|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Για να σου λεει αυτα ο τζαμας σου,προφανως λεει χαζαμαρες,γιατι δεν εχει τα καταλληλα μηχανηματα.
Αλλα και 12αρι γυαλι εναι για 180 μηκος ,και οχι 100 Με 8αρι γυαλι εισαι μια χαρα,παντα με κοντρες.
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]()
Με 80 πόντους ύψος και δώρο τη σφουγγαρίστρα!
![]() Με 12άρι και κόντρες το ελάχιστο για μένα. Όντως μπορεί να μην έχει τα μηχανήματα για να κόψει με ακρίβεια σε τέτοιο πάχος, αλλά με ροντάρισμα θα είναι αλφάδι. Ρώτα πάντως και αλλού και μην παραλάβεις τζάμια αν δεν τα μετρήσεις εκεί μέχρι χιλιοστού.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Μην ειμαστε υπερβολικοι,12αρι εναι για πολυ μεγαλα ενυδρεια.με περιμετρικη κοντρα,το 8αρι επιμενω οτι ειναι μια χαρα. ![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η κόντρα δεν έχει σχέση με την αντοχή του ίδιου του τζαμιού στην υδροστατική πίεση. Το ύψος είναι πιο σημαντικό από το μήκος. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αμα περισευουν του φιλου μας τα λεφτα,ας το κανει και με 20αρι,θα ειναι ακομα καλυτερο,αλλα 500 λιτρα νερο,δεν μπορει να σπασει το 8αρι γυαλι.Μιλαμε για 80 ποντους και οχι για πισινα.
Να κανω και μια προταση στον φιλο,γιατι τον μπερδεψαμε πολυ. Καντο τουλλαχιστον 10αρι,γιατι το 12αρι εχει πολλαπλασια τιμη απο το 10αρι.
|
||||
|
||||
![]()
Για συντελεστή ασφαλείας 3,8 σε ενυδρείο με κόντρες για αυτές τις διαστάσεις θέλει 12mm και σε ενυδρείο χωρίς κόντρες 15mm.
|
||||
|
||||
![]()
Το safe 2.5 ειναι για κατασκευη με κοντρες
Το very safe 3,9 ειναι για κατασκευη χωρις κοντρες
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium ![]() Οπως βλεπεις με τις ιδιες διαστασεις ακριβως, απλα αντιστρεφοντας το πλατος με το υψος (80 με 70), αμεσως πεφτει η αναγκη παχους. Το υψος ειναι πιο σημαντικο απο ολα σε ενα ενυδρειο. Καλο θα ειναι να το κανεις με 3,9. Οτι ειπε ο delta66 απο πανω μου. Αυτα απο μενα, ελπιζω να βοηθησα. ------------------------- ΥΓ επισης το 12αρι δεν εχει πολλαπλασια τιμη, εγω πηρα τιμη θεσσαλονικη απο τζαμα, για 500λιτρα ενυδρειο, για 10 και 12αρι ειχαν 10 ευρω διαφορα. ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κουραμπιές : 03-08-12 στις 12:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλε κουραμπιε,μαλλον δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα,για πες μου σε παρακαλω,ποσο εχει το 10αρι και ποσο το 12αρι?Το τετραγωνικο Λοιπον οσο για τους πινακες που μας παρουσιαζεις,ειναι γνωστοι,δεν λες κατι συνταρακτικο.Ενα πραγμα να ξερεις,στις ειδικες κατασκευες,ευαγγελιο πρακτικης δεν υπαρχει. Ο καθε ενας,εδω οταν γραφει,αν σεβεται τον εαυτοτου,δεν γραφει αρλουμπες,αλλα μεταφερει την εμπειρια του.Γιαυτο οταν ειπα οτι μερδεψαμε τον φιλο μας,εννωουσα ολοι οσοι γραψαμε στο θεμα.Γιατι ο φιλος θα δει μια αποκληση απο 8αρι μεχρι και 15αρι.Οποτε ειναι δυσκολο να αποφασισει τι τζαμι να βαλει.
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια-συμβουλές σας.
Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δημιουργήσω θέμα με την ερώτησή μου. Σχετικά με την κατασκευή... Σίγουρα θα υπάρχουν κόντρες περιμετρικά του ενυδρείου. Επειδή όμως δεν έχω προηγούμενη εμπειρία σε τέτοια λίτρα και θα ήθελα η κατασκευή μου να είναι ασφαλή (σε λογικά πλαίσια πάντα, γιατί αλλιώς θα τοποθετούσα 25mm τζάμια). Οι κόντρες στο επάνω μέρος θα είναι κολλημένες όπως και στο κάτω μέρος? δλδ οι πλαϊνες θα είναι μέσα από τις εμπρός και πίσω? ή πάνω απο τις εμπρός και πίσω? Σχετικά με τις διαστάσεις το μέγιστο πλάτος που μπορώ να χρησιμοποιήσω είναι 70cm, αυτός είναι ο λόγος που έχω ανεβάσει το ύψος. Το μήκος μπορώ να το αυξήσω κατα 10cm οπότε το ενυδρείο μέχει στιγμής είναι 110*70*??. Πάμε στα τζάμια τώρα. Crazy Beaver ευχαριστώ για τα καταστήματα που μου έστειλες. Η κατασκευή θα γίνει με κόντρες περιμετρικά και τα τζάμια θα είναι ατρόχιστα για να έχω καλύτερη επιφάνεια κόλλησης. Για τις διαστάσεις 100*70*80 με 10mm και τις κόντρες δώρο 135 ευρώ. |
|
||||
|
||||
![]()
110χ70χ70 σουπερ, η 120χ70χ60 ακομα πιο σουπερ, σκεψου και τα ζωντανα που θα εχεις,(ψαξτο απο τορα) τη ψαρακια θα του εχεις?
![]() Καλως ηρθες Παντα 12αρι αν και το 120 μπορι και 10αρι με κοντρες σε ολλα. οσο πανο πας τοσο πιο.........και αν εχεις μικρα παιδια.......αχω σπασι ενα ετσι....εξο ειταν......παλι καλα..... ![]() Πιο ειναι αυτο του αμαζωνιου που εχεις στο προφιλ σου?Να το δουμε?? Α και οχι ατροχιστα ειναι καλιτερα ροντε..... |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρειο εχει μεγαλο υψος κι αυτος ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας που επηρεαζει την επιλογη παχους τζαμιου, οχι το μηκος.
12αρι με κοντρες κατω πανω
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |