|
|
|||
|
|||
![]()
Να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι αρκετά άπειρος. Όταν λες "χωρίς τίποτα" τι εννοείς; Δεν χρειάζεται ούτε καν αντιχλώριο; Το ρωτάω γιατί αντιμετωπίζω και εγω το ίδιο πρόβλημα και αυτό θα βόλευε πάρα πολύ αν έλεγα σε κάποιον απλά να προσθέσει μερικά μπουκάλια νερό.
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι αυτο εννοει...αν το ενυδρειο σου ειναι πολλα λιτρα το να συμπληρωνεις καθε μερα με 5-6 λιτρα χωρις αντιχλωριο δεν κανει και κακο..αυτο εχω καταλαβει
|
|
|||
|
|||
![]()
¶ρα εγω το ξεχνάω, γιατί το να συμπληρώνεις 2-3 λίτρα νερό χωρίς αντιχλώριο σε ενυδρείο 100 λίτρων μάλλον θα τις σακατέψουμε τις αποικίες στο φίλτρο και τα ψάρια μαζί!!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
2-3 λιτρα αναπληρωση χωρις αντιχλωριο σε 100 λιτρα ενυδρειο ειναι ανεκτο (ειναι 2-3% αναπληρωση)
Δεν θα εχει ουτε η βιολογια ουτε τα ψαρια προβλημα
|
|||
|
|||
![]()
Αν το νερό αναπλήρωσης είναι από όσμωση πειράζει να μείνει 1-2 εβδομάδες στάσιμο? (με κλειστό καπάκι)
|
|
||||
|
||||
![]()
Κανονικα δεν πειραζει αλλα πρεπει να ειναι καθαρο σε σημειο απολυμανσης το δοχειο κλπ
Εγω μεχρι μια εβδομαδα εχω κρατησει νερο ΑΟ ακινητο σε δοχειο (απλα καθαρο και οχι απολυμανσμενο) με καπακι, χωρις προβλημα
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ενας κουβας 10 λιτρα στα 700 λιτρα ειναι τιποτα (1.5%)
Τι να καταλαβουν 700 λιτρα απο το χλωριο των 10 λιτρων? Αν ομως καποιος αφηνει και εξατμιζεται πολυ νερο πριν αναπληρωσει και το ενυδρειο ειναι και μικρο, αυτο το ποσοστο ανεβαινει και εκει θελει λιγο προσοχη. Για τα "μπουκαλια" παλι θελει προσοχη. Δεν πρεπει να μενει ακινητο το νερο της βρυσης για πανω απο 1-2 μερες ακομα και μεσα σε κλειστο δοχειο ή μπουκαλι οπως λές. Συμπαρασματικα για τη περιπτωση σου: Αν τα μπουκαλια νερο που θα αναπληρωνει καποιος στο ενυδρειο σου ειναι μικρο ποσοστο στο συνολικο των λιτρων του ενυδρειου, δεν χρειαζεται αντιχλωριο. Επισης αυτα τα μπουκαλια να μη τα εχεις γεμισει και να τα εχεις αφησει στασιμα για μερες. Το καλυτερο θα ηταν: Ενας κουβας που θα τον γεμιζει καποιος την προηγουμενη μερα πριν την αναπληρωση και ετσι θα γινεται και φυσικη αποχλωριωση μεσω εξατμισης. Ομως Το νερο την επομενη μερα θα ειναι τοσο ζεστο που θα ανεβαζει την θερμοκρασια και θα γινεται φαυλος κυκλος, ανοδος θερμοκρασιας > επιπλεον ψυξη > περισσοτερη εξατμιση > αναπληρωση με ζεστο νερο > ανοδος θερμοκρασιας > επιπλεον ψυξη > περισσοτερη εξατμιση > κλπ κλπ Γιαυτο το καλυτερο σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι: Ανοιγμα της βρυσης μεχρι να τρεξει δροσερο νερο (για να κατεβασει και τη θερμοκρασια στο ενυδρειο λιγο) και αναπληρωση συχνα (πχ καθε μερα) για να μη χρειαζεται αντιχλωριο σε μεγαλυτερη ποσοτητα αναπληρωσης (πχ πανω απο 2-3%).
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αντε αλλη μια απο τα ιδια...λιτρα..λιτρα..και ξανα-λιτρα. | nOmOreAbuse | Γλυκό νερό - Γενικά | 83 | 07-10-11 12:35 |
frontosa | ραφαηλ10 | Tanganyika | 2 | 26-07-10 21:18 |
frontosa η Δισκους σε 660 λιτρα τι λετε...? | ραφαηλ10 | Γλυκό νερό - Γενικά | 28 | 16-07-10 10:42 |
Frontosa με τί; | padelis | Tanganyika | 23 | 27-11-08 02:41 |
C. frontosa | rockulas | Tanganyika | 4 | 07-03-06 15:06 |