|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
σπυρο ,μιλησα παραπανω για την επιθυμητη τιμη.τωρα αν παει 5 η 7 η 9 ολα καλα.προτιμας δηλαδη να μεινει στο 1 κεχα?
απο την αλλη με ακουσες να του πω ριξε,βαλε,δοσολογιες κλπ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Κραταω για χρονια ψαρια σαν και τα παρακατω, σε ΚΗ 0-1 Παράθεση:
Αν ηθελε να ανεβασει την ΚΗ θα μπορουσε απλα να βαζει λιγοτερο ΑΟ στη μιξη ή/και να βγαλει τα applesnails ------------------------- Ποσο καιρο εχει που βαζεις ΑΟ και εχει πεσει η ΚΗ? Το υλικα εχει το ενυδρειο μεσα? βυθο πετρες Εχεις αεραντλια? μεγαλη αναταραξη? Ποσο πεχα εχει η βρυση?
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 26-05-12 στις 23:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
με μερικες κουταλιτσες δεν γινεται ταγκανικα.για ανθρακικη σκληροτητα μιλαμε.οπως και να εχει γιαυτο εδωσα και το προγραμματακι, να βγαλει πιο σωστη μιξη νερου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα ειναι η μιξη που κανει.
Μπορει και παραπανω ΑΟ. Αρκει να μη γινεται αποτομα η μεταβολη στο ενυδρειο σε πολυ μαλακο νερο Η ΚΗ πεφτει στο μηδεν λογω applesnail πιθανοτατα αν εχει αρκετα. Ή δειχνει λαθος το τεστ
|
||||
|
||||
![]()
5 apple snail εχω, εχω αεραντλια, πετρες δεν εχω, το kh πεφτει εδω και εναμιση μηνα σταδιακη απο 6 που ηταν σε 1 σημερα χωρις παραλληλα να πεφτει και το ph, δηλαδη το ph εμενε σταθερο ολο αυτο το διαστημα σε ολες τις αλλαγες ενω το kh επεφτε. μετρηση του kh της βρυσης θα κανω αυριο να σας πω. αυτο επισης που με προβληματιζει ειναι τι θα κανω οταν καποια στιγμη μπει co2 για να βοηθησω τα φυτα μου. οπως προανεφερα προφιλ του ενυδρειου μου μπορειτε να δειτε απο το link που εβαλα παραπανω.....παντως σας ευχαριστω για την μεχρι τωρα ολη αυτη την επικοδομητικη ανταλλαγη αποψεων!
------------------------- ph gh kh 7.5 6.0 4.0 7.5 6.0 4.0 7.5 6.0 4.0 7.2 5.0 3.0 7.2 4.0 3.0 7.2 4.0 0.0 αυτες ειναι οι τελευταιες 6 μετρησεις μου που γινονται ανα μια εβδομαδα τα νουμερα στο ph ειναι προς τα που ποιο κοντα ειναι το χρωμα οταν γραφω 7.2 για παραδειγμα μιας και τα τεστ της sera ειναι ανα 0.5
Για να φτάσεις στο φως, πρέπει όχι να αποφεύγεις το σκοτάδι, αλλά να περνάς από μέσα του Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nkmyrtos : 26-05-12 στις 23:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
η αεραντλια βεβαια συμβαλει στο να μην πεφτει πολυ το ph αλλα δε νομιζω τοοοσο πολυ, δεν ειναι δα και καθαρο οξυγονο.
Παντως αν οντως εχεις kh 0-1 και ph 7+ τοτε θα πρεπει να υπαρχει πολυ οξυγονο και μηδαμινο co2 http://www.petfish.net/articles/Aqua...ts/Mea_CO2.php (που σημαινει πως για τα φυτα ισως δεν ειναι και το οτι καλυτερο). Κανονικα για να ειναι ολα κομπλε επρεπε να εχεις ph 6.2-6,4 (ιδανικα) |
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχήν καλημέρα με το μόλις σηκώθηκα και με το φως του ήλιου έκανα μετρήσεις σε νερό βρύσης και Α/Ο.
Βρύση ph: 7.5-8.0 gh:9 kh:6 Α/0 gh:2 kh:1 Εδώ θα πρέπει να πω ότι στο δίκτυο του σπιτιού υπάρχουν φίλτρα (αυτά με τις 2 φυσίγγες που έχουν ένα φίλτρο άνθρακα και ένα στερεών σωματιδίων) που σημαίνει ότι στην Α/Ο πάει ήδη κάπως φιλτραρισμένο το νερό. Οσμωση έχω αυτή http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=30122 . Μήπως τελικά πρέπει να παίζω με αναλογία 60% βρύση και 40% όσμωση? Γιατί όταν θα βάλω και co2 σκέφτομαι ότι θα γίνει χαμός. Τι άλλο να πω περιμένω συμβουλές από τους περισσότερο έμπειρους και φυσικά ευχαριστώ και πάλι για την ασχολία σας με το θέμα μου!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μούχλα ή κάτι άλλο; | giannisaek | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 16-03-11 20:38 |
Έχει κάτι? | GIAN_NIKOLA | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 25-06-09 19:47 |
Κάτι χρήσιμο | lasal | Ιστοσελίδες στο Internet | 7 | 21-09-06 00:14 |
Κάτι τρέχει με το ψάρι... | Tkagem | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 29-08-06 11:35 |
κάτι τρέχει | harris | Δίσκοι | 8 | 09-11-04 19:27 |