|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι δεν αμφισβήτησα την ύπαρξη μικρών ψαριών ..
Απλως.. μπορεί κάποιος να μου δώσει το παράδειγμα ενος πολύ μικρού ψαριού που να μένει σε λιγότερα λίτρα απο όλα τα αλλα ψάρια.. ------------------------- Ναι ...σε καταλαβαίνω Nick...ακόμα και αν κάποιος το κάνει γιατι δε μπορεί να πληρώσει μεγαλύτερο ενυδρείο ,καλύτερα να μη πάρει καθόλου ψάρι ... Γιατι για τη δικιά σου φάση θα καταπιέζει το ψάρι.. :\ ------------------------- Όλα οκ Exelix ![]() Και εγώ με τη σειρά μου ελπίζω να μην παρα κουράζω με τις απορίες μου :Ρ Έτσι ακριβώς ξεκίνησε η φάση με την κοπέλα μου ...έχεις φάει και τόση προπαγάνδα απο τον κόσμο γύρω σου οτι τα ψάρια είναι σε γυάλες..είσαι και άσχετος και την πατάς :\ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diabolist23 : 20-06-12 στις 16:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Την πατας και εσύ...αλλα ΚΥΡΙΩΣ το καημένο το ψαράκι..
|
|
|||
|
|||
![]()
Όπότε Γιαννη στα 25lt ποια ψάρια είναι οκ? (1-2 ονόματα)
Υπάρχει κάποιο απο την κατηγορία των χρυσόψαρων? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
κοιτα χρυσοψαρα μην σκεφτεις να παρεις σε τετοια λιτρα.....τα μικρα που ξερω δεν τα προτεινω για εναν αρχαριο διοτι θελουν να εισαι συνεχεια πανω τους και να δινεις μονο ζωντανες τροφες οποτε ξεχνα τα...για να εχεις ησυχο το κεφαλι παρε ενα 50λιτρο και βαλε μονομαχο και μετα απο δυο μηνες βαλε αμανο.. |
|
||||
|
||||
![]()
Βασικα ειδικα αν καποιος ξεκιναει να μπαινει στο χωρο καλοκαιρι θελει οσο γινεται περισσοτερα λιτρα, εκτος κι αν εχει το aircondition να δουλευει 24/7.
Ενας γνωστος μου εκανε περυσι τις κιχλιδες του ψαροσουπα σε 250 λιτρα γιατι του χαλασε το ανεμιστηρακι και αυτος ελειπε ταξιδι |
|
||||
|
||||
![]()
κοιταξε και εδω αν δεν το εχεις δει.
θα μπορουσες ισως να κοιταξεις για dwarf puffer ( Tetraodon travancoricus) http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile93.html http://www.dwarfpuffers.com/ http://www.seriouslyfish.com/species...travancoricus/ http://www.fishbase.org/summary/Cari...ancoricus.html βεβαια δε μιλαμε για 3 λιτρα ουτε για αυτο το ψαρι. |
|
||||
|
||||
![]()
Για τα dwarf puffers θα ελεγα οτι ειναι αρκετα δυσκολα ψαρακια (για αρχαριο σαν κι εμενα τουλαχιστον) και πρεπει να εισαι συνεχως πανω απο το κεφαλι τους...ειτε αφορα την τροφη, ειτε συνεχεις μετρησεις, ειτε οτιδηποτε αλλο...αν κρινω απο εμενα που τα εχω 4 μηνες και περα απο δουλειες με ανεμιστηρακια, αλλαγη φωτισμου, CO2, προγραμμα λιπανσης για να παρουν τα πανω τους τα φυτα, ενυδρειο αναπαραγωγης σαλιγκαριων, ειμαι ηδη σε αναζητηση καταλληλου εξωτερικου φιλτρου γιατι δεν με καλυπτει το μικρο εσωτερικο και εχω μπει σε σκεψεις για μεγαλυτερο ενυδρειο συντομα...
Πολυ περισσοτερο απο καταπληκτικα ψαρακια, αλλα πρεπει να εχεις κολλησει για τα καλα στο χομπυ για να τα προσπαθησεις και να εισαι διατεθειμενος να αφιερωνεις αρκετο χρονο...και χρημα βεβαια.
|
||||
|
||||
![]()
καλα κανεις και το λες αλλα ειναι αρκετα ξεκαθαρο νομιζω
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και χωρις ποζερια ![]() Αυτα ειναι τα μινιμουμ για μενα Μαξιμουμ οριο δεν υπαρχει ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ναι, το χω πει απειρες φορες, οπως καποιος τα ζυγιζει πριν υιοθετησει ενα παιδι, ετσι πρεπει να τα ζυγισει και πριν υιοθετησει καποιο κατοικιδιο, και ειδικα ψαρι η ερπετο γιατι σε αυτα τα ειδη η διαβιωση του εξαρταται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο τον φροντιστη του και μονο (μια γατα πχ αν κακοπερναει θα στην κοπανησει, ενας σκυλος θα σε δαγκωσει, αλλα το ψαρι δεν μπορει να κανει απολυτως τιποτα). Απο κει και περα οι τιμες στα ενυδρεια εχουν τοσο απειροελαχιστες διαφορες που ειτε παρεις 15 ειτε 60 λιτρα ειναι πανω κατω το ιδιο απλα θελει σωστη και εξυπνη ερευνα αγορας. (στην ενωτητα με τα μαγαζια του χωρου εχω αναρτησει θεματακι με ενα μαγαζι που εχει κυριολεκτικα παμφθηνα ενυδρεια, και υπαρχουν και οι λυσεις diy) Το ενυδρειο παντως δεν ειναι το μεγαλο εξοδο του χομπυ, οσο τα υπολοιπα... κατι τεστ νερου, κατι φιλτρα, κατι θερμαντηρες κτλ κτλ κτλ γι αυτο θελει εξυπνες κινησεις (προσωπικα οταν ξεκινησα, με τον πιο λαθος τροπο οπως οι περισσοτεροι ακουγοντας τις βλακειες των πετσοπαδων χαλασα σε μια μερα 250.000 δρχ για να στησω ενα εκτρωμα 12 λιτρων! ) |
![]() |
Tags |
Λίτρα, μικρά ψάρια, μονομάχος |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απαιτήσεις ψαριών | fh84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 03-11-09 00:32 |
Διατροφικές απαιτήσεις | gaitan_chris | Μεσογειακό | 1 | 30-03-09 21:51 |
Αλλαγή χώρου του συλλόγου. | aristomenis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 1 | 14-03-09 21:43 |
Απαιτήσεις για ζωοτόκα | sifo | Ζωοτόκα | 2 | 01-05-06 11:52 |