Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-07-12, 15:16
Το avatar του χρήστη faster80
faster80 Ο χρήστης faster80 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ARIS1983 Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδη πρεπει να βαλεις ταριφα 30ευρο το μηνα για να εχεις ελενχο αμμωνιας!?!?!?! http://www.petcumulus.com/index.asp?...oduct&pid=2942 Οχι ρε παιδια πεταμενα λεφτα, εκτος αμα του περισεβουν κανενος 300-350 το χρονο για να κοιταει την αμμωνια.
Πηρα τηλ στο καταστημα και μου εξηγησαν οτι το προιον που ρωτας ειναι για 3 μηνες. Ολοι μεχρι τωρα ελεγαν για 7 ευρω και παραξενευτηκα. 7 ευρω/μηνα για τις μετρησεις που κανει δεν νομιζω να ειναι κοστος. Οταν τελειωσει ο μηνας αλλαζεις απλα καρτα. Αυτα καταλαβα εγω παντως.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-07-12, 15:42
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από faster80 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πηρα τηλ στο καταστημα και μου εξηγησαν οτι το προιον που ρωτας ειναι για 3 μηνες. Ολοι μεχρι τωρα ελεγαν για 7 ευρω και παραξενευτηκα. 7 ευρω/μηνα για τις μετρησεις που κανει δεν νομιζω να ειναι κοστος. Οταν τελειωσει ο μηνας αλλαζεις απλα καρτα. Αυτα καταλαβα εγω παντως.
εγω αυτο που καταλαβαινω διαβαζοντας την παρουσιαση ειναι πως μετραει μονο αμμωνια και ph... τι να τα κανω?
Σε ενα ενυδρειο που μολις το στρωνει καποιος αρχαριος ΙΣΩΣ ειναι καλο gadget-ακι και ψιλοχρησιμο, αλλα για εναν εμπειρο χομπυστα το θεωρω εντελως περιττο.
ΑΝ μπορουσε να μας μετραει πιο χρησιμα πραγματα οπως σκληροτητες και no3 (και ph, co2 και θερμοκρασια φυσικα) τοτε θα μιλαγαμε για απιστευτο εργαλειο και θα αξιζε και παραπανω, αλλα μονο για ph που ετσι κι αλλιως εχω ηλεκτρονικο ph-μετρο, και για αμμωνια που δεν προκειται ποτε να παρουσιαστει στα ενυδρεια μου (η κι αν παρουσιαστει -χτυπα ξυλο- θα εχω ηδη δει την αιτια ή θα εχω δει νιτρικα στο θεο κτλ κτλ κτλ) οχι το βλεπω εντελως περιττο.

Καπου παντως βρηκα ενα σενσορακι που μετραει ολα αυτα που θελουμε, και δειχνει να ειναι καλη καινοτομια. Απ οτι ειδα ψαχνουν και για συνεργατες οποτε θα τους πλησιασω να δω τι παιζει.
Αν δω πως εχει λογικο κοστος και μια σχετικη καλη ποιοτητα κατασκευης (εστω τυπικα καλη να μην ειναι σαν τις Κινεζιές που κυκλοφορουν) σιγουρα θα αξιζει, αν και δεν πιστευω τετοιο συστημα να ειναι προσιτο για το μεσο χομπυστα, αλλα μερικα δειγματακια σε καλη τιμη σιγουρα θα δωσουν ή και δωρεαν ισως αφου ψαχνονται.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-07-12, 15:58
Το avatar του χρήστη faster80
faster80 Ο χρήστης faster80 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Ψαχνοντας βρισκεις διαφορα πραγματα.
http://www.lionfish.gr/seneyhome.html
Υπαρχει σχεδιο για επεκταση μετρησεων. NO3 και σκληροτητες.
Για φυτεμενα ακουω οτι το reef ειναι το καταλληλο. Αποκλειεται να μετραει μονο αμμωνια με αυτα τα χρηματα. Τοτε οντως δεν αξιζει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-07-12, 16:32
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

νομιζω ειναι το ιδιο με το αρχικο του Γιωργου, το ειδα που λεει οτι στο μελλον θα μετραει και no3 και σκληροτητες, τοτε φυσικα το συζηταμε, αλλα για την ωρα δε μπορω να το δω απαραιτητο.
Αλλα για εναν αρχαριο το κρινω πραγματικα πολυ καλο βοηθημα και ισως τον βοηθησει να μην κανει λαθη με το ενυδρειο του και ισως σωσει αρκετα ψαρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-07-12, 16:56
Το avatar του χρήστη ARIS1983
ARIS1983 Ο χρήστης ARIS1983 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Kερατσινι-Πειραιας
Προεπιλογή

Mπα, καλητερα αυτα τα λεφτα να τα δινεις για τροφες ή οτι αλλο μπορει να χρειαστουν τα ζωντανα σου παρα γι' αυτη την μουφα, μετραει και φωτεινοτητα, χαχαχα!

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-07-12, 23:34
Το avatar του χρήστη nicpapa
nicpapa Ο χρήστης nicpapa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ρόδος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ARIS1983 Εμφάνιση μηνυμάτων
Mπα, καλητερα αυτα τα λεφτα να τα δινεις για τροφες ή οτι αλλο μπορει να χρειαστουν τα ζωντανα σου παρα γι' αυτη την μουφα, μετραει και φωτεινοτητα, χαχαχα!
Μα αυτό ειναι το κάλο, δεν μετράει φωτεινότητα μετράει τα par , οπου παιζει στον ρολο της φωτοσυνθεσης ( http://en.wikipedia.org/wiki/Photosy...tive_radiation) και μπορείς να στησεις σωστά τον φωτισμό σου.
Ενα parmeter εχει γυρω στα 350 οποτε για ολα αυτά που κάνει ειναι φθηνό.
Εγω θα το επερνα για τον παραπάνω λογο και αν μελοντικα κάνει περισοτερες μετρηνεις no3, ca, fe....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-07-12, 12:10
Το avatar του χρήστη kouman
kouman Ο χρήστης kouman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: τυρναβος / λαρισας
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kouman
Προεπιλογή

τελικα υπαρχει καποιο (μηχανιμα ) που μετραει ολες της βασικες μετρισεις στο ενυδρειο μας? ή μπορει καποιος να φτιαξει κατι τετιο?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές