|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Παράθεση:
οκ, τηρουσες σωστες ρουτινες (αληθεια ρε θηριο που εμαθες να τα κανεις αυτα στο πρωτο σου? αποκλειεται να στα ειπε ο πετσοπας, εμενα μου ειχε πει να πλενω το φιλτρο με ava). Ξερεις φανταζομαι τα "χρυσοψαρα στρωσιματος" που διατηρουν μερικα ελεηνα petshops τα οποια δανειζουν για να στρωσουν το ενυδρειο... ποσα αραγε ενυδρεια στρωνει το καθε απο αυτα μεχρι να τα κακαρωσει? Αν κανεις αλλαγες, τηρεις θερμοκρασιες κτλ και σε ολα εισαι σωστος υπαρχουν πολλες πιθανοτητες τα ψαρια να μη δουν... τα κερατοφυλλα αναποδα, ομως αυτ δε σημαινει πως δε τρωνε τααιπωρια χωρις λογο... Παράθεση:
ΕΝΑ νεον στα εικοσι εζησε παρολο που ο τυπος τα ταιζε με αμμωνια επι τεσσερις μερες. Μπορει να ειχε χιλια και παλι ενα να ζουσε η δυο... ποιος ξερει? Παράθεση:
Το θεμα ειναι να αναπτυχθει βιολογια και μετα να μπουν τα ψαρια, κι οχι να τη δημιουργησουν τα ιδια τα ψαρια, και απλα να επιβιωσουν. Αν το ζητουμενο ηταν αυτο υπαρχουν πολυ πιο εντιμες λυσεις οπου κανεις δε λεει πως πουλαει βακτηρια (toxivec+ αλλαγες. prime + αλλαγες και πολλα φυτα, ζεολιθος σε ποσοτητα ωστε να μην υπαρχει μεγαλη ποσοτητα αμμωνιας + χαμηλο ph, ολα τα παραπανω η καποια απο αυτα με χαμηη θερμοκρασια και χαμηλο ph κτλ κτλ κτλ) Ολα αυτα θα προστατεψουν τα ψαρια, αλλα αυτο λεγεται στρωσιμο? Φυσικα και οχι, η μαλλον λεγεται ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΜΕ ΨΑΡΙΑ. Οκ, τα ψαρια θα επιζησουν, αλλα λεγεται ζωοφιλια το να τα υποχρεωσουμε να φτιαξουν αυτα το περιβαλλον τους? Τι πιο σωστο απο το να το εχουμε ηδη προετοιμασει εμεις? Παράθεση:
Παράθεση:
Εχει υπαρξει περιπτωση με αμμωνια να εστρωσε σε ενα μηνα και αλλο σε εναμισι Παράθεση:
Παράθεση:
Τωρα αν εχουν κανενα κολλωδες υγρο για να βοηθησει την αποικηση των αληθινων βακτηριων στο βιολογικο υλικο, η αν περιεχουν απλα καποιο δεσμευτικο της αμμωνιας ή αν περιεχουν απλα ...θαυματουργο νερο απο την παναγιτσα τη βακτηριουσα, αυτο ειναι κατι που απλα δε θα το μαθουμε ποτε. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Οι τιμες ηταν παντα σε ατοξικα επιπεδα. Παράθεση:
Δεν εχει σημασια ποτε και πως θα δημιουργηθει η βιολογια. Σημασια εχει τα ψαρια να μη φανε ποτε τοξικα, μεχρι να δημιουργηθει . Και δεν εφαγαν. Αυτο ειναι το ζουμι. Παράθεση:
Δεν εφαγαν τα ψαρια τοξικα και το ενυδρειο εστρωσε. Δεν κατεβασα θερμοκρασιες (ιουλιο το εστρωσα- ψυξη ενυδρειου δεν ειχα ιδεα τι ειναι) ουτε πεχα κατεβασα (νερακι βρυσης), ουτε toxivek ζεολιθους κλπ (αυτα νομιζω ειναι και ακαταληλλα για στρωσιμο γιατι δεσμευουν εντελως την αμμωνια και δεν την μετατρεπουν σε πιο ατοξικο αμμωνιο οπως το prime, αφηνωντας το διαθεσιμο ομως προς αναπτυξη της βιολογιας) Δεν τα ηξερα αυτα. Μακαρι να τα ηξερα και γιατι οχι να μην τα εκανα κι αυτα? Ελεγχο με μετρησεις και αλλαγες νερου εκανα, Παράθεση:
Χημικο σκευασμα δεν ειναι και η αμμωνια? Τα σκευασματα που παρεχουν και ρυπους εκτος απο βακτηρια, ειναι προφανως για προετοιμασια του ενυδρειου χωρις ψαρια, οπως και με την αμμωνια. Αν δεν ειχαν ρυπους θα ελεγαν "βαλε αμεσως ψαρια" (για δημιουργια ρυπων). Παράθεση:
Πως εξηγεις στις 7 μερες να εχει ο στρατηγος νιτρωδη και στις 9 νιτρικα? Κανονικα πηγε ο κυκλος του, απλα πηγε πιο γρηγορα απο οτι αν δεν εβαζε μπουκαλοβακτηρια και ταιζε μονο με ψαροτροφη. Υπαρχει και "κολλωδες" υλικο στο εμποριο, αλλα δεν το εβαλε ο στρατηγος, Αν το εβαζε, θα εκανε ακομα πιο γρηγορα το στρωσιμο. Δεν χρειαζεται να κανουμε ερευνες για το περιεχομενο. Η συγκεκριμενη που χρησιμοποιησε ο στρατηγος το γραφει καθαρα και ειναι αυτο που μας ενδιαφερει. Παράθεση:
Αυτα δεν γραφονται ανευθυνα. υπαρχει εταιρικος ανταγωνισμος. Πιστευεις οτι θα φοβηθουν καθολου αυτα που γραφεις για την αξιοπιστια τους, οσο μια ανταγωνιστικη εταρεια που μπορει να κανει αναλυση? ------------------------- Παράθεση:
Ειναι απο καλο σοι. ![]() Ποιος ειπε οτι δεν διασπουν αμμωνια (και νιτρωδη) και τι με νοιαζει εμενα πως ζουν στο μπουκαλι εντελει? Το αντιθετο φανηκε στο στρωσιμο του στρατηγου. (αυτο αναφερω γιατι αυτο παρακολουθησα. Εχουν αναφερθει πολλα παρομοια, αλλα παιρνουν και αυτα τα αναλογα σχολια) Και το μπολι εχει τις αποτυχεις του αν δεν γινει σωστα. Ακομα χθες εγραφε αλλος φιλος που μπολιασε δυο φορες και ακομα ειχε τοξικα, Αν κατι δεν το κανεις καλα, και με βακτηρια και με αμμωνια και με μπολι και με ασπιρινες παλι αποτυχια θα εχεις. Παράθεση:
Το θεμα ειναι να ξερεις τι κανεις και να εισαι ετοιμος να διοθωσεις την κατασταση αν κατι δεν παει καλα ![]() Δεν μιλαμε για τα ακρα. Για τις νορμαλ καταστασεις λεμε. ------------------------- Να στρωθηκε ποιο μονο του? του στρατηγου? Εβαζε βακτηρια και ψαροτροφη. Με ψαροτροφη, να ειδες νιτρωδη σε 7 μερες και νιτρικα σε 9? χωρις να βοηθησαν τα βακτηρια? Δυσκολουτσικο. Αν εγινε ετσι, τοτε να προτεινουμε ως πρωτη επιλογη μετα το μπολιασμα, στρωσιμο με ψαροτροφη. Σουπερ ΥΓ με ξεχναμε οτι δεν υπαρχει μονο ασπρο και μαυρο. Οσο πιο σωστα κανεις μια διαδικασια τοσο πιο καλα αποτελεσματα εχεις. Μπορει να εχεις επιτυχια, αποτυχια αλλα και ενδιαμεσες καταστασεις. ------------------------- Και για να μη παρεξηγηθω, δεν με νοιαζει με ποια μεθοδο θα στρωσει ενας νεος (ενας εμπειρος δεν χρειαζεται να συζηταμε, ξερει τι να κανει). Υπαρχουν αρκετες αποδειξεις οτι ολοι οι τροποι εχουν επιτυχιες και αποτυχιες. Δεν μπορω να αφορισω καμια μεθοδο (γιατι ετσι υποτιμω και προσβαλω κι αυτους που την ακολουθησαν και την πετυχαν). Σημασια εχει για μενα, να ξερει τι κανει (δλδ κατανοηση του κυκλου του αζωτου και της λειτουργιας των βακτηριων νιτροποιησης) και πως να διορθωσει την κατασταση αν παει κατι στραβα (μετρησεις, σωστες αλλαγες νερου, αποτοξικοποιητες) γιατι σε ολα μπορει να παει κατι στραβα. Αυτο γινεται ευκολα αν δεν εχει ψαρια μεσα στο ενυδρειο οσο στρωνει ή αν μπολιασει σωστα.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 05-07-12 στις 04:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
οποιοσδηποτε εχει γνωσεις και αντιληψη μπορει να κρατησει την αμμωνια σε ατοξικα επιπεδα ειτε χωρις να προσθεσει τιποτα, ειτε προθετοντας κι ενα placebo. Παράθεση:
Μπορει να ειμαστε τζιμανια και να κρατησουμε την αμμωνια σε ατοξικα επιπεδα, ομως ΓΙΑΤΙ να ρισκαρουμε? για να δουμε ψαρια γρηγορα στο ενυδρειο? Παράθεση:
Μπορει πολλοι να τον σνομπαρουν σαν υλικο αλλα προσωπικα πιστευω πως δεν πρεπει να λειπει απο το ντουλαπακι κανενος μας γιατι ειναι πολυ καλο υλικο για καποιες περιπτωσεις αναγκης. Παράθεση:
Μισο γιατι δεν ξερω τελικα σε ποια σκευασματα αναφερεσαι, αλλα αυτα τα οποια πειραματιστηκα εγω http://www.apifishcare.com/products/...x?ProductID=44 και http://www.sera.de/gr/pages/sera-pro...5e2e1c283.html αυτο ακριβως γραφουν, δηλαδη πως ριχνεις τα μαγικα ζουμια και την επομενη βαζεις ψαρια. Το DVD της sera μαλιστα σου προτεινει με τη μια να βαλεις το 1/3 των ψαριων που θα κατοικησουν στο ενυδρειο! Παράθεση:
κοιτα, ειναι σαν τον ψυχρο πολεμο των πατεντων στον τομεα της πληροφορικης που συμβαινει απο το 82. Αν καποιος κανει το λαθος να ανοιξει πυρ τοτε το ιδιο ακριβως θα κανουν κι οι αλλοι (αφου ολοι παραβιαζουν εκ των πραγματων ο ενας τις πατεντες του αλλου, και δε γινεται διαφορετικα αφου και το διπλο κλικ ειναι πατενταρισμενο), οποτε αν η μια εταιρια παει να δυσφημισει τα παραμυθοζυμα της αλλης το πιο ευκολο πραγμα του κοσμου ειναι να της γινει μπουμερανγκ... Το σκευασμα που δειχνεις παντως δεν εχει τυχει να το δω σε pet shop. Ερωτηση: πουλιεται σε θερμοκρασια περιβαλλοντος ή σε καμια καταψυξη? Σε περιπτωση που θελει ειδικες θερμοκρασιες αλλαζει το πραγμα (και παλι δε βλεπω το λογο χρησης του... δηλαδη αν βγω και ζητησω λιγο μπολι δε θα μου δωσει κανεις?) |
|
||||
|
||||
![]()
Χαιρομαι που επιτελους γινετε ενας σωτος και ομορφος διαλογος,για ενα θεμα,που υπαρχουν διαφορετικες γνωμες και εμπειριες.Εδω δεν ειμαστε για να επιβαλουμε την δικη μας αποψη,αλλα να κουβεντιασουμε για αυτα που πιστευουμε που ειναι σωστα.Και εαν βγει καποιο αποτελεσμα ,τοσο το καλυτερο.
Εγω θα πω την δικη μου αποψη,δυχως να ειμαι χημικος,η να εχω κανει πειραματα,οποτε η αποψη μου δεν μπορει να τεκμηριωθει,αλλα θα την στηριξω σε μια προσωπικη μου εμπειρια, Το μικροβιο του χομπι ,το κολλησα απο τον πατερα μου ,στις αρχες της δεκαετιας του 60. ![]() ![]() Τωρα εγω ,αν πω σε εναν απο εσας,κολλα το ενυδρειο σου με στοκο για τα τζαμια,τοτε δικαιως θα μου πειτε,τι μπουρδες μας λες τωρα. Απο τοτε μεχρι τωρα,το χομπι μας εκανε πολλα χιλιομετρα εξελιξης,και θα κανει ακωμα πολλα. Εχουν βγει ,συγχρονα φαρμακα,μηχανιματα,εργαλεια κτλ.που μας βοηθανε να συντηρουμε ,σε ενα κλειστο συστημα ,για παρα πολλα χρονια,ζωντανους οργανισμους,με πολυ μεγαλες απαιτησεις στην χημεια του νερου. Ολη αυτη η εξελιξη,συναιβει γιατι σε ολο τον κοσμο αυξηθηκαν οι χομιστες και τα θελω μας,αλλιως θα παραμεναμε ακομα στην γυαλα με χρυσοψαρο,και στην καλυτερη,θα φτιαχναμε ενυδρεια με στοκο τζαμιων. Εδω ηρθαν και μας καλυψαν τις αναγκες ,και θα ελεγα και τον ακρατο εγωισμο μας (αλλο θεμα) η παγκοσμιους φημης εταιριες,με επιστημονικο και υλικοτεχνικο οπλοστασιο,με ερευνες και μελετες.Καπου το αναφερει και ο Σπυρος,αν ηταν ματζουνια η γιατροσοφια αυτα τα προιοντα της εταιριας ταδε,θα εβγενε η ανταγωνιστρια να τα αποκαλυψει. Γιατον τον λογο εγω παντα θα ακολουθω την συχρονες μεθοδους,που μου παρεχουν αυτες οι εταιριες. Αυτα που λεω δεν ειναι μπουρδες και χαιρομαι που αποψεις διιστανται ,αλλα ετσι πρεπει να γινετε ενας εποικοδομητικος διαλογος,με σεβασμο στην αντιθετη αποψη,και ο καθε ενας απο μας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χρηση βακτηριων απο ετοιμα μπουκαλακια. | Dimitrisss123 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 60 | 11-09-10 15:46 |