|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά αν έπαιρνα ένα εσωτερικό φίλτρο για το ενυδρείο μου θα ήταν καλό; Το εξωτερικό είναι καλύτερο από το εσωτερικό και γιατί; (αν είναι). Με προβληματίζει το θέμα χώρου γιατί βλέπω ότι το φίλτρο έχει ύψος 43εκ (!!!) δηλαδή μεγαλύτερο ύψος από το ενυδρείο! Δεν έχω χώρο να το βάλω από κάτω καθόλου. Δίπλα θα ήταν άσχημο και πιστεύω ότι θα ήταν μπέρδεμα με τις "σωλήνες" που μπαίνουν μέσα στο νερό...
Δεν ξέρω, τη βοήθειά σας! |
|
||||
|
||||
![]()
τα εσωτερικα φιλτρα (με τα οποια εχω παρει διαζυγειο εδω και χρονια) εχουν ενα σωρο προβληματα, τη μια μπουκωνουν, την αλλη δεν εχουν χωρο, την αλλη ειναι δυσκολα στον καθαρισμο των υλικων τους, δε μπορεις να φτιαξεις τη ροη τους κτλ κτλ κτλ
Αν ειναι οικονομικο το θεμα αυτα που εχω δει απιστευτα καλα και οικονομικα ειαι τα ELITE (δες στο θεμα "φθηνα ενυδρεια" στην κατηγορια των μαγαζιων, απο κει τα εχω παρει) ειναι η "κατωτερη" σειρα της Fluval αλλα προσωπικα αν εξαρεσουμε την εμφανιση τους (ειναι λιγο πιο "κουμουτσες") δεν εχω καταλαβει σε τι υστερουν απο την ακριβοτερη σειρα, συν οτι εχουν πολλα λιτρα για υλικο (εχεις δει πολλα εσωτερικα με 15 λιτρα υλικο?) Αν παλι ειναι απλα θεμα ομορφιας το high end της fluval ειναι κουκλι με τα ψηφιακα θερμομετρα κι ολα αυτα που εχει πανω |
|
||||
|
||||
![]()
Συνήθως στα εξωτερικά φίλτρα η εισαγωγή του νερού γίνεται με τη βαρύτητα, οπότε το να το βάλεις δίπλα στο ενυδρείο μπορεί να είναι από απλά επίφοβο έως και αδύνατο. Πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη υψομετρική διαφορά με την κατώτατη επιφάνεια του νερού.
Ο χώρος για υλικά που σου δίνει ένα εξωτερικό δε συγκρίνεται συνήθως με ενός εσωτερικού. Είναι γενικά πιο εύκολη η συντήρηση, διαχωρίζεις πιο εύκολα τους ρόλους των υλικών για καλύτερο αποτέλεσμα και γενικά μπορείς να χρησιμοποιείς διαφορετικά υλικά για κάθε περίσταση. Όταν μάλιστα το ενυδρείο αρχίζει να περνάει το φράγμα των 100 λίτρων ένα εσωτερικό φίλτρο ίσως δυσκολευτεί να κρατήσει την απαραίτητη βιολογία για τους κατοίκους και αρχίζει να γίνεται πιο δύσκολη και η σωστή κυκλοφορία του νερού. Πώς είναι το έπιπλό σου; Μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε ενα 60ρι ετσι το χω και αν και θεωρητικα δε στεκει, πρακτικα δεν εχω προβλημα στη λειτουργια του. Το μονο "μανικι" ειναι στον καθαρισμο να ξαναγεμισω τους σωληνες για να παρει μπρος, κατι που δεν εχω στα αλλα ενυδρεια που εχω το φιλτρο κανονικα κατω |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά το ξέρω ότι έχετε δίκιο στο θέμα του φίλτρου. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν εξωτερικά φίλτρα αλλά όταν τα είδα εντυπωσιάστηκα με την ευκολία που παρέχουν! Λόγο χώρου τα λέω όλα αυτά.
Ορίστε και μια φωτογραφία. |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που σκέφτηκα είναι να μπει το φίλτρο στο συρτάρι κάτω από το ενυδρείο αλλά στα πλάγια. Σαν μέγεθος το παίρνει άνετα, μόνο που δεν ξέρω αν πειράζει να το έχω ξαπλωμένο... :/ Θα κάνω και μια τρύπα από πίσω για να περάσουν οι σωλήνες.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Στο ντουλάπι αριστερά δε θα ήταν πολύ πιο άνετα; Α και όχι στα πλάγια, μόνο όρθιο!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ξεκιναει, ενα σωρω φορες το χω τσεκαρει και εχει τσεκαριστει και με τις διακοπες της ΔΕΗ περυσι... απλα αν αδειασουν οι σωληνες απλα θελει να τους ξαναγεμισεις, καθως και το φιλτρο (γειζω το φιλτρο και το γερνω λιγο να γεμισουν κι οι σωληνες) |
|
||||
|
||||
![]()
Στο ντουλάπι αριστερά δε γίνεται. Έχει ράφια μέσα και δε θέλω να το χαλάσω. Το μόνο που μπορούσε να γίνει ήταν στο συρτάρι από κάτω, χωράει άνετα αλλά πρέπει να είναι πλάγια! Γιατί πειράζει να είναι πλάγια; Αφού τον ίδιο κύκλο δεν κάνει (υποθέτω);
|
|
||||
|
||||
![]()
οκ κοιτα, σε παρομοιο χωρο εχω κι εγω ενα ενυδρειο.
Θα εχεις λιγο προβλημα στο ξεκινημα του λογο ελειψης βαρυτητας (θα πρεπει να γεμισει το φιλτρο και οι σωληνες με νερο) αλλα οταν ξεκινησει δε σταματαει. Βασικα απλα πρεπει να διαλεξεις ενα κοντο μοντελο, οσο πιο κοντο γινεται αν μπορεις βεβαια να το βαλεις στο συρταρι ακομα καλυτερα |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον, αν και η φωτο ισως δε φαινεται πολυ καλα λογο οτι δεν θελω να αναψω φωτα, πιστευω καταλαβαινεις πως το εχω κανει
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αγορά ενυδρείου και εξοπλισμός | fsam | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 05-10-11 01:45 |
Αγορά ενυδρείου | mikeepidio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 19-06-10 12:34 |
αγορά ενυδρείου | valantis | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 15-05-09 15:52 |
Αγορά Ενυδρείου | Iann_is | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 40 | 11-02-08 11:56 |
Αγορά ενυδρείου... | imichal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 07-10-07 19:50 |