|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όπως και να έχει ολα ΟΚ με το μπόλιασμα και ο άνθρωπος μου έδωσε κ 5 τεστ αν και μου είπε οτι είναι φυσιολογικό τώρα να έχει αμμωνία μέσα αλλά θα στρώσει και να μη ανησυχω. Είχε και ένα περισευούμενο μπουκαλάκι με βακτήρια και μου το έδωσε και αυτό ![]() α και μου είπε να πάω σε ενα πετ να πάρω καινούργιο άνθρακα γιατί αυτός θα έχει ρουφήξει πολύ χλώριο και χρειάζεται το συντομότερο άλλαγμα... Είναι όντως έτσι; όποτε νομίζω σιγά σιγά μπαίνουν σε μια σειρά τα πράγματα.. Σήμερα εφ'όσων έβαλα τα βακτήρια πρέπει να αλλάξω πάλι νερό ;; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παντως δεν ειναι δουλεια αυτο, Ακομα και αποχλωριωση μεσω ανθρακα να εκανες θα επρεπε να γινει πριν μπει το νερο στο ενυδρειο γιατι τη καποια ζημια του την κανει, μεχρι να το απορροφησει ο ανθρακας. 2. Αναλογα. Δεν εχεις μετρησεις αμμωνιας νιτρωδων. Το "θα στρώσει και να μη ανησυχεις" δεν ειναι σωστο. Οτι θα στρωσει, θα στρωσει, αλλα τα ψαρια θα το πληρωσουν με τη ζωη τους ειτε αμεσα. ειτε μακροχρανα. Αυτα απο ενα σημειο και πανω, ειναι τοξικα σε μαρκα παραμονη των ψαριων σε αυτην, και απο ενα σημειο και μετα ειναι και αμεσα τοξικη και εχεις θανατους. Η αμμωνια καταστρεφει τα εσωτερικα τους οργανα και μπορει να δεις και αφου στωσει το ενυδρειο να πεθαινουν τα ψαρια στα "καλα καθουμενα" Αντιμετωπιση προβληματος με αμμωνια
|
|||
|
|||
![]()
Να ξανά σημειωθεί πως η αποχλωρίωση μέσω άνθρακα έγινε σχεδόν έναν μήνα ΠΡΙΝ μπει το όποιο δίποτε ψάρι μέσα στο ενυδρείο, οπότε δεν νομίζω οτι δημιουργήθηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα...
Επίσης έκανα και σήμερα μια ακόμα αλλαγή στο νερό (με τον τρόπο αποχλωρίοσης) και έκανα μια μέτρηση μετά την αλλαγή (0,05 μου έβγαλε) Ελπίζω να μειωθεί και άλλο τις επόμενες μέρες και με τα βακτήρια... Σε ευχαριστώ πολύ και εσένα και τους υπόλοιπους Χομπίστες για την βοήθεια σας μέχρι στιγμής! Οι πληροφορίες ήταν πολύ χρήσιμες!!! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοηθήστε τον Αρχάριο | tnick | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 23 | 25-05-11 21:20 |
νεα λίμνη απο αρχάριο | tzortzakisnikos | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 26 | 01-05-11 18:52 |
Αρχάριο set-up | SOUM | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 12 | 11-09-08 22:45 |
Συμβουλές για έναν αρχάριο και το ενυδρείο του...(πολύ κλασσικός τίτλος) | kats7h0d | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 17-03-08 13:57 |
Συμβουλές σε αρχάριο | xenofon | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 26-01-06 08:45 |