|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Κρίμα διότι ζαχαρώνω ένα red mandarin με care level : Difficult http://www.liveaquaria.com/product/p...23&pcatid=1723 και με κόβω χλωμό να το επιχειρήσω γιατί εκτός της δυσκολίας του φαγητού, είναι και για 30 gallons (113,56L) Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση. |
|
||||
|
||||
![]()
το difficult στον μανδαρινο εναφερεται οτι θελει ΜΟΝΟ να εχεις στο ενυδρειο πληθος απο κοπιποδα στους βραχους για να τρεφεται , αν οχι .. ξεχασε τον .
Και γω θελω μανδαρινο να βαλω και 2 χρονια δεν εχω καταφερει να φτιαξω κοπιποδα , τωρα κατι παει να γηνει .
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
thnks |
|
||||
|
||||
![]()
ειναι να εχει ο βραχος σου οταν τον πηρες , αυτα με τον καιρο πολλαπλασιαζονται και γηνονται χιλιαδες , μολης το ενυδρειο εχει απολυτο σκοταδι και περασουν μερικες ωρες αν μπορεις παρατηρησε αμεσως με εναν φακο τους βραχους η το τζαμι , ισως δεις κατι σαν πολυ μικρες γαριδουλες να κινουνται , βεβαια με το φως σιγα σιγα μπαινουν παλι στους βραχους.
Φιλος μου που εφτιαξε ενυδρειο πριν κανα δυο μηνες ετυχε ο βραχος που πηρε να εχει , και το βραδυ ειναι εκατομυρια !!!!!! Απο κει θα παρω και γω κοματι βραχου για να πολλαπλασιαστουν στο ενυδρειο μου. Δεν κανεις κατι , αυτα πολλαπλασιαζονται μονα τους με τον καιρο , απλα να μην εχεις καποιο ψαρι που τα τρωει μεχρι να γηνουν πολλα και μετα μπορεις να βαλεις μανδαρινο , οποτε οσα και να τρωει ο πολλαπλασιασμος τους θα ειναι μεγαλυτερος απο την καταναλωση του μανδαρινου. http://saltaquarium.about.com/od/diy...d-Copepods.htm
|
|||
|
|||
![]()
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλυτερα να εχεις ως γνωμονα για το αν θα παρεις ενα ψαρι που βλεπεις...το αν εφαγε ή οχι οταν ο πετσοπας του εριξε φαγητο (και τι φαγητο ακριβως). ενας σωστος επαγγελματιας θα ταισει το ψαρι αν του το ζητησεις για να δεις αν τρωει εφοσον εχεις σκοπο να το αγορασεις. το moorish idol πχ το δινει για experts...αλλα φιλος εδω αλεξανδρουπολη το ειχε κι ετρωγε καθε τι τυποποιημενο..φυλλαρακια και πελλετς...και εμενα τον ιδιο. απο την αλλη ο ηνιοχος (που αναφερεται ως "easy") που εχω εδω και ενα χρονο δεν τρωει με τιποτα κατι αλλο εκτος απο κατεψυγμενη γαριδα, αρτεμια και bloodworms. ο δικος μου λευκοστερνος τρωει απλως τα παντα. ζει σε 340 λιτρα πλεον μιας και κατηργησα το σαμπ. ψαρια του ιδιου ειδους μπορει να συμπεριφερθουν εντελως διαφορετικα μεταξυ τους.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() Το m idol ειναι με διαφορα το Νο1 πιο δυσκολο ψαρι που υπαρχει και εχουν αναφερθει παρα πολλα για το συγκεκριμενο , οπως πολυ κακος το φερνουν τα pet shop αφου ειναι ειδος που με τεραστια δυσκολια μπορει να ζησει σε ενυδρειο ! θεωρειτε μεσα στα απαγορευμενα ειδη για ενυδρειο , τωρα αν εχει ο φιλος κανα ενυδρειο 2000 λιτρα .... εεεεε καπως αλαζει το πραμα !! ![]() Οταν λες το ειχε ... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ριο 450 vision ειχε.
ασε ασε μη μου το θυμιζεις!!!! ηταν τοσο τυχερος που το moorish του ετρωγε τα παντα. μπροστα στα ματια μου και των αλλων παιδιων εδω στην Αλεξανδρουπολη που μπορουν να το επιβεβαιωσουν. ειχαμε απορησει ολοι. επρεπε να δεις πως κατεβαζε τα πελλετς...οπως εγω τα m&m's. αλλα επρεπε να αλλαξει τη γυαλα του ενυδρειου...και αφησε τα ψαρια του προσωρινα για φιλοξενια σε πετ. περιττευει να πω τι ακολουθησε........ ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() Τελος παντων , καταλαβα . Καλο ειναι παντα οταν κανουμε αλλαγη ενυδρειο να κραταμε τα ψαρια με τις ιδιες συνθηκες εστω και σε μικρτοτερο ενυδρειο δανικό. Και γω πολυ παλια οταν μου ραϊσε το ενυδρειο με τους δισκους μεχρι να φτιαξω το καινουργιο στριμωξα 5 δισκους - 3 ανσιστους - 6 γατοψαρα julie σε 60λιτρο , και ηταν ολα μια χαρα μετα στο καινουργιο.... αλιμονο αν τους εδηνα σε pet , στα pet στρεσαρονται παρα πολυ τα ψαρια και ιδικά αν εχουν συνηθίσει στην ησυχία του δικου μας ενυδρειου την ακουνε ασχημα .
|
||||
|
||||
![]()
Κρίμα το ψαράκι ρε γαμώτο...έτσι που τα έγραφες ότι τσιμπούσε από το βράχο δεν περίμενα να ψοφήσει.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ασχημο δυστηχως ειναι οτι εχω το ενυδρειο κρυσταλο !!! χωρης αλγες το παραμικρο και ο βραχος ειναι πεντακαθαρος !!! Αρα το κακομοιρο μαλλον εψαχνε για αλγες στους βραχους να φαει και τσιμπαγε καθαρο βραχο , τι να του εκανα δοκιμασα ενα σωρο τροφες ειτε φυλαρακια ειτα μπιλιτσες ειτε κατεψυγμενες , σχετες η βρεγμενες με σκορδοζουμι ..... ![]() τελος παντων .. κριμας αλλα για να μην ανοιξω αλλο θεμα , θα αρκεστω στα ψαρια που εχω , δεν βαζω αλλο. Για ενα αλλο ενυδρειο ομως που θελω να βαλω ψαρι πια η γνωμη σας για τα δυο αυτα tang ? veliferum ----- scopas πιο θεωρείτε πιο ευκολο ? πηστευω οτι αυτα θα τρωνε αν βρω ενα απο τα δυο , γενικος εχω ακουσει οτι ολα τα zabrasoma τρωνε πολυ ευκολα απο ολες τις τροφες .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το θεωρω βαρβαρο... γνωμη μου...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 17-05-12 στις 10:47 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Από τη Βιένη με αγάπη!!! | gewre | Φωτογραφίες μελών | 6 | 09-03-08 00:47 |
Λευκοστερνος | ton12 | Reefsafe | 2 | 06-03-08 12:27 |
Ακόμη ένα ενυδρείο | tsikis | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 24-04-07 16:48 |