Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-07-12, 18:27
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Αναφορα εχει γινει κι εδω στο GAB και στο AZ για προβλημα με το αντιχλωριο, αλλα δεν μπορουμε οπως ειπαμε να ξερουμε τι συνεβει (χημικα).

Πιστευω οτι ενα γνωμονας για ασφαλεια ενος προιοντος ειναι αν ειναι ασφαλες για ανθρωπινη καταναλωση (φυσικα οχι να το πιουμε, εννοω για τα καταλοιπα μετα τη χρηση του)

Σε ενα θεμα περι υδροπονιας στο greekdiscus.com για ποτισμα λαχανικων με νερο απο το ενυδρειο, η απαντηση των χημικων μας ηταν:
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mizu Εμφάνιση μηνυμάτων
Το αντιχλώριο, βακτήρια, άνθρακας και τύρφη, ρυθμιστικά (buffers), δεν πειράζουν.
Διατηρώ επιφύλαξη για αντιφώσφορο.
Απαγορεύονται φάρμακα (αντιβιώτικά).
Για τα υγρά λιπάσματα δεν χρειάζεται να αναφερθώ.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν δεν ριχνουμε φαρμακα, αλλα εχουμε ενδειξεις για ασθενειες στα ψαρια πχ που εχουν σχεση με Tuberculosis και δεν υπαρχει συνηθως θεραπεια?
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από MakChem Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητέ Ματθαίε, τα συγχαρητήριά μου, πολύ καλά αποτελέσματα βλέπω. :thumbup::thumbup:

Έχω όμως 2 καλοπροαίρετες παρατηρήσεις.

1. Η φράση "χωρίς λίπασμα" δεν ισχύει, όταν χρησιμοποιούμε για πότισμα ενυδρειακό νερό.
2. Μόνο ένας εμπεριστατωμένος γεωπόνος που να γνωρίζει πολύ καλά τα ενυδρειακά, μπορεί να απαντήσει στο κατά πόσον υπάρχει δυνητικός κίνδυνος από την ανθρώπινη κατανάλωση τέτοιων προϊόντων.
3. Συμφωνώ απόλυτα με την παρατήρηση - ερώτηση του Σπύρου.

Απο αυτο φαινεται εξαρχης να μην υπαρχει προβλημα με τα καταλοιπα τουλαχιστον του αντιχλωριου.
Ισως ομως δεν υπαρχει προβλημα γιατι εξαφανιζονται (οπως λεει πχ στο prime) μετα απο ενα 24ωρο απο το νερο του ενυδρειου και οχι απλα επειδη δεν ειναι βλαβερα.

Σιγουρα επηρεαζεται το redox αφου καποια δρουν οξειδοαναγωγικα κι αυτο ειναι που πρεπει να ενοχλει τα ψαρια, οταν δεν γινεται σωστα η χρηση του.

Οσο για τη μεβρανη των ψαριων, ειμα της αποψης οτι ειναι περιττη η χρηση ακομα και ειδικου προιοντος. οταν δεν υπαρχει ενδειξη προβληματος
Παλιά 27-07-12, 19:34
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

οκ, μια και μπαινουμε σε μια σειρα ας σταθουμε σε δυο θεματακια. Λες επηρρεαζει το redox, αρνητικα η θετικα? επισεις ειναι αποδεδειγμενο αυτο? (δε φανταζομαι βεβαια να εχεις εκεινα τα πανακριβα οργανα που το μετρανε αλλα οι ειδικοι τι εχουν πει γι αυτο το θεμα? )

Επισεις το θεμα με την μεμβρανη των ψαριων, ολα αυτα τα προιοντα (ειναι και ο βασικος λογος που δε τα εχω εγκαταλειψει ) γραφουν πως εχουν ουσιες που προστατευουν τη μεμβρανη των ψαριων (οχι πως αντιμετωπιζουν προβληματα).
Δεν ξερω ποσο ευαισθητη ειναι η μεμβρανη και αν χρειαζεται καποια προστασια που της την προσφερει η φυση με καποια στοιχεια που ισως εμεις δε μπορουμε να τους τα παρεχουμε οποτε παμε στα σκευασματα.
Ειναι σιγουρο πως δε συμβαινει κατι τετοιο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-07-12, 20:44
Professor

Προεπιλογή

Πχ αν αλλαξεις αποτομα την GH εχεις οσμωτικο σοκ.
Η GH (οχι η μετρησιμη στα τεστ, αλλα η πραγματικη) μπορει να αλλαξει και με οξειδωση των ιοντων ασβεστιου μαγνησιου.

Unfortunately since GH test kits do not differentiate between minerals such as calcium that have lost their positive electrical charge and those still positively charged, this is not always a reliable method of discerning this (a GH of 200 ppm may still be lacking the necessary positive mineral ions).

Διαβασε εδω για το redox να ανοιξουν νεοι δρομοι μπροστα σου.
http://www.americanaquariumproducts....Potential.html
Θα χρειαστει επαναληψη στη μελετη για να καταλαβεις πραγματα
Παλιά 28-07-12, 23:21
Senior Member

Προεπιλογή

το διαβασα 2 φορες και μαλλον παω για τριτη... τεσπα

Simple Test to Understand Redox: Take an 8 oz. glass of water, then add enough Potassium Permanganate (Jungle Clear Water) to change the color to a mild red, then take any aquarium water conditioner (such as Prime or Start Right) and slowly add drops to the water and watch the red be "reduced" (neutralized) to a clear brown color.
What you are observing is the reduction an oxidizer (potassium Permanganate) by a Reducer (generally Sodium Thiosulfate is used in these conditioners).

Οκ, αν καταλαβα καλα αυτο ειναι ενα ειδος μετρησης, (κι ενας λογος τελικα να αποφευγουμε το αντιχλωριο) αλλα πολυ θα ηθελα να ξερω και το ποιο ειναι το σωστο για τα ψαρια μου...
Επισεις το potassium permaganate ξερεις πως το ζηταω στα χημικα?

Βασικα με την αναγνωση δεν ανοιξαν ακριβως νεοι δρομοι αλλα προβληματισμοι αν αυτα που κανω μεχρι τωρα ειναι τελικα σωστα (οκ για το αντιχλωριο πλεον δεν το συζηταω, θα το κρατησω στο ντουλαπι μονο για περιπτωση εκτακτης αναγκης που χρειαστει καμια τεραστια αλλαγη και δεν εχω νερο διαθεσιμο)

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-07-12, 23:45
Professor

Προεπιλογή

Προσοχη με το potassium permaganate.
Υπερμαγγανικο καλιο.
Ειναι δηλητηριο και καυστικο.
Θελει σωστη φυλαξη κλπ
Ισως να μη στο δωσοιυν
http://wikipedia.qwika.com/en2el/Potassium_permanganate
http://www.chemview.gr/index.php?opt...89%CE%B3%CE%B7
Παλιά 28-07-12, 23:46
Senior Member

Προεπιλογή

οκ thanks...

μην ανησυχεις, εχω εμπειρια απο πολυ ισχυρα χημικα, και εχω φυσικα μασκες, γαντια, γυαλια και τα σχετικα...
θα μου το δωσουν ...δεν υπαρχει προβλημα, εδω μου δινουν νιτρικο οξυ...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-07-12, 00:00
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Το θέμα του redox είναι πολύ βαθύ και θέλει μεγάλη μελέτη, όχι μόνο για να αποφασίσεις να το ρυθμίσεις τεχνητά, αλλά και απλά για να το καταλάβεις. Οπότε μην πάρεις έτσι απλά αποφάσεις πάνω σε αυτό γιατί δύσκολα θα σου πει κάποιος και ποια είναι η ιδανική τιμή στην οποία θα πρέπει να το κρατάς. Πρακτικά στην καθημερινότητά μας οι εβδομαδιαίες αλλαγές νερού είναι αρκετές για να παραμείνουν τα στοιχεία του νερού... εκμεταλλεύσιμα.

Το pp δε χρειάζεται να το πάρεις από χημικά, μπορείς να το βρεις και σε φαρμακεία. Εγώ απλά μια μέρα γύρισα αρκετά κοντινά μου και ξέρω ποιος έχει και ποιος μπορεί να μου φέρει. Και υπάρχει και το ebay. Ο κάθε ένας (ανάλογα και με την ηλικία του!) το ξέρει ως υπερμαγγανικό κάλιο, potassium permanganate ή περμανγκανάτε. Και βάφει άσχημα τα ρούχα! Εγώ για απολύμανση φυτών κυρίως το χρησιμοποιώ και μιλάμε για ελάχιστες ποσότητες (0,1 γραμμάρια). Το θες για κάτι άλλο;
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές