|
|
|||
|
|||
![]()
Και τα έρημα τα Neon Tetra που (κακώς από ότι φαίνεται) ήδη έχω πάρει?
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα επιστρεφεις ή τα δινεις σε αγγελια σε καταλληλο ενυδρειο
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν. Πήγα και πήρα τεστ για το νερό.Τα αποτελέσματα:
Αμμωνία:0 ΝΟ2:0 NO3:10-15 ph:7 Kh:6d Gh:>7d Σχολιάστε παρακαλώ γιατί πέρα από την αμμωνία τα υπόλοιπα δεν ξέρω αν είναι καλά. Επίσης πήρα και το mini siporax που πρότεινε ο φίλος και με αυτό αντικατέστησα τον άνθρακα όπως μου πρότεινε ο πετσοπας. |
|
||||
|
||||
![]()
Τι test πείρες ?
οι τιμές είναι φυσιολογικές , θα πρέπει να ξαναμετρισεις όμως μετά από 3-4 μέρες να δεις τι γίνετε , όχι υπερβολικό φαγητό , το νεράκι θα το αλλάζεις όταν πάνε τα νιτρικά NO3 να ξεφύγουν από τα 30 τον άνθρακα καλά σου είπε να τον βάλεις στην αρχή του ενυδρείου καθώς μπορεί να είχε τίποτα άζαξ mazax e.t.c αλλα δεν χρειάζεται πλέον οποτε καλά έκανες και τον έβγαλες p.s σε περίπτωση που δεν στο έχουν πει ποτε δεν καθαρίζουμε τα υλικά του φίλτρου με νερό βρύσης .
|
|||
|
|||
![]()
Πήρα της JBL το Easy Test 6 in 1 και για την αμμωνία μου έδωσε ένα "μαραφέτι" που κολαει απο την μεσα μερια του ενυδρείου και αλλάζει χρώμα.(Αmmonia Alert λεγεται.)
Όσον αφορά τα υλικά του φίλτρου το διάβασα από εδώ. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ok τα stick μετράνε καλά τις jbl ειδικά τα NO2 NO3 τώρα για τα υπόλοιπα θέλει λίγο εμπειρία , το ammonia alert είναι μια μπούρδα !!! μακάρι να δουλεύανε να μην ασχολούμασταν με μετρήσεις . πάρε κανονικό υγρό test προτίμησε τις API , το καλώ είναι ότι δεν έχεις NO2 και τα NO3 σε φυσιολογικά επίπεδα άρα πιθανόν και η αμμωνία πιθανόν να είναι στο 0 .
p.s τα καινούργια test τις jbl μετράνε και χλώριο και καλώ θα ήταν να δεις ποτε είναι η hm/nia λήξης όπως και σε οτιδήποτε αγοράζεις τροφές e.t.c , Για τα stick θα βγάζεις ένα με στεγνά χερια και θα ξανακλείνεις άμεσος το καπάκι γιατί αν πάρουν υγρασία θα μετράνε και αυτά μετά ότι νάνε
|
|||
|
|||
![]()
Ναι όντως μετράνε και χλώριο απλώς ξέχασα να το γράψω.0 ήταν. Όσον αφορά την ημερομηνία λήξης την κοίταξα πριν το πάρω και ήταν στα μέσα του 2014...
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καθαρισμό βυθου σε μικρο ενυδρείο & java moss | vaggstef | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 09-11-11 14:50 |
Μικρο ενυδρείο | paraskevi_gr | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 19 | 08-01-09 21:58 |
Ερωτήσεις για Μεσογειακό ενυδρείο | alexinio | Μεσογειακό | 22 | 27-07-07 01:04 |