|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ο ουδέτερος δεν αναβοσβήνει με τον διακόπτη. Είναι φυσιολογικό αυτό; Δεν θά'πρεπε το μπλε να λειτουργεί, όπως όταν έχω το καφέ σωστά στην πρίζα; |
|
||||
|
||||
![]()
μην αγχονεσαι το ρευμα ειναι εναλασομενο οπως εισαι μια χαρα εισαι μη μετρας τιποτα .
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μια εικονα = 1000 λεξεις.....
να η λυση! |
|
|||
|
|||
![]()
Εδώ δεν έχει τη γείωση που έχω εγώ, αλλά προφανώς είναι το ίδιο, δεν έχει σημασία.
Ερώτηση τώρα, η σωστή θεωρία στα ηλεκτρολογικά δεν λέει ότι θα έπρεπε στη φωτό να δείχνει τη φάση (καφέ) να διακόπτεται και το ουδέτερο( μπλε) να είναι ενωμένο καλώδιο; ¶σχετα αν κάνει την ίδια δουλειά τελικά; |
|
||||
|
||||
![]()
κανονικά ναι.. αλλα είτε βάλεις τον διακόπτη στο μπλε, είτε στο καφέ, θα εξαρτηθεί απο το πως θα το βάλεις στην πρίζα ποια είναι η φάση..
αν θα το έχεις μόνιμα συνδεμένο, μπορείς να δεις με το δοκιμαστικό, και να βαλεις το φις ετσι ωστε να κόβει την φάση.. νομίζω υπάρχουν και διακόπτες που κόβουν και τα δυο..
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ καλά παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Απο τη στιγμη που διακοπτεις το κυκλωμα, σε οποιοδηποτε σημειο της πορειας του ρευματος κι αν το κανεις ειναι το ιδιο, αλλα το "σωστο" θεωρητικα ειναι να διακοπτεται η φαση ωστε να μην υπαρχουν σημεια με ρευμα μεσα στη συσκευη
αν το ζητουμενο ειναι η ασφαλεια λογο υγρασιας πχ τοτε βαζεις διπλο διακοπτη που κοβει και τη φαση και τον ουδετερο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
γειωση δεν βαζουν οι περισσοτεροι για αυτο...αλλα καλα ειναι που εχεις! η γειωση παει απο το φις συνεχομενο στο φως |
|
||||
|
||||
![]()
γειωση μπαινει ΑΝ υπαρχει κατι για να γειωθει (πχ καποιο σασι η αλλο μεταλλικο αντικειμενο που απο ατυχημα μπορει να βρεθει να ακουμπησει στη φαση)
Σε περιπτωση που δεν υπαρχει κατι για να γειωθει δεν υπαρχει και κανενας λογος υπαρξης της. Επισεις προσωπικα θεωρω υπερβολικο το να γειωσουμε τους ανακλαστηρες, απλα να κανουμε σωστα την εγκατασταση μας ωςστε να μην υπαρχει περιπτωση απο φθορα καλωδιου να εχουν ρευμα |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν κοστίζει κάτι να έχουμε γείωση.. Μόνο καλό μπορεί να κάνει.. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει το κακό μόνο απο φθορά καλωδίου..
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση co2 | dimost | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 19-05-11 22:16 |
ερώτηση για ph | ko$ta$ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 01-04-09 22:43 |
ερώτηση για co2....... | aristomenis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 05-10-08 01:31 |
Μια ερώτηση! | poliko_selas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 21-05-08 18:41 |
Ενυδρείο κοντά σε διακόπτη ηλεκτρισμού. | parrot | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 19-08-07 23:31 |