|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium ![]() Οπως βλεπεις με τις ιδιες διαστασεις ακριβως, απλα αντιστρεφοντας το πλατος με το υψος (80 με 70), αμεσως πεφτει η αναγκη παχους. Το υψος ειναι πιο σημαντικο απο ολα σε ενα ενυδρειο. Καλο θα ειναι να το κανεις με 3,9. Οτι ειπε ο delta66 απο πανω μου. Αυτα απο μενα, ελπιζω να βοηθησα. ------------------------- ΥΓ επισης το 12αρι δεν εχει πολλαπλασια τιμη, εγω πηρα τιμη θεσσαλονικη απο τζαμα, για 500λιτρα ενυδρειο, για 10 και 12αρι ειχαν 10 ευρω διαφορα. ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κουραμπιές : 03-08-12 στις 12:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλε κουραμπιε,μαλλον δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα,για πες μου σε παρακαλω,ποσο εχει το 10αρι και ποσο το 12αρι?Το τετραγωνικο Λοιπον οσο για τους πινακες που μας παρουσιαζεις,ειναι γνωστοι,δεν λες κατι συνταρακτικο.Ενα πραγμα να ξερεις,στις ειδικες κατασκευες,ευαγγελιο πρακτικης δεν υπαρχει. Ο καθε ενας,εδω οταν γραφει,αν σεβεται τον εαυτοτου,δεν γραφει αρλουμπες,αλλα μεταφερει την εμπειρια του.Γιαυτο οταν ειπα οτι μερδεψαμε τον φιλο μας,εννωουσα ολοι οσοι γραψαμε στο θεμα.Γιατι ο φιλος θα δει μια αποκληση απο 8αρι μεχρι και 15αρι.Οποτε ειναι δυσκολο να αποφασισει τι τζαμι να βαλει.
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι και εγω λεω οτι το 8αρι (αυτο που προτεινες) βαση του safety factor ειναι, το λιγοτερο, επικυνδυνο, λογω υψους. Μην αρπαζεσαι
![]() Εμενα ο τζαμας που πηρα μου ειπε για 3,5 τετραγωνικα που βγαινει το δικο μου, 140 με 12αρι, 130 με 10αρι, χωρις ροντε η οτιδηπωτε, εχγω θα τα κανω με γυαλοχαρτο. Απο εκει και περα τι τιμες εχετε σε σαντορινη και Αθηνα, σε αλλους τομεις ξερω οτι ειναι ανεβασμενα τα κοστη. Αυτα απο μενα. Συμφωνω μαζι σου οτι δεν πρεπει να γραφουμε αρλουμπες, αλλωστε το ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους. Peace ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Φίλε μου έγω θα σου πρότεινα καταρχήν να κάνεις 80 το πλατος και 70 το ύψος για να έχεις πιο σωστό ενυδρείο!Για τζάμι θα συμφωνήσω πώς για κόντρες θές 12άρι και για rimless 15 minimum και πάλι όχι με το χέρι στην καρδιά!
|
||||
|
||||
![]()
Kαταλαβα τι λες κιχλιδατε, πιστευω με οσα γραφτηκαν ο φιλος εχει παρει μια ιδεα του τι χρειαζεται πανω κατω. Το λυσαμε το θεμα.
![]() Γενικα το τζαμι ειναι απτα μικρα κοστη σε ενα ενυδρειο DIY και πιστευω οτι δεν χωρανε υποχωρησεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητε Crazy Beaver.
Δεν ξερω ποσο χρονων εισαι,αλλα ακου,για το ευαγγελιο των ειδικων κατασκευων,για να μαθεις αν εισαι μικρος.Αν εισαι μεγαλος δεν χρειαζεται να μαθεις,ουτε εσυ αλλα ουτε και εγω πλεον. Πραγματι το εχω ξανα πει,και θα το λεω παντα,μην κοιτας που οι κουβεντες μας ειναι για πεντε γυαλια,και το πως κολλανε.Οταν λεω ειδικες κατασκευες ,ειναι κατασκευες εκτος οριων,ειναι προτοτυπα,μη τοιποποιημενα.Και τετοιες κατασκευες εφτιαχνα απο 18 χρονων παλικαρι,που μου τα εμαθε ο πατερας μου,που και αυτος εμαθε απο τον μαστορα του,να περνει ενα κομματι σιδερο και να στο φτιαχνει σπαθι για να ξυριζεσε.Η τεχνολογια προχωρα,βγαινουν καινουργια εργαλεια,καινουργιες ιδεες,αλλα παντα θα υπαρχουν <<μαστορια>> ειδικων κατασκευων,που θα ειναι εκτος οριων. Γιαυτο θα σε παρακαλεσω,να σεβαστεις την αποψη μου περι ειδικων κατασκευων,εκτος αν και εσυ εισαι << μαστορας>> ειδικων κατασκευων, και να ανοιξουμε αλλο δικο μας θεμα και να τα λεμε εκει. Η θεωρια απο την πραξη εχει χιλιομετρα αποσταση φιλε μου. Για τα υπολοιπα τα εχω πει,και δεν εχω να προσθεσω κατι καινουργιο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι αυτό είναι ειδική κατασκευή και μια χαρά ταίριαξε η θεωρία με την πράξη. Το ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να κατασκευάσουν κάποια πράγματα εμπειρικά δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν να μιλήσουν με αριθμούς. Και η αντοχή μιας πλάκας δεδομένου υλικού και διαστάσεων στηριγμένης σε συγκεκριμένα σημεία είναι υπολογίσιμη από όποιον μπορεί και θέλει. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει ό,τι του αρέσει παίζοντας με την ασφάλεια της κατασκευής του.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εφοσον θελουμε να εντυπωσιασουμε και παμε σε υπερβολες,γιατι εγω μιλησα για ενα απλο σιδερο ,που γινετε σπαθι,Θα σου δειξω τι εννοω με ειδικη κατασκευη. Αυτο ειναι ειδικη κατασκευη, http://www.os3.gr/arhive_taxidi/gr_t..._Iniochos.html Γιατι ο γλυπτης εφτιαχνε το προτοτυπο απο πυλο,και ειδικα εγαστηρια εφτιαχναν,κολλαγαν,λειαιναν,αυτο το αριστουργημα.Το παραδειγμα δεν στο φερνω τυχαια ,ενα αγαλμα απο την αρχαιοτητα,αλλα για να δεις ,πως ενα 3 μετρο αγαλμα στηριζετε απο μονο του,μονο στα δικα του ποδια.(αυτο εννοω οταν λεω εκτος οριων)Διχως argon,και διχως καμια κολληση,αλλα με το συτημα ραφης,ετσι για να πω και εγω τα δικαμου. Το παραδειγμα σου,ετυχε να το δω στην τβ στις υπερκατασκευες,που μου αρεσει πολυ.Ολα τα κομματια της φωλιας,ειναι απο επαναλλαμβανομενα κουρπαριστα <σιδερα>και ειναι ενα συγχρονο επιτευμα μεν,δεν ειναι ειδικη κατασκευη δε
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον επειδη το παλικαρι ο bonelias ζητησε μια συμβουλη για το ποιο παχος ειναι σωστοτερο να φτιαξει ενα αρκετα μεγαλο ενυδρειο (τουλαχιστον προ το υψος) και επειδη ειναι το πρωτο <<μεγαλο>> που θα κολησει και δεν θελει να κανει καμια <<ειδικη κατασκευη>> αλλα μια ασφαλη κατασκευη μην προτεινουμε πραγματα επικυνδινα και παρουμε τον αλλο στον λαιμο μας. Θεωρω το 8αρι και το 10αρι ακαταλληλα, μονο 12αρι με κοντρες, αν θελει τις κοντρες μπορει να τις κανει και με 15αρι για περισσοτερη ασφαλεια μιας και δεν θα εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στη τιμη γιατι ειναι μικρα τα κομματια. Τελος να αναφερω οτι ενα τυπικο ενυδρειο εταιριας π.χ. 120Χ40Χ50 (240 λιτρα) ειναι κατασκευασμενο με 10αρι, πανω κοντρα (απο τζαμι σε τζαμι μπρος πισω) στο κεντρο και με πολυ <<παχιες>> κολησεις, με βαθμο ασφαλειας 4.8 στο Aquatools. Το κορυφαιο σχολιο ειναι η αμμος που αφαιρειται απο το υψος του ενυδρειου και δεν την υπολογιζουμε σαν υψος για το παχος που πρεπει να εχουν τα τζαμια, ας σοβαρευτουμε λιγο! Πολυ σωστο αυτο που ειπε ο Κουραμπιες για το υψος της κατασκευης, αν δεν ειναι αναγκαια τα 80εκ. και θες να γλυτωσεις χρηματα, κατεβαζεις το υψος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το τι ηλικία έχω δεν νομίζω ότι έχει σημασία και μάλιστα τό βρίσκω και γελοίο που το βάζεις στην συζήτηση λόγο έλλειψης επιχειρημάτων! Για την ιστορία θα πω ότι έχω μεταπτυχιακό μηχανολογίας και ειλικρινά με μερικά πράγματά που διαβάζω ΓΕΛΑΩ! Δεν ξέρω τί ειδικές κατασκευές έφτιαχνες εσύ στα 18 σου αλλά εγώ έκανα πειράματα σε κινητήρα με υδραυλικές βαλβίδες που αναλόγως το φάσμα των στροφών που δούλευε και το φορτίο που είχε άλλαζε την λειτουργία του από τετράχρονος σε δίχρονος!Αν θυμάμαι καλά τότε όποτε θέλαμε να αλλάξουμε κάτι κάναμε καμιά 50αριά θεωρητικά τεστ και στην συνέχεια αφού ήμασταν ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα το κάναμε πράξη. Οπότε επέτρεψε μου να σας πω μπράβο για το μεράκι το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση που έχεις εσύ και είχαν οι προγονοί σου αλλά πραγματικά δεν μου λένε κάτι! Αφού λοιπόν είδαμε ποιος την έχει πιο μεγάλη ελπίζω να μάθεις και εσύ κάτι και να σταματήσεις να δίνεις επικίνδυνες συμβουλές με ύφος χιλίων καρδιναλίων ή τα τραγελαφικά περί καμίας σχέσης μεταξύ θεωρίας και πράξης! Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Φίλε bonelias αν θέλεις βοήθεια για το κόλλημα και την σχεδίαση στείλε μου ένα πμ!Έχω και άδεια μέσα στον Αύγουστο ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |