|
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ ναι έτσι όπως τα γραφεις έχεις δίκιο πλέον δεν θα δίνω σημασία στο κυνηγητό
συγγνώμη αν σε παρεξήγησα αλλα μου έδωσες το δικαίωμα.. nh3/nh4 είναι ένα test και περνώ 0 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω σου ζηταω no3
|
||||
|
||||
![]()
Ενα στρωμενο ενυδρειο μπορει να εχει ΝΗ3 0, ΝΟ2 0, και ΝΟ3 0.
Αρκει καποια στιγμη να παρατηρησαμε στις μετρησεις ανοδο και πτωση (μηδενισμο) ΝΗ3 και ΝΟ2 εστω και μικρη (και παλι χωρις να ειναι απαραιτητο αφου μπορει να ολοκληρωθηκε "σιωπηλα" ο κυκλος του αζωτου)
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() θέλω διάβασμα prrr ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν βγαζω νοημα απο τα γραφομενα σου
|
||||
|
||||
![]()
κατι ακομα το ph πως το κατεβαζεις ?
![]() ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() στο ειπα ![]()
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 20-05-12 στις 22:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
πληροφοριακα και βασει προσωπικων μου παρατηρησεων, σε μετρησεις που κανω πριν την αλλαγη νερου εχω βρει διαφορες τιμες οσον αφορα το no3. εχω βρει τιμες απο 0 εως 15, το ενυδρειο τρεχει 7 μηνες (100 λιτρα καθαρα) και ειναι φουλ φυτεμενο με ενα ζευγαρι κριμπ (τωρα εχω γεννα και ταιζω 4 φορες τη μερα, αλλαγη νερου καθε τρεις μερες) και ενα ζευγαρι νταρφ γκουραμι.
εχω παρατηρησει οτι η τιμη των νιτρικων ανεβαινει στο 15 οταν στην προηγουμενη αλλαγη νερου εχω κλαδεψει αρκετα και εχει μειωθει σημαντικα η ποσοτητα των φυτων. ακομα και τωρα που ταιζω φουλ, δεν εχω μετρησει νιτρικα πανω απο 5, επειδη εχω παρατησει τα φυτα και εχουν κατακλυσει τα παντα, λογω γεννας, επειδη δεν θελω να βαζω χερι στο ενυδρειο. ξεχασα να πω οτι χρησιμοποιω, flourish, trace, pottasium, iron της seachem σε ελαχιστες ποσοτητες και diy co2. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παιζει ρολο η παλαιοτητα του ενυδρειου (βυθος βασικα), η ιχθυοφορτωση (ειδος και ποσοτητα), το ταισμα (ειδος και ποσοτητα), η παραγωγη ρυπων γενικοτερα (ακομα κι απο θανατο ψαριου, φυτου, βιολογιας κλπ), η φυτομαζα (ειδος και ποσοτητα) και οι αλλαγες. Χωρις να ανακατεψουμε τεχνικα μεσα (φιλτρα απονιτροποιησης κλπ) Ολα τα ενυδρεια μπορουν να εχουν λιγο εως πολυ απονιτροποιηση, αλλιως θα επρεπε να κανουμε και 100% αλλαγες, αν στηριζομαστε μονο σε αυτες, για να μην εχουμε συνεχη, εστω και μικρη, ανοδο νιτρικων. Χωρις μερικη απονιτροποιηση, ενα ενυδρειο που ξεκιναει και εχει μετα απο μια εβδομαδα λειτουργιας NO3 30ppm και κανουμε αλλαγη 30%, θα εχει μετα την αλλαγη ΝΟ3 21ppm, αν ανεβαζει νιτρικα 30ppm την εβδομαδα (οπως στην αρχη), την επομενη εβδομαδα θα εχουμε (30+21) 51ppm και μετα την αλλαγη 30% θα εχουμε ΝΟ3 35,7ppm και την επομενη θα εχουν ανεβει (35,7+30) στα 65.7ppm και μετα την αλλαγη 30% θα πεσουν στα 45,99ppm και οσο παει θα ανεβαινει.
|
|||
|
|||
![]()
το ph το κατέβασα με acid buffer seachem βοηθάει και co2 αλλα έχω βάλει μονο μια φορα από μια δόση και δεν χρειάστηκε ξανά σύμφωνα με τις μετρήσεις που έκανα
------------------------- Παράθεση:
έχεις δίκιο για το flouris κάπως εστί πρέπει να ξεκίνησε γιατί έριχνα 3 ml την εβδομάδα σε κάποια φάση λέω κάτσε να το αυξήσω λίγο να πειραματιστώ και έβαζα κάθε 3 μέρες εδώ και 3 εβδομάδες δεν έχω βάλει καθόλου flouris παρα μονο excel ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη orbion : 21-05-12 στις 14:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτο το λιγο που ανεβαινουν και δεν μπορει να αντιμετωπιστει με φυσικο τροπο, το αντιμετωπιζουμε με διαφορους αλλους τροπους. πχ αλλαγες νερου.
|
||||
|
||||
![]()
τα ζουμια για μενα σε ενα ενυδρειο ειναι αχρηστα αμα θες να κατεβασεισ το ph βρες αλλο τροπο οπος αντιστρωφη οσμοση για παραδειγμα η τυρφη
2 κοψε το εξελ δε χρειαζετε αφου εχεις co2 ειδες ποσα προβληματα λυσαμε ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αρρωστο νεον τετρα και αγγελοψαρο... | Λάζαρος | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 11-09-11 13:06 |
νεον τετρα με τι? | zapatas | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 4 | 21-06-11 00:33 |
ταιριαζουν guppy ξιφοφοροι με νεον τετρα,cardinal tetra,corydoras aeneus & paleatus | gemen | Ζωοτόκα | 9 | 01-09-10 14:46 |
60λιτρο με Νεον και Ροδοστομα Τετρα | velocity | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 24 | 20-10-09 22:47 |
γεννησαν τα νεον τετρα | doctor | Άλλα ψάρια Ν. Αμερικής | 19 | 18-09-09 07:59 |