|
Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλα τετοιες ωρες γυρνας στο σπιτι και ψαχνεις απο καπου να πιαστεις για να μην σκεφτεσαι. Γκαντεμια ομως βρε παιδι μου, τι αναπληρωση, τι οσμωση, τι δυνατα φουρφουρια, τι κοντρολλερ θερμοκρασιας, τι ph controller, ερχεται ομως η ΔΕΗ και σου ριχνει ενα ακυρο, για να μαθεις. Λυπηθηκα τα καημενα τα ζωντανα περισσοτερο απο αυτο που μου δινανε... ------------------------- Παντως ακομα και με τους δυνατους ανεμιστηρες, ζοριζεται να πεσει η θερμοκρασια κατω απο 26 βαθμους με αναμενη την λαμπα. Και οι ανεμιστηρες στο φουλ, τοσο που πιτσιλανε μικρες σταγονες νερου. Ποσο πιο δυνατους να θελει; Και ειναι και 25 χιλιοστα παχος. Ισως τελικα το chiller να ειναι μονοδρομος...
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 28-06-12 στις 01:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
80 λιτρα, ο χωρος πρεπει να ειναι γυρω στους 30-32. Αλλα προσεξα κατι που φαινεται να στεκει: Το νερο της αναπληρωσης ειναι στην θερμοκρασια του χωρου, οποτε ξανανεβαζει την θερμοκρασια καθε φορα που ριχνει μεσα στο ενυδρειο η αντλια.
|
||||
|
||||
![]()
Περιεργο
Κι εγω (μενουμε και κοντα) αυτες τις θερμοκρασιες ειχα (32C) πριν μερικες μερες (σημερα δροσισε 28-29) και σε 50λιτρο εχω ενα 80αρι 3000 στροφες, 37CFM, και το δουλευω συνηθως στα 6 volt. Τα ανεβασα αυτες τις μερες στα 7,5 για να μου κρατησει 25C, αλλα ΟΚ δουλευε ολη μερα και εκανε διαλείμματα μονο το βραδι . Βεβαια εμενα δεν εχει καπακι, και η λαμπα και το τροφοδοτικο δεν ειναι "μεσα" στο ενυδρειο. Στον επομενο καυσωνα θα το βαλω στα 12 να δω τι θα γινει.. ------------------------- Αναπληρωση χειροκινητα μια φορα την ημερα ή μερα παραμερα, απο μπετονακι που ειχα στο ψυγειο ![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 28-06-12 στις 01:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το καπακι το εχω βγαλει, απλα η λαμπα ειναι ακριβως απο πανω, και κανει και καποια εκπομπη θερμοτητας και ο ανακλαστηρας.
Οταν σβησει η λαμπα ολα ο.κ. Τωρα ας πουμε οι ανεμιστηρες δουλευουν στα 6v, και η θερμοκρασια ειναι 24.9. Οταν αναψει η λαμπα και αρχισει και η ανακυκλωση, γινεται φαυλος κυκλος. Θελω να σιγουρευτω μονο οτι συμβαινει αυτο με την ανακυκλωση, αλλιως θα βαλω και δευτερο φλοτερ για κατωτερη σταθμη, ωστε να μην ριχνει τοσο συχνα να δω πως θα παει. Καποια στιγμη ειχα δει ενα post σου για θερμομετρακια απο ebay. Θυμασαι ποιο ηταν σωστο στην θερμοκρασια που εδειχνε; Θελω να βαλω αλλο ενα στο δοχειο της αναπληρωσης.
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο μου βγηκε καλο
http://www.ebay.com/itm/Digital-LCD-...item25656f45e8 Διαβασε κι αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=50717
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτηση για Red Crystal | lans | Γαρίδες του γένους Caridina | 2 | 04-04-11 09:27 |
Red crystal αγορα! | pavlos1988 | Γαρίδες του γένους Caridina | 1 | 06-12-10 23:22 |
CRYSTAL RED SHRIMPS | gleboukas | Γαρίδες του γένους Caridina | 10 | 11-03-09 14:58 |