|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη?καλα για να μην σας πριζω θα κανω μονος μου τωρα οτι μπορω για το ψαρακι μου το fin rot παιζει να το εχουμε ξεπερασει θα κανω οτι μπορω να ξανα βγει η ουριτσα του αλλαγες νερου μετρησεις θα διαβασω και οτι αλλο βρω!
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μας πρηζεις.
Αλλα τσιμπησες και πηρες βακτηρια, και περιμενεις να κανεις δουλεια, ενω δεν εχει γινει ακομα ουτε με μπολιασμα που ειναι η καλυτερη μεθοδος? ------------------------- Μη κανεις αλλη μεγαλη αλλαγη παρακολουθα με μετρησεις αν περναει το 0.5 η αμμωνια κανε 25%
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 25-06-12 στις 20:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη ανα ποσο χρονικο διαστημα να κανω μετρησεις?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
τον πηρα τηλ και μου ειπε να παω σε βακτηρια και πηγα στο pet world εδω στο δικο μ γτ εχει καλυτερες τιμες και μου ειπε αυτα που λεω,ο μανθος στο τηλ ειπε μονο για βακτηρια τιποτα αλλο,αμα δεις εχω μετρησεις απογευματινες πιο πανω
|
|
||||
|
||||
![]()
Mαλιστα.Τι βακτηρια πηρες,nitrivec?
|
||||
|
||||
![]()
ναι sera bio nitrivec
τι να τα κανω?να βλαω,να κανω αυτο που ειπε αυτος εδω σε μενα? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα κανω τον δικηγορο κανενος,απλα αλλα σου ειπε και αλλα εκανες.
Για το Nitrivec σου ειπε οτι μπορει να το εχει στο μαγαζι αλλα δεν το εμπιστευεται,κανω λαθος? Ασε και τα δυο φιλτρα μεσα,αφου τα πηρες τα βακτηρια ανοιξε το φιλτρο με το mini siporax και ριξε μεσα την αναλογια που λεει το μπουκαλακι. Αν δεις αμμωνια πανω απο 0,5 mg/lt κανε μια αλλαγη 25-30%.
|
||||
|
||||
![]()
ναι το θεμα ειναι οτι ειναι τοσα πολλα και ονομασιες και τετοια που δεν θυμομουν!
------------------------- θερμοκρασια 29C τωρα! pH 8.5 ΝΗ3/ΝΗ4:0,5 ΝΟ2:0 ΝΟ3:0 ------------------------- να βαλω βακτηρια μεσα στο φιλτρο το ψαρι?να το βγαλω? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mighellos : 25-06-12 στις 22:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
για το κατα ποσο αυτα τα μπουκαλακια υπαρχει μια πιθανοτητα στο απειρο να περιεχουν ζωντανα βακτηρια εχουν γινει χιλιες δυο συζητησεις, (εγω προσωπικα ειμαι της αποψης οτι ειναι η μεγαλυτερη φουσκα που πουλιεται... μπορει να εχει και απλα απεσταγμενο νερο εκει μεσα) τεσπα, ο καθε ενας εχει τις αποψεις του πανω σε αυτο, το θεμα ειναι πως οσοι τα δοκιμασαν εχουμε ενα 1% που ειπε οτι δουλευουν κι ενα 99% που λεει πως δεν δουλευουν (οκ να πουμε 60-40? για να μην πεσουν να με φανε οι υπερμαχοι των μπουκαλοβακτηριων? εστω) ενω για το μπολι ΟΛΟΙ συμφωνουμε οτι δουλευει κατα 99.99999% (υπαρχουν καποιες εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις που δεν εποιασε με τη μια και λειτουργησε με τη δευτερη).
Τεσπα, αφου τα αγορασες βαλτα... μηπως και μια στο δισεκατομμυριο... Η αγορα τεστ νιτρικων και prime αν εξακολουθεις να εχεις αμμωνια ειναι μονοδρομος. (βασικα το τεστ θα το παρεις ετσι κι αλλιως). Επισεις μονοδρομος ειναι οι πολυ συχνες αλλαγες (αργες παντα) σε περιπτωση που υπαρχει αμμωνια, ειδικα με το ph σου. Το προβλημα επι του παροντος ειναι πως ξερουμε πως υπαρχει μια ποσοτητα αμμωνιας, αλλα δεν ξερουμε αν τρεχει ο κυκλος Αζωτου. |
|
||||
|
||||
![]()
Κανενα νεο??
|
||||
|
||||
![]()
αμμωνια παλι 1mg/l
και τωρα αλλαζω το νερο!!! θα πιασει καποια στιγμη και θα μηδενιστη! ------------------------- να τι θα παρω σε λιγακι! ενυδρειο http://www.pet4u.gr/Product/1110/eny...ko_filtro_70lt χαλικι http://www.pet4u.gr/Product/919/natu...ne_4-7mm___5kg αεραντλια http://www.pet4u.gr/Product/1156/mouse_aerantlia βραχο http://www.pet4u.gr/Product/948/hard...4.8cm_x_18.3cm διακοσμιτικο αεραντλιας http://www.pet4u.gr/Product/1036/byt...i_me_aerantlia και φυτα και πετρες που δεν εχει εδω στο site! τα διακοσμητικα σιγα σιγα τα 2 πρωτα θα παρω συντομα! εχετε να προτεινετε κατι αλλο? και τι αλλα ψαρια μπορουν να μπουν μαζι με τον μονομαχο? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mighellos : 26-06-12 στις 23:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
To πρωτο ακριβο. Αλλα ΟΚ (τα πραγματικα λιτρα δεν πρεπει να ειναι πανω απο 40)
Για το 2ο δεν ειμαι σιγουρος Το 3 και 4 αχρηστα Τα αλλα ψαρια αστα προς το παρον. Θα δουμε Αν επαιρνες μεγαλυτερο μηκος και εβαζες αμμο κατι θα γινοταν (πιο ευκολα)
|
||||
|
||||
![]()
κατι τετοιο σε 60 λιτρα
http://www.pet4u.gr/Product/1108/eny...iko_filtro_red ------------------------- και μετα κατι τετοιο αλλα πολυ ακριβο http://www.pet4u.gr/Product/1089/ef-600___e-flat ------------------------- μαζι με αυτο http://www.pet4u.gr/Product/1091/fla...40.30cm_x_76cm Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mighellos : 27-06-12 στις 00:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα δινει πολυ ακριβα
|
||||
|
||||
![]()
παιζει μαγαζι με καλυτερες τιμες να μου πεις?
το pet city ειναι ακομα πιο ακριβο |
|
||||
|
||||
![]()
Κανε λιγη ερευνα αγορας.
Σημασια εχει και τι παιρνεις με τα χρηματα που διαθετεις. Ανοιξε ενα αλλο θεμα για βοηθεια και προτασεις αγορας βαση των αναγκων (ενυδρειο φιλτρο) της συνθεσης (ψαρια) που θα φτιαξεις αρχικα, και μετα και τα υπολοιπα
|
||||
|
||||
![]()
δεν γνωριζω και πολλα μαγαζια με ενυδρειακα!
|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ακομα μια μετρηση μετα απο αλλαγη 25%
θερμοκρασια:28C pH:8 NH3/NH4:1mg/l(σταθερη αξια πλεον) NO2:0 NO3:10mg/l αυτο σημαινει οτι ξεκινησε ο κυκλος του αζωτου??? ειναι καλο αυτο?πριν δεν ειχα ΝΟ3 πειτε μου οτι ειμαι σε καλο δρομο??? ------------------------- και ελευθερη τοξικη αμμωνια 0.06555540945923764mg/l ------------------------- ετοιμαζω αλλο ενα 25% να κανω αλλαγη και εχω χορηγησει μεσα στο φιλτρο ξανα στο σφουγγαρι με συριγγα βακτηρια απο υγρο! ------------------------- αλλαξα ξανα το νερο εχουμε θερμοκρασια:29C pH:8 NH3/NH4:0!!!!!!απο 1 mg/l που ηταν το μεσημερι! NO2:0???αυτο δεν ξερω αν ειναι καλο! NO3:0!ενω το μεσημερι ειχα 10mg/l! τα εχω χασει ειναι καλο τωρα αυτο που γινεται?που μηδενιστηκαν ολα? μπορω να ταισω το ψαρι τωρα? τι λετε παιδια? ------------------------- ψεματα ΝΟ3:10mg/l!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mighellos : 27-06-12 στις 20:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ταισε και μετρα αυριο
|
||||
|
||||
![]()
το οτι εχω ΝΟ3 και δεν εχω αμμωνια τωρα ειναι καλο αυτο?
θα φανει αν ειναι καλο αυριο σε περιπτωση που μετα το ταισμα δεν εχω αμμωνια σημαινει οτι θα ανεβασω δυσκολα απο δω και περα και το φιλτρο μου ειναι οκ? |
|
||||
|
||||
![]()
μηδεν αμμωνια και νιτρωδη (απο μονο του χωρις αλλαγη ή χημικα) και πανω απο μηδεν τα νιτρικα, ειναι μια ενδειξη οτι ειναι ετοιμο το φιλτρο
|
||||
|
||||
![]()
τωρα που ταισα εαν αυριο δεν εχω αμμωνια και ΝΟ2 και εχω ΝΟ3 θα ειμαι οκ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι
![]() ------------------------- Τα νιτρικα ωστοσο, κρατα τα κατω απο 10-15
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 27-06-12 στις 22:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
εχω παλι αμμωνια!δεν καναμε δουλεια ετσι?αλλαζω παλι 25% και θα ξαναβαλω βακτηρια μεσα στο σφουγγαρι παλι θα ξανα κανουμε μετρησεις και ιστορια συνεχιζετε!
------------------------- βρηκα μια αγγελια και θελω να ρωτησω αν ειναι καλυτερα να παρω 120 λιτρα ενυδρειο!αλλα προς το παρων εχω μονο τον μονομαχο μου,πως μπορω να το στησω για μονομαχο?ειναι πολυ μεγαλο?θα μπορεσω να βαλω και αλλα ψαρακια μεσα?και ναι ποια?και πως πρεπει να το κανω?μηπως μικροτερο θα ηταν καλυτερα?αξιζει να το παρω??ειναι σε πολυ καλη τιμη και συμφερει η τιμη σε σχεση με το 60λιτρο που σκεφτομουν!αλλα θα ειναι καλο για τον μονομαχο?θα μπορουσα να εχω μονο αυτο μεσα?και τι στησιμο πρεπει να κανω το σαββατο αν ολα πανε καλα και μου πειτε και εσεις οτι ειναι καλυτερο θα το παρω! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mighellos : 29-06-12 στις 04:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δειτε το να μου πειτε και αν μπορω να βαλω φυτα
|
|
||||
|
||||
![]()
ή ενυδρειο 80λιτρα ετοιμο τροπικο για τον μονομαχο??
|
|
||||
|
||||
![]()
και αυτο ειναι το 80αρι τι λετε?
|
|
||||
|
||||
![]()
προσωπικα το βρισκω υπερβολη 120 λιτρα για να κρατησεις ενα μονομαχο μονο του.αν προκειται να βαλεις και θυληκες κλπ αλλαζει το πραγμα αλλα για ενα μονομαχο,εγω δεν θα επαιρνα 120 λιτρα...ενα 60αρι-αντε 80αρι,θαναι μια χαρα.μην κανεις βιαστικες κινησεις και αγορες,κοιταξε να λυσεις το προβλημα με την αμμωνια πρωτα.μηπως υπαρχει τιποτα στο ενυδρειο να σαπιζει η τιποτα τετοιο κ δεν τοχεις δει;μηπως ταιζες υπερβολικα;μηπως εχεις πολυ βρωμια στο βυθο;το νερο της βρυσης σου τοχεις μετρησει για αμμωνια;
δεν ειναι δυνατον να κανεις αλλαγη με δυο στρωμενα φιλτρα και ξαφνικα απο μηδεν να ανεβαζει αμμωνια χωρις λογο, κατι παιζεται... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
παιδια τα φωτα σας,θελω συμβουλες... | lizaki | Χρυσόψαρα | 8 | 12-01-11 12:03 |
ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΕΛΩ | nikos78 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 05-03-08 13:38 |
θελω βοηθεια | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 17-12-07 15:00 |
ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!! | ΜΠΑΛΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 16-01-07 07:11 |