Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-07-12, 10:06
Το avatar του χρήστη Kotsos
Kotsos Ο χρήστης Kotsos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Πόσο ανεβασμένο το ΝΟ2??
Για το 54λιτρο μιλάμε??
Παλιά 14-07-12, 11:14
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Oταν λες θερμοκρασια 22-28C, σε ποση καιρο γινεται η μεταβολη αυτη?

Τα ΝΟ2 τα μετρησες μετα τους θανατους και πριν την αλλαγη.
Η ανοδος ΝΟ2 μπορει να οφειλεται στους θανατους και οχι οι θανατοι στην ανοδο.
Παλιά 14-07-12, 11:16
vptheo Ο χρήστης vptheo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: πειραιας
Προεπιλογή

Η ανοδος ΝΟ2 μπορει να οφειλεται στους θανατους και οχι οι θανατοι στην ανοδο.[/QUOTE]

σωστός!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-12, 11:36
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

αν πεφτει 22 βαθμους (φανταζομαι οταν εχεις το aircondition, και δουλευουν ταυτοχρονα και ανεμιστηρακια, αλλιως δεν εξηγειται τοσο χαμηλη θερμοκρασια καλοκαιριατικο) πρεπει να λειτουργεις και το θερμαντηρα να κρατησεις καπου 27-28, (αφου δε μπορεις να ριξεις κατω απο 28 maximum τουλαχιστο κρατα τη καπου εκει γυρω) και οταν εχεις ανοιχτο aircon να σβηνεις τα ανεμιστηρακια.
Τοσο μεγαλες μεταβολες ειναι θανατηφορες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-12, 18:33
antricos Ο χρήστης antricos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Περιστερι
Προεπιλογή

Το test της αμμωνίας είναι υγρής μορφής και τα άλλα στικακια αλλά όχι ληγμένα.

Η θερμοκρασία στις 3 το ξημέρωμα που γύρισα ήταν 24C και 25C στις 10 που ξύπνησα και είδα αυτή την κατάσταση.

Το ΝΟ2 χτύπησε κόκκινα έφτασε 8-9.
Ναι για το 54λίτρο λέω.
Ναι μετά τους θανάτους και πριν την αλλαγή.

Η διαφορά της θερμοκρασίας μεταβάλλεται σχετικά αργά. Παίρνει πάνω από 4 ώρες σίγουρα και κυρίως ειναι διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας στο κατώτερο και στο ανώτερο που έχω δει.

Όντος χτες ήταν ανοιχτό και το airco και τα ανεμηστηρακια ΑΛΛΑ επειδή δεν έχω θερμοστάτη για τα ανεμηστηρακια έχω αφήσει μέσα την "θερμάστρα" και την έχω ρυθμίσει στο 20C έτσι ώστε αν πάει να πέσει ποιο κάτω να επέμβει μέχρι να το δω εγώ.

Επιπλέον είχα παρατηρήσει ότι ένα από τα Νeon Tetra (3 είχα) δεν ήταν και πολύ καλά δεν ισορροπούσε και καθόταν ακίνητο. Πριν 3 μέρες λοιπόν το πήρα και το έβαλα σε ενα 12-15 λίτρα πλαστικό ενυδρειακι που έχω για τέτοιες περιπτώσεις και του έδωσα αντιβίωση. (eSHa 2000). Σήμερα το ψαράκι δείχνει πολύ κινητικό και μια χαρά!

Θερμοκρασία δεν πιστεύω ότι είναι γιατί ένα είχε την "θερμάστρα" μέσα και δυο αν ήταν δεν θα είχα πρόβλημα και στο 12λίτρο (το χτυπάει φάτσα το airco και έχει και ανεμηστηρακι) που είναι και ποιο ευαίσθητο σε αλλαγές?

Αν τώρα είναι κάποια ασθένεια τι μπορεί να είναι και μου ψόφησαν όλα μέσα σε διάστημα 7 ωρών και χωρίς να έχουν δείξει το παραμικρό σημάδι?

Να πω ότι είμαι πολύ επιμελής με το ενυδρείο αλλαγές νερού κάθε βδομάδα (Πέμπτη) 40% και καθάρισμα! (πιάνει λίγη καφέ άλγη το τζάμι).

Πείτε μου τι πρέπει να κάνω τώρα γιατί έχω σπαστεί με αυτή την κατάσταση και πάνω από όλα κρίμα τα ζωντανά άσε που φοβάμαι μην πάθουν και τίποτα τα υπόλοιπα.

Edit: Οι μετρήσεις που πήρα τώρα:

Αμμωνία: 0
ΝΟ2: 0
ΝΟ3: σχεδόν 0
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-12, 18:49
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Κατ αρχας να βαλουμε λιγο τα πραγματα σε σειρα, το esha2000 ειναι απολυμαντικο κι οχι αντιβιωτικο.
Αν το ψαρακι επασχε απο κατι που μπορουσε να το θεραπευσει (παρασιτα, μυκητες κτλ) δε θα μπορουσε να θεραπευτει σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα οποτε ανανηψε οχι λογο του φαρμακου αλλα λογο καλυτερου περιβαλλοντος.
Αυτο σημαινει πως κατι δεν παει καλα στο ενυδριο σου.
Απο την αλλη οτι κι αν ειναι αυτο (μηπως συψη απο τα πεθαμενα ψαρια? ) πιστευω απο αυτα που εγραψες πως ειναι δευτερογενη προβλημα και το αρχικο προβλημα ειναι η μεγαλη μεταβολη της θερμοκρασιας.
Ο θερμαντηρας κακως ειναι στους 20 τη στιγμη που εχεις ορισει ως max τους 28. Θα επρεπε να ειναι καπου στους 26.5-27, βεβαια καλο θα ηταν να επεφτε λιγο το max αν γινεται ωστε να εχεις σταθερα καπου 26.
Το οτι ενα ψαρακι επιβιωσε σε θερμικα σοκ και αλλο οχι δεν ειναι επιχηρρημα να ισχυριστουμε οτι δεν υπαρχει προβλημα με αυτη τη μεταβολη.
Δε μπορω να ειμαι καθετος βεβαια πως αυτο ειναι το προβλημα και μονο, αλλα απο αυτα που γραφεις και με την εμπειρια μου αυτο το συμπερασμα βγαζω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-12, 19:28
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από antricos Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Η διαφορά της θερμοκρασίας μεταβάλλεται σχετικά αργά. Παίρνει πάνω από 4 ώρες σίγουρα και κυρίως ειναι διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας στο κατώτερο και στο ανώτερο που έχω δει.

2. Πείτε μου τι πρέπει να κάνω τώρα γιατί έχω σπαστεί με αυτή την κατάσταση και πάνω από όλα κρίμα τα ζωντανά άσε που φοβάμαι μην πάθουν και τίποτα τα υπόλοιπα.
1. Η αιτια των θανατων εινα αυτη. Θερμικο σοκ.
Δεν πρεπει να αφηνεις να αλλαζει πανω απο 2-3 βαθμους θερμοκρασια μεσα στην ημερα.

2. Αντι για φαρμακα να παρεις ενα controller θερμοκρασιας.
Μεχρι τοτε, βαλε το θερμαντηρα να κραταει μινιμουμ 26C, για να παιζει η θερμοκρασια 26-28 και οχι 22-28.
Παλιά 14-07-12, 19:58
Vangelis21 Ο χρήστης Vangelis21 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΑΘηνα
Προεπιλογή

ρε παιδια το οτι εχει νιτρωδη και δεν εχει νιτρικα δε σημαινει κατι? τι ειδους στρωμενο ενυδρειο ειναι αυτο?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές