|
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ θα σας κάνω σπάσιμο γιατί ξεκίνησα λίγο ανάποδα είμαι μάλλον η εξαίρεση!
![]() Ξεκίνησα θαυμάζοντας το ενυδρείο ενός φίλου, ήταν ένα 120άρι με Αφρικάνες (είχε αρκετά λάμπιντο και νόμιζα ότι βλέπω χρυσόψαρα ![]() Κάποια στιγμή τα έβαλε αγγελία όλα γιατί είχε θανάτους από ζέστες (το'χε στο δώμα), και ξεκίνησα διαβάζοντας πολύ στα ενυδρειακά φόρουμς. Τελικά ΔΕΝ το έστησα το 120άρι γιατί διαβάζοντας είδα ότι στα 120λτ ήμουν πολύ περιορισμένος για Αφρική.... έκανα διάφορα σχέδια για μεγαλύτερα ενυδρεία (από 180 μέχρι ..700 λίτρα!!!), και τελικά κάπου κόλλησα, όλα μείναν στα χατιά και το άφησα στην άκρη για κάνα χρόνο... (άδειο!..) Η ανταλλαγή με 240λιτρο που τελικά το έστησα Αφρικανικό ήταν η αρχή, δύσκολη χωρίς εμπειρία αλλά με καθοδήγηση από φόρουμ και προσπάθεια όλα πήγαν καλά και έχω και πολλές γέννες ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατι μας χαλας το θεμα ![]() ![]() ![]() Εμεις εδω θελουμε να βλεπουμε τα χειροτερα ενυδρεια. ![]() ![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
|||
|
|||
![]()
ε δε το χαλάω, οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γενικα εχω δυο κολληματα τα ενυδρεια και την αρχαια Αιγυπτο. Στο πρωτο μου ενυδρειο τα συνδυασα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καταπλυκτικο αυτα ειναι ενυδρειαρες.Ολοι οι Ραμσιδες ειναι μεσα ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Προταση προς τους Μοντ Να βαλουμε ολοι φωτογραφιες και να ψυφισουμε ποιο ειναι το <<<<<καλυτερο>>>>>> ![]() ![]() ![]() ![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kixlidatos : 22-06-12 στις 13:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Συμφωνώ με τον Κιχλιδατο...πρέπει να υπάρξει βραβείο "μπλε βατόμουρο" για ενυδρεια... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ μικρος καπου στα 9-10, ειχα ενα ενυδρειο που το ειχε ο πατερας μου απο παλαιοτερα στην αποθηκη και εβαλα μεσα 5-6 χρυσοψαρα. Δεν ζησαν για πολυ δυστυχως αν και δεν θυμαμαι για ποσο, αυτο που θυμαμαι ειναι οτι μετα απο καποια στιγμη βρισκαμε νεκρο καθε μερα και ενα και το τελευταιο το βαλαμε σε ενα 5λιτρο μπας και την γλιτωσει, μηπως και στο αλλο ειχε καποια αρρωστια μεσα αλλα ουτε εκεινο αντεξε, την αλλη μερα ηταν νεκρο. Αργοτερα εβαλα εναν μονομαχο που και εκεινος εζησε καποιους μηνες και μετα και εκεινος απεβιωσε. Το ενυδρειο οπως το θυμαμαι πρεπει να ηταν 40-50 λιτρα, δεν ειχε φιλτρο θερμοστατη κλπ, ουτε φως, ειχε μεσα εναν δυτη που εβγαζε μπουρμπουληθρες και χαλικι κατω. Απο τοτε δεν ξανα εφτιαξα ενυδρειο. Πριν 1-1,5 χρονο (μετα απο 15-16 χρονια δηλαδη απο τοτε) πηγα σε ενα σπιτι φιλου και ειδα το ενυδρειο του και μου αρεσε και ειπα να φτιαξω ενα. Ετσι μπηκα στο φορουμ εδω, διαβαζα τι θελει ενα ενυδρειο ωστε να το κανω οσο πιο σωστα μπορουσα (καταλαβα οτι το ενυδρειο που ειδα του φιλου μου ηταν λαθος σε ψαροσυνθεση κλπ
![]() Υπαρχει και ενα παρομοιο καπως θεματακι εδω, στο οποιο ειχα γραψει το παραπανω. |
|
||||
|
||||
![]()
+1 για την ψηφοφορια κιαπο μενα
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
με την καμια, το βατομουρο παει σε μενα με τα χιλια! (οκ σιγα μη το φωτογραφιζα κι ολας) Πιο αισχρη γεννοκτονια ψαριων αποκλειεται να εχει κανει ανθρωπος. Επι πλεον σημερα ετυχε και περασα απο την περιοχη και το πετσοπ με τον "ειδικο" υπαρχει ακομα! (ποιος ξερει ποσους θα χει παρει στο λαιμο του ο βρωμιλος) |
|
||||
|
||||
![]()
Αν το δεχτείτε ως ενυδρείο θα παλέψω για το βάθρο!
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostas epam : 22-06-12 στις 16:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() παντως παιδια φανταστειτε τι ειχα στι 20λιτρο μου....οτι θελετε ειχε.... |
|
||||
|
||||
![]()
Oλοι σχεδον το ιδιο ξεκινησαμε μαλλον!Εγω κολλησα απο πολυ μικρος οταν ειχα παει στον οδοντιατρο να βγαλω το πρωτο μου μπροστινο δοντι(6-7) χρονων!Ειχε ενα 2,5μετρο με σαμπ αλληθινα φυτα ξυλα και μεσα ειχε μονο 5 χρυσοψαρα καπακια πηγα με τον πατερα μου στον λογιστη του που ειχε και αυτος ενα τεραστιο ενυδρειο και ειχε μεσα μονο 2black moore ηταν τεραστια τα ψαρια ομως!Αναγκαστηκα πριν παμε σπιτι και μετα το πολυ κλαψ-κλαψ στον μπαμπα πηγαμε στο πετ σοπ!Ο τσακαλος καταλαβε οτι θα τα επερνε!Αγορα μιας γυαλας στα 15 λιτρα με αεραντλια και μεσα καμια 20αρια γκαπυ αλλαγες νερου μερα παρα μερα με το μπρικι και σιτακι να μην παρω κανα ψαρακι!Γεννησαν αγοραστηκε ακομη μια γυαλα για τα μωρα στον μηνα δεν ειχε μεινει τιποτα εσπασα και τις γυαλες απ τα νευρα μου!Επομενη αγορα ενα 25 λιτρο της τετρα με πλαστικο καπακι και ενα φιλτρο βυθου ακουστε κατοικοι τωρα:15-20 γκαπυ+8-9 νεον+2 μαχαιροψαρα+2 γλυφτες+1 αγγελοψαρο!Δεν μπορουσαν να κουνιθουν!Αλλαγες μερα παρα μερα με βγαλσιμο των ψαριων και πλυσιμο πετρας-ενυδρειου-πλαστικων με οινοπευμα!!!!Χρονος ζωης ψαριων 1,5 μηνας σπαει και αυτο καταλαθος και τοτε γινετε το μεγαλο μπαμ!Αλλαζει μια τζαμαρια σε ενα μαγαζι περνει ο μπαμπας τα τζαμια και κολλαει το 2μετρο!Αγορα φιλτρο βυθου τρυπα στο πλαι για να γινετε η αλλαγη και η αναπληρωση του νερου!Μεσα μετα απο καιρο εκατονταδες γκαπυ!Ευτηχως ανοιγει ενας σωστος χομπιστας τοτε ενα μαγαζι(τρελαμενος με τις αφρικανες ο τυπος)και δινει σωστες συμβουλες(δεν πλενουμε με νερο βρυσης τα φιλτρα,αντιχλωριο,προετιμασια νερου κλπ)
Βγαινουν τα γκαπυ και μπαινουν σκαλαρια 10 στον αριθμο ζησαν αρκετα χρονια γεννησαν κλπ.Δυστηχως το μαγαζι εκλεισε γιατι πολυ απλα δεν πουλουσε χρυσοψαρα στην γυαλα και η αγορα δεν ηταν καταληλη τοτε γι αυτον!Φωτο απ ολα οταν σκαναρω
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιες και οι ιστοριες, αλλα μια φωτογραφια ισον 1000 λεξεις
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ααα δεν ειχαν ανακαλυφθει ακομα οι φωτογραφικες μηχανες οταν ησουν μικρος?
![]() Φωτο >>> Scanner >>> Upload
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tα πρωτα ανοιξιατικα.. | Raven | Φωτογραφίες μελών | 16 | 26-02-12 16:30 |
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΜΟΥ!! | cpk2010 | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 13 | 19-04-11 11:30 |
Τα πρωτα 27-ADA 2010 | Raven | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 23 | 08-12-10 14:47 |
Τα πρωτα χρυσοψαρα | iggygr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 22-01-09 21:40 |
τα πρωτα φυτα | naupaktos84 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 21-02-07 17:10 |