαραγωγη σε ενυδρειο, θα προτιμησω εκεινο και αν δεν υπαρχει δεν θα το παρω καν απο το να το παρω απο τη φυση.

Ισως να ειναι και οπως λεει πιο πανω ο chs (το να μην υπαρχει η ''αγρια'' συμπεριφορα του ψαριου οταν μπει στο ενυδειο, δεν ξερω βεβαια αν ισχυει). Ειναι τοσα πραγματα που δεν ξερουμε και που δεν μπορουμε να πουμε με σιγουρια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-08-12, 18:15
Giannakis Ο χρήστης Giannakis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: δραμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stratigos24 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αφου υπαρχει το ιδιο απο αναπαραγωγη σε ενυδρειο, θα προτιμησω εκεινο και αν δεν υπαρχει δεν θα το παρω καν απο το να το παρω απο τη φυση.
Δεκτη η αποψη αλλα το θεμα ειναι επισης αν υπαρχουν τα ψαρια σε μορφη εκτροφης οπως τα elassoma που υπαρχουν μονο σε μορφη f0 και f1....εκει ειναι το προβλημα και ας δωσεις πολλα λεφτα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-08-12, 19:00
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Δηλαδη? Για εξηγησε μου λιγο. Τα f0 ειναι κατευθειαν απο τη φυση πιασμενα και τα παιδια αυτων f1? Αν ναι, δεν θα επαιρνα f0 αλλα f1 πιστευω δεν θα ειχα προβλημα ή θα περιμενα να ξεφυγουν απο αυτο το σταδιο και να υπαρχουν αναπαραγωγης και να παρω μετα. Το λογικο δεν ειναι οτι καποια στιγμη αυτο θα συμβει? (να εχουμε αναπαραγωγης elassoma δηλαδη?)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-08-12, 20:03
Giannakis Ο χρήστης Giannakis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: δραμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stratigos24 Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδη? Για εξηγησε μου λιγο. Τα f0 ειναι κατευθειαν απο τη φυση πιασμενα και τα παιδια αυτων f1? Αν ναι, δεν θα επαιρνα f0 αλλα f1 πιστευω δεν θα ειχα προβλημα ή θα περιμενα να ξεφυγουν απο αυτο το σταδιο και να υπαρχουν αναπαραγωγης και να παρω μετα. Το λογικο δεν ειναι οτι καποια στιγμη αυτο θα συμβει? (να εχουμε αναπαραγωγης elassoma δηλαδη?)
εχει πολλα χρονια που ανακαλυφθηκε το ψαρι αυτο αλλα το θεμα ειναι να ασχοληθει καποιος ενυδρειοφιλος και τωρα συμβαινει αυτο....αλλα οι περισσοτεροι δεν τα αναπαραγουν καν και απλως τα εχουν σε species tank..μακαρι να υπηρχαν εκτροφης και θα επαιρνα με τα 1000+...εγω ρωτησα σε πετ και μονο f0 μπορεσε να βρει...οποτε το σκεφτομαι ακομα...Α εχω να πω οτι γενικα κανεις δεν ενδιαφερεται (απο οτι καταλαβα στην ελλαδα)για ψαρακια κατω των 4εκ και ειμαι ο μονος...να σας δειξω δυο τρια αλλα ειδη που με ενδιεφεραν
1)http://www.seriouslyfish.com/species/boraras-naevus/
2)http://www.fishbase.org/summary/Mugilogobius-rexi.html
3)http://www.seriouslyfish.com/species...nopterygionus/
4)http://www.seriouslyfish.com/species...atropurpureus/
Και πες μου αν μπορεις να τα βρεις στην αγορα εκτροφης ομως..ουτε f0 ουτε f1....Ελπιζω να σε καλυψα.....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-08-12, 20:15
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

το θεμα ειναι θα προχωρησεις σε αναπαραγωγη?
Αν ναι, πως θα τα διαθεσεις?
Ειναι προβληματα που με εχουν απασχολησει κι εμενα (ουσιαστικα τις σκεψεις μου λεω).
Αν πχ δωσεις μια μικρη περιουσια για f1 η λογικη λεει πως τους απογονους του δε μπορεις να τους δωσεις τζαμπα, (και ουτε και πρεπει, οποιος παρει πρεπει να το εκτιμησει και να το σεβαστει, και κατα τη γνωμη μου ολα τα ψαρια επρεπε να εχουν υπερπολλαπλασιες τιμες απο αυτες που εχουν) και ποσοι πχ θα δωσουν 50 ευρω (τυχαιο νουμερο) για ενα ψαρακι που εχει το μεγεθος ενος νεον?
Απο την αλλη αν παρεις wild χωρις την προοπτικη να το διαδωσεις χμμμ... ειναι καπως σαν απλα να το φυλακισες χωρις σκοπο μονο και μονο για να το βλεπεις.
Οι δισκαδες δεν εχουν τετοια προβληματα να τους απασχολουν γιατι ειναι πανευκολο να δωσουν τα ψαρια τους, και ολοι τους εχουν συνηθισει να εκτιμανε και να πληρωνουν χωρις ιδιετερα προβληματα. Με τους betta η Ελλαδα δε δειχνει να εχει ακομα μπει σε αυτο το παιχνιδι τοσο σοβαρα (ισως ελαχιστα μεμονωμενα ατομα θα μπορουσαν να εκτιμησουν και να ηταν σε θεση να διαθεσουν σωστα ενυδρεια) οσο για ειδη που εχουν το μεγεθος ενος νεον το βλεπω εξαιρετικα δυσκολο να το διαδωσεις...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-08-12, 23:10
Το avatar του χρήστη κ.ω.σ.τ.α.ς.
κ.ω.σ.τ.α.ς. Ο χρήστης κ.ω.σ.τ.α.ς. δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πρεβεζα
Προεπιλογή

Και εγω δεν θα επαιρνα αγρια ψαρια γιατι δεν ξερω απο που προερχονται και αν ειναι νομιμα πιασμενα, και γιατι αν το κανουν αυτο για χρονια μαλλον κακο θα κανουν αυτη που τα εμπορευονται στους βιοτοπους τον ψαριων.

Αλλα και την εκμεταλευσει τον φυσικον πορων απο εμας τους πιο ανεπτειγμενους τον χωρων αυτον.

Και πολλες φορες στην καταστροφη αυτον,φανταστειτε να περναμε ολλοι απο τα πετ να τα ζηταγαμε δηλαδη αγρια μονο,να το καναμε μοδα δηλαδη ντε και καλα μονο αγρια, που δεν θελουμε και πολι

Και ποιος μπορει να τους προσφερει αυτα που τους προσφερει η φυση? ακομη και μεγαλυτερη ασφαλεια να τους δινεις με το ενυδρειο δεν συγρινεται, και δεν μπορουμε να εχουμε αυτο το κατι που προσφερει η φυση μετα απο εκατομυρια χρονια(επιλογη).

Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.

Κινδυνος υπεραλιευσεις και εμπορικης εκμεταλευσεις.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-08-12, 02:24
Το avatar του χρήστη mathaios81
mathaios81 Ο χρήστης mathaios81 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Sun city
Προεπιλογή

στρατηγε και κωστα συμφωνω απολυτα μαζι σας

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές